yolcu54 Almanya, Heidelberg Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg
arkadaslar yaklasik 350 saat oldu almanca örendigim. 5 aydirda almanyadayim. suana kadar ögrendigim almanca ile televizyonu anlama, sokaktaki konusmalari anlama konusunda veya anlatma konusunda yani nasil bir kademede olamam gerekiyor. biraz bilgi verirse bu yoldan gecenler sevinirim
mavi34 Almanya, Berlin Technische Fachhochschule Berlin
vallahi dostum 350 saat olarak degilde bence bunu kisinin calisma temposuna dil ogrenme yetegi ve bunun gibi bir kac faktör eetkilidir bir kisi ornegin dsh sinavini 7 ayda verir digeri 12 ayda bir digeri 18 ayda veremez 350 saate kendim gelmedim ama normal bir durumda olman lazim diye dusunuyorum ama bir 3 ay daha sana cok sey katabilir genel dusunce 7 ile 9 ay arasi tabi erkende bitirebilirsin olayi
maniaturk Almanya, München Technische Universität München
bu ölmeyecek kadar almancan oldugu anlamına gelır saka bır yana almanların umgangssprache dedıklerı normal halk konusmalarını yavas bır sekılde anlayacak sevıyede olmus olman gerekıyor ama bılımsel konusmalara agzın acık bakıyor ve hıc almanca bılmıyorum herhalde dıye düsündügün sevıyedesın
haberlerı anlaman ancak resımler vasıtası ıle bıraz mümkün anlamaman ıse su asamada cok dogal...
yolcu54 Almanya, Heidelberg Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg
ben dshi kac ayda gecerim diye sormadim yani benim demek istedigim. benim demek istedigim bu kadar saatlik bir almanca anlama konusma seklim yada seviyem nasil olmasi gerekir. yorumlarsaniz sevinirim. tabiki kisiden kiseye degisir ama olmasi gereken yada bu zamani bircok kisi gecirdi. bu zamani gecirirken hangi seviyedeydi? bilmiyorum anlatabildimmi?