Mesaj Panosu

Tarihimizi tekrar gözden geçirelim..
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Tarihimizi tekrar gözden geçirelim.. 2008-05-09 (18:33)
kibrisli23
Bay
kibrisli23
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Lefke
Lefke Avrupa Üniversitesi
Tarihimizi alt-üst edecek iddia:
Anadolu Türklerin anayurdudur Anadolu'ya 1071'de girmedik, 8 bin yıldır buradayız
Prof. Dr. Ekrem Memiş, Türkler'in Anadolu'ya Malazgirt Zaferi'yle girdiği ve bu zaferle Anadolu'nun 1071'de el değiştirdiği iddiasını çürüttü. Arkeolojik buluntular ve bilgi, belgeler Anadolu'ya 1071 Malazgirt Zaferi'yle girilmediğini ortaya çıkardı. Anadolu'ya Malazgirt Zaferi'yle girildiği yanlışını düzeltmeye çalışan Afyon Kocatepe Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ekrem Memiş, "Anadolu Türkler'in ikinci yurdu değildir. Anadolu Türkler'in anayurdudur. Anadolu'da bundan 8 bin yıl önce de Türk devletinin varlığı belgelerle kendini gösteriyor. Bu yanlış öğrencilere öğretiliyor" dedi.

ÇİVİ YAZILI METİN

Memiş, tezini belgelere dayanarak şöyle anlattı: "Elimizdeki metinler M.Ö.2 bin 200'lere ait bir olayı anlatıyor. Akat Kralı Mezapotamya'dan gelmiş. Fırat nehrini geçmiş ve Anadolu'ya geçmiş. Anadolu'da o zaman küçük küçük şehir devletleri var. Bu küçük şehir devletlerinden 17'si Hatti Kralı Pampa'nın önderliğinde bir araya gelmişler ve Akat Kralı'na karşı vatanlarını korumak için mücadele etmişler. Bu 17 kraldan biri de çivi yazılı metnin 15. satırında geçen Türki Kralı İlşu-Nail'di.

Burada geçen Türki kelimesinin Türk olduğuna şüphe yok. 2 bin yıl da buradan koyduğumuzda 4 bin 250 yıl önce Anadolu'da Türk kavmi olduğu gerçeği karşımıza çıkıyor." Memiş, bu Türk krallığının da Hurri isimli bir kavimden geldiğini belirterek, bu kavmin M.Ö. 3. binde yaşadığını ve dillerinin Türkçe ile aynı dil grubuna girdiğini söyledi. Türki krallığını oluşturan grubun bu kavimden geldiğini ileri süren Memiş, çok geriye gidildiğinde kavmin soyunun 6 binlere dayandığını anlattı. Memiş, “2 bin de milattan sonraki dönemi eklediğinde 8 bin yıllık geçmiş ortaya çıkıyor" dedi.

KÜLTÜRLERDE KOPUKLUK YOK

Yazılı metinlerden Hurriler’in geçmişlerinin 3. bine gittiğini kaydeden Ekrem Memiş, “Fakat işin bir de arkeolojik boyutu var. O günden bu güne gelen bir 3 kültür var. İlki neolitik köy kültürü. Onu takip eden 5 binlerde kalkolitik kültür var. Köylerin yerini şehirlere terk ettiği dönem. 3. dönem ise eski tunç çağı. Şehir kültürünün tamamen oluştuğu dönem. Bu üç kültür arasında hiçbir kopukluk yok. Bu kopukluğun oluşmaması kavmin değişmediğine işaret ediyor” dedi.

TÜRK ADINI TAŞIYAN iLK DEVLET: TURKiLER

Ekrem Memiş, Huriler'in Anadolu'nun doğu bölgelerinde yaşayan en eski sahiplerinden biri olduğunu ve Anadolu'nun Türkün ikinci vatanı olmadığı, hatta anayurdu olduğunu söyledi. Göktürk Devleti'nin de ilk Türk adını taşıyan devlet olduğu tezini de çürüten Memiş, Hureler'in devamı olan ve M.Ö. binlerde yaşayan Türki Krallığı'nın Türk adını taşıyan ilk devlet olduğunun altını çizdi.

YETKİLİLER KULAK VERSİN

"Türk tarihini Hunlar'la başlatıyoruz. Hunlar Orta Asya'da büyük bir devlet kurmuşlar ama ilk değiller. Yetkililerin bu serzenişe kulak vermesi gerek. Çocuklarımıza yanlış bilgiler veriyoruz. Biz buralara sonradan gelmedik. Hep vardık. Bu toprakların o tarihlerden bu yana bizim olduğu gerçeğini görmezlikten gelemeyiz. Ders müfredatlarına bunlar işlenmeli" diyen Memiş, yeni araştırmaları gözden geçirmek gerektiğini belirtti.

Bugün

Atatürk türk tarih kurumunu kurdu maksat türk tarihine açıklık getirmekti eyy kurum uyuyomusun Gözlerini yuvarlıyor

ama ya hunlardan öncesi ?? ''MU'' larla bağlantılarımız ?? yoksa tarihimize açıklık getirtmek istemeyenlermi var Fikir
2008-05-14 (00:11)
aloneathome
Bay
aloneathome
Türkiye, İzmir
böyle yazılar kimilerine uçuk geliyor galiba.. cevapsız kalmış.. lisedeki tarih hocam da benzer olgulardan bahsederdi.. o zamanlar ona inanmazdım taa ki Çinli nin biriyle aramızda geçen Çin Seddi muhabbetine kadar.. biz Türkler'den çekinerek yaptıklarını söylediğimde bana bi tarafıyla gülmüştü.. Gözlerini yuvarlıyor bence de tarihimiz tam olarak bize anlatılmıyor.. belli bir kalıba oturtulmuş bir sistemde herkes aynı bilgileri öğreniyor ancak doğruluğunu kimse yargılamaıyor.. ilginç doğrusu Gözlerini yuvarlıyor
2008-05-14 (01:02)
Dil-Tarih
Bay
Dil-Tarih
İngiltere, Manchester
University of Manchester
...
2008-05-14 (12:54)
venomscorpion
Bay
venomscorpion
Türkiye, Amasya
Amasya Üniversitesi
Kıbrıslı!
Gerçekten güzel ve üstünde önemle durulması gereken bir konu aslında bu.Teşekkür ederim

Dil-Tarih !
Güzel yorumda bulunmuşsun kardeşim.Çok güzel şeyler yazmışsın.Eline sağlık

Ben konuyu yeni gördüm.
Aslında bir çok kurumumuzun üzerine düşen vazifeyi hakkıyla yerine getirmediğini düşünüyorum.
Türk Tarih Kurumu, Türk Dil Kurumu, Zirai Donatım Kurumu, Yüksek Öğretim Kurulu, ilk aklıma gelenler. Niyeti kötü

Sabit bazı yöntemler ile çalışıp gelişim göstermiyorlar.Türkiyede bazı şeyler belli zeminlere oturtulup, bazı rotalar çizilmiş.Bu zemin kaygan olsa bile, bu rota yanlış olsa bile kurum ve kuruluşlarımız çalışma şeklini değiştirmiyorlar yada değiştirmek istemiyorlar.Araştırma ve yenilikleri değerlendirme anlayışı çok az.

Örneğin bu denli önemli bir konuda, devletin profesörü delil gösterdiği halde kanıt sunduğu halde, bu konu medyamız tarafından kamuya duyurulmuyor.

Tarihimizi hep başkalarından öğrenmeye alışmışız çünkü.Vaktinde ecnebi devletler Anadoluyu işgal ettiğinde Osmanlı Arşivleri'ni de giderken yanlarında götürmüşler.
Bir yerde tarihimizi İngilizlerden öğrenmeye mecbur tutuluyoruz gibi geliyor.

Diyelim ki bunu normal karşıladık ve kabul ettik.Fakat bir profesörümüz çıkıp ortaya belge koyarak, delil göstererek tarihimize ışık tutmaya çalışıyor.Devlet ne yapıyor buna karşılık peki ? Kocaman bir hiç.
Kesinlikle yabancı hayranı değilim, yanlış anlaşılmasıni istemem fakat şu bulgular Avrupa ülkelerinde yada Amerikada bulunmuş olsaydı yer yerinden oynardı.

Dünkü çocuk Amerika toplasan 10 savaş yapmamıştır. Fakat sanki dünya tarihini onlar yazmışlar gibi, 1 Vietnam Savaşı'ndan 10 tane film yapıp tarihini ön plana çıkarmaya çalışıyor. Biz ise en kötü ihtimalle 3 bin yıldır tarih sahnesinde olan bir millet olarak, gerekli duyarlılığı gösteremiyoruz.Biri çıkıp tarihimiz 3 bin yıllık değil, 5 bin yıllık. Ana vatanımız Orta Asya değil Anadolu diye açıklama yapıyor fakat kimsenin umurunda bile değil.

İnşallah daha güzel günler görürüz arkadaş.Göreceğiz inanıyorum.Saygılar.
Ücretsiz Kayıt Ol