Mesaj Panosu

dostlar Informatikci ve Makinacilar buraya
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /3Birinci SayfaÖnceki Sayfa 123

2008-05-15 (21:12)
La-Turco
Bay
La-Turco
Almanya, Dortmund
Universität Dortmund
[/quote]

Son makinanin daha cok ihtiyac duyuldugu konusunu ispat grafiklerdir. Bitkom.de ye girin inceleyin diyorum. Yazilari okuyun burasi bu konuda en yetkin kurumdur. Artik online is ilanlarini inceleyin. Makina arayanlarin sayisi ile informatiker alnlarin sayisini karsilayin.

Fark surada makinaci alan isyerlerini hemen hepsi informatiker de aliyor ama informatiker alan isyerlerini cogu makinaciya ihtiyac duymaz. Gülümsüyor Informatik in her alanda parmagi var. Her ise burnumuzu sokariz. Çok mutlu
[/quote]
makine müh ile bence hicbir mühendisligi kiyaslama...heleki almanyadan mezun olan bi makine mühendisini...heleki almanyada yasamini sürdürcekse Çok mutlu o dedigin online is alanlarina hic bakmadim Çok mutlu ama artik kime sorarsin bilmiyorum ister Türkiyeden birine sor,istersen tanidigin mezun olan birileri varsa onlara sor...dünyanin her yerinde bu böyledir...cindede böyledir,almanyadada,Türkiyedede...Makine müh. aklina gelmeyen alanlardada gerekir.Ayrica bi yerde 2 tane informatikci calisiyorsa ayni yerde 10 tane makine müh. calisir.gerci 2 tane informatikci yeni bi programlama dili yazdirmak icin cok pahaliya malolur ama...yani anlatmak istedigim makine mühendisligi o kadar acayip biseyki aklimizin eremeyecegi kadar cok alanda is bulabilir.Ve bu asagi yukari her ülkede aynidir.her mühendisin calistigi yerde calisabilir.ve asil anlatamadigim durumsa 1 tane A mühendisliginden ihtiyac varsa 5 tane makine müh ihtiyac duyuldugu görülür Gülümsüyor ben biliyorum yaa babamdan biliyorum...Ortadogunun en büyük demircelik fabrikasinda calisiyor benim babam.Orda her bölümde asagi yukari 1 tane metalurji müh,1 tane elektrik elektronik müh,1 tane maden mühendisi(bazi bölümlerde yok) ama buna karsin heryerde bunlardan kat ve kat cok makine müh calisir.Bu araba fabrikasindada ayni sekilde gecerlidir.Yani üretimin oldugu heryerde makine müh calisir.Projesinden tut,calisma prensibine kadar heryerde ihtiyac duyulur...haa sen buna ragmen informatik diyorsan...diyecek birseyim yok...tatli rüyalar..
2008-05-15 (21:17)
maniaturk
Bay
maniaturk
Almanya, München
Technische Universität München
La-Turco demiş ki:
hmmm yani informatik okuyan birisi yeni programlama dili yazmayi falan ögreniyo öyle dedin dimi...1950lerden bu yana toplam kac tane programlama dili gelistirilmis ki her informatiker yeni bi programlama dili yaratcak diye ise alsalar?yani hangi isyeri yeni bi programlama dili yazsin diye informatik mezunu birini ise alir?yani her informatik mezunu yeni programlama dili yazarsa milyarlarca programlama dili olmazmi?zaten mevcut programlama dillerinden kendi alaniyla ilgili olarak program yazabilen bi maschinenbauer yada elektrotechnik mezununu düsünürsek,informatik mezunu yeni bi dil yaratcak yani onu o yüzden ise alcaklar??öylemi??cidden aptalliga vurmuyorum anlamadim yani informatik mezunu birisi ne yapar?program yazmazsa ne yapar?yeni bi dil yaziyorsa kac tane dil varki zaten kac tane daha yazsa?kaldiki böyle bise icin kac isyeri is verir Çok mutlu nerde calisiyor bu informatik mezunlari?ne is yapiyorlar?bi kisaca anlativersen Çok mutlu

acaba benmi iyi yazmadim sen mi iyi anlamadin? Ben sadece informatikerler programlama dilimi gelistiriler dedim. ISTESELER YAPARLAR DA. orasi ayri mevzu ama dikkat edersen yaratma ve gelistirme dedim.

Yukarida verdigim örnekte bu sitenin php ile yazildigi söyledim. PHP dili ilk ciktigi gibi kalsaydi bu sekilde bir foruma rüyanda bile erisemezdin arkadasim. Bir programlama dili icerisinde binlerce bilesen ve eklenti vardir. Her programlama dili simdiye kadar neredeyse onlarca kez evrim gecirmistir. Ayrica programlamaya takili kalmak yanlis. Informatiker genel olarak karisik bilgilerin islenmesi ve onlari somut hale getirip kolaylastirmaktir. Dikkat edersen cok genis bir kapsam.

Programlama alaninda karsilastirma yapmak istiyorum bu arada. Almanya'nin en iyi üniversite TU-München Elektrotechnik ten mezun bir arkadasim burada okuyanlar bilir EADS firmasinda calisiyor. Okulda onlara ögretilen C++ ama bana diyorki hicbir sey bilmiyo gibiyim herseyi tekrar calisiyorum diyor. Cogu konulari ise Informatik te son sinif bir baska arkadasimiza danisiyor. Cünkü bir informatikci icin bir programlama dili yoktur, mantik vardir ve mantigin islenis bicimi vardir. Programlama dilleri ise mantigin degisik islenis bicimleridir. Programlama sadece temel kavramlarini ögrenmekle bitmiyor. Teori her zaman olayi cözer.
2008-05-15 (21:17)
DeRZuLyA
Bay
DeRZuLyA
Almanya, Aachen
Arkadaşlar Informatik kötü diyen olmadı ki?Sadece çoooook geniş alana yayılı.Bu alanda mühim olan uzmanlaşma(hoş bu artık bir çok alanda geçerli ya.)Ama Informatil için daha elzem.

Diğer bir husus ise Informatik ile elbette Almanya'da rahat iş bulursun.İnanılmaz bir açık mevcut.(Mak.Müh. ve Elektr. Müh.'den sonra en büyük açık bu alanda.)Ancak konuyu açan arkadaş Türkiye'ye geri dönmekten bahsetmiş.O zaman şöyle bir düşünün.Türkiye'de yazılım piyasasında nerede çalışabilir?Ne kadar gelişmiş yazılım firmamız var?Elbetteki burada iyi bir okulu bitirmesi şansını arttırır.Ancak bu demek değildir i bu sektör Türkiye'de Mak. ya da Elektr. kadar yaygındır...Diğer taraftan sektör temsilcileri şundan yaınıyor;Dünya'nın hemen her gelişimiş ülkesinde yazılımın pazar büyüklüğü donanımdan fazladır.Ülkemizde ise ne yazık ki katma değeri yüksek bu alanda tam tersi bir durum söz konusudur.

Son tercih tabii ki arkadaşımıza kalmış.Ancak ileriye yönelik planlarını biraz daha şartları düşünerek yapması gerek.Yarının ne getireceğini tabii bilemeyiz,bunlar bugünün verileri ile tahminler.Allah kolaylık versin...
2008-05-15 (21:21)
maniaturk
Bay
maniaturk
Almanya, München
La-Turco demiş ki:

Son makinanin daha cok ihtiyac duyuldugu konusunu ispat grafiklerdir. Bitkom.de ye girin inceleyin diyorum. Yazilari okuyun burasi bu konuda en yetkin kurumdur. Artik online is ilanlarini inceleyin. Makina arayanlarin sayisi ile informatiker alnlarin sayisini karsilayin.

Fark surada makinaci alan isyerlerini hemen hepsi informatiker de aliyor ama informatiker alan isyerlerini cogu makinaciya ihtiyac duymaz. Gülümsüyor Informatik in her alanda parmagi var. Her ise burnumuzu sokariz. Çok mutlu

makine müh ile bence hicbir mühendisligi kiyaslama...heleki almanyadan mezun olan bi makine mühendisini...heleki almanyada yasamini sürdürcekse Çok mutlu o dedigin online is alanlarina hic bakmadim Çok mutlu ama artik kime sorarsin bilmiyorum ister Türkiyeden birine sor,istersen tanidigin mezun olan birileri varsa onlara sor...dünyanin her yerinde bu böyledir...cindede böyledir,almanyadada,Türkiyedede...Makine müh. aklina gelmeyen alanlardada gerekir.Ayrica bi yerde 2 tane informatikci calisiyorsa ayni yerde 10 tane makine müh. calisir.gerci 2 tane informatikci yeni bi programlama dili yazdirmak icin cok pahaliya malolur ama...yani anlatmak istedigim makine mühendisligi o kadar acayip biseyki aklimizin eremeyecegi kadar cok alanda is bulabilir.Ve bu asagi yukari her ülkede aynidir.her mühendisin calistigi yerde calisabilir.ve asil anlatamadigim durumsa 1 tane A mühendisliginden ihtiyac varsa 5 tane makine müh ihtiyac duyuldugu görülür Gülümsüyor ben biliyorum yaa babamdan biliyorum...Ortadogunun en büyük demircelik fabrikasinda calisiyor benim babam.Orda her bölümde asagi yukari 1 tane metalurji müh,1 tane elektrik elektronik müh,1 tane maden mühendisi(bazi bölümlerde yok) ama buna karsin heryerde bunlardan kat ve kat cok makine müh calisir.Bu araba fabrikasindada ayni sekilde gecerlidir.Yani üretimin oldugu heryerde makine müh calisir.Projesinden tut,calisma prensibine kadar heryerde ihtiyac duyulur...haa sen buna ragmen informatik diyorsan...diyecek birseyim yok...tatli rüyalar..

hala takili kalmissin bir noktaya bos bos konusuyorsun ben sana bilimsel konusuyor grafiklerden uzman yazilardan istatistiklerden bahsediyorum sen bana babandan bahsediyorsun arkadasim. Programlama yani softwaretechnik sadece bir agirliktir informatik te yani informatikerin yönelebilecegi onlarca islerden birisidir isteyen bunu secebilir.

Demir Celik fabrikasinda tabi ki makineci olacak. Bende sana Google örnegi vereyim yada Microsof dünyanin yillarca en zegin adami olarak kaldi bill gates kac tane makineci kac tane informatiker calisiyor...
2008-05-15 (21:22)
La-Turco
Bay
La-Turco
Almanya, Dortmund
Universität Dortmund
maniaturk demiş ki:
La-Turco demiş ki:

makine müh ile bence hicbir mühendisligi kiyaslama...heleki almanyadan mezun olan bi makine mühendisini...heleki almanyada yasamini sürdürcekse Çok mutlu o dedigin online is alanlarina hic bakmadim Çok mutlu ama artik kime sorarsin bilmiyorum ister Türkiyeden birine sor,istersen tanidigin mezun olan birileri varsa onlara sor...dünyanin her yerinde bu böyledir...cindede böyledir,almanyadada,Türkiyedede...Makine müh. aklina gelmeyen alanlardada gerekir.Ayrica bi yerde 2 tane informatikci calisiyorsa ayni yerde 10 tane makine müh. calisir.gerci 2 tane informatikci yeni bi programlama dili yazdirmak icin cok pahaliya malolur ama...yani anlatmak istedigim makine mühendisligi o kadar acayip biseyki aklimizin eremeyecegi kadar cok alanda is bulabilir.Ve bu asagi yukari her ülkede aynidir.her mühendisin calistigi yerde calisabilir.ve asil anlatamadigim durumsa 1 tane A mühendisliginden ihtiyac varsa 5 tane makine müh ihtiyac duyuldugu görülür Gülümsüyor ben biliyorum yaa babamdan biliyorum...Ortadogunun en büyük demircelik fabrikasinda calisiyor benim babam.Orda her bölümde asagi yukari 1 tane metalurji müh,1 tane elektrik elektronik müh,1 tane maden mühendisi(bazi bölümlerde yok) ama buna karsin heryerde bunlardan kat ve kat cok makine müh calisir.Bu araba fabrikasindada ayni sekilde gecerlidir.Yani üretimin oldugu heryerde makine müh calisir.Projesinden tut,calisma prensibine kadar heryerde ihtiyac duyulur...haa sen buna ragmen informatik diyorsan...diyecek birseyim yok...tatli rüyalar..[/quote]

hala takili kalmissin bir noktaya bos bos konusuyorsun ben sana bilimsel konusuyor grafiklerden uzman yazilardan istatistiklerden bahsediyorum sen bana babandan bahsediyorsun arkadasim. Programlama yani softwaretechnik sadece bir agirliktir informatik te yani informatikerin yönelebilecegi onlarca islerden birisidir isteyen bunu secebilir.

Demir Celik fabrikasinda tabi ki makineci olacak. Bende sana Google örnegi vereyim yada Microsof dünyanin yillarca en zegin adami olarak kaldi bill gates kac tane makineci kac tane informatiker calisiyor...[/quote]kac tane microsoft kac tane demircelik,araba,beyaz esya vs vs vs fabrikasi var
2008-05-15 (21:24)
La-Turco
Bay
La-Turco
Almanya, Dortmund
Universität Dortmund
herneyse arkadasim sen informatik oku tabiki..herkes kararini veriyor bi sekilde...kime hangi bölüm uygunsa o daha iyidir haliyle...isini sevmesi önemlidir tabiki...umarim mezun olduktan sonra hatirlamayiz bu yazdiklarimizi Çok mutlu
2008-05-16 (20:17)
maniaturk
Bay
maniaturk
Almanya, München
La-Turco demiş ki:
herneyse arkadasim sen informatik oku tabiki..herkes kararini veriyor bi sekilde...kime hangi bölüm uygunsa o daha iyidir haliyle...isini sevmesi önemlidir tabiki...umarim mezun olduktan sonra hatirlamayiz bu yazdiklarimizi Çok mutlu

Türkiye'de makina nin revacta olmasi icin saglam endüstri olmasi lazim. Makina Türkiye'de "maalesef" en az ragbet gören cünkü mezunlarinin cogunun issiz oldugu veya iyi is bulamadigi bir meslektir.

Informatik te ise istersen evden calisip cok iyi para yapabilirsin. Makina'da böyle bir sans cok zor. Makinacilarin cok revacta oldugu meslekler de var tabiki. Mesela Luft und Raumfahrt ama bana söylermisin neden koca Almanya'da bu bölüm sadece 2 tane üniversite de var. Türkiye'de ise yanilmiyorsam ITÜ ve ERCIYES de vardi. Ben hicbir zaman makinanin bos bir meslek oldugunu iddia etmem ama elimdeki firmalari isci aldigi bölümlere göre siraladigi listede makina ikiye ayrilmis sayfanin 4'te 3'ünü kaplarken informatiker alan firma sayisi 1 sayfasi btiriyor.

Maaslar da informatikerler acik ara önde elektroteknikciler ve makinacilar icin kitapcikta yillik yeni mezunlar 38.000€ dan baslerken. Informatikerler ise 42.000€ dan basliyor ve cogu da 45.000€ üstü.

Neyse bölümler savasina döndü burasi. Sen Almanya'damisin Özel Mesaj atiyorum konusalim msn de Gülümsüyor

Sayfa /3Birinci SayfaÖnceki Sayfa 123

Ücretsiz Kayıt Ol