|
|
|
|
|
|
||
Enes Ünal (ENS4226)
SEKSİ GÖRÜNMEK
Seksilik sadece vücudumuzun belli bir bölgesine atfedilecek bir durum değil tabii... Her ne kadar erkeklere öyle geliyorsa da, seksi bir kadın aslında bakımlı kadın demektir.
O halde hemen şu önerileri uygulayın ki, durmadan en seksi kadın seçilen kimi ünlü kadınlardan bir farkınız kalmasın. Neyimiz eksik di mi?
Dudaklar için
Seksi dudaklara sahip olmak için iki seçeneğiniz var, ya kırmızı renkte ruj ya da dudağın doğal rengi. İlk durumda kırmızının teninizle uyumlu bir tonunu yakalamanız gerekiyor. Rujun düzgün ve kalıcı olması için ruju fırçayla sürebilirsiniz. Ruju sürdükten sonra bir kat da parlatıcı kullanın. Dudaklarınızın doğal renginde kalmasını istiyorsanız sadece parlatıcı sürün.
Göğüsler için
İçinde pırıltılar bulunan bir kremi dekolte bölgenize sürün! Teniniz beyazsa pembe tonlarında ışıltılar taşıyan kremi tercih edin. Yanık tenliyseniz, tercihinizi altın rengi ışıltılar taşıyan bir kremden yana kullanın. Büyük bir fırça ile iki göğsünüzün arasına bronz toz pudra sürmeniz de göğüslerinizin daha yuvarlak görünmesini sağlar.
Saçlar için
Saç renginizin birkaç ton açığından gölgeler yaptırarak her zaman "ışıltılı" görünebilirsiniz. Bir başka öneri de saçınıza parfüm sürmeniz. Ensede bol toplanmış topuzun her zaman seksi göründüğünü de hatırlatalım. Uzun saçlıysanız saçınızı gün için de fırçalamayı ihmal etmeyin.
Ayaklar için
Bacaklarınız bronzsa pırıltıları olan kremlerden sürebilirsiniz. Topuklarınızın pembe görünmesini de sağlamalısınız. Ve tabii ayakkabı seçimi. Topuklu, sivri ayakkabıların seksi olduğu kesin. Ancak rahatsız ayakkabılar duruşunuzu bozup nasırlara sebeb olabileceğinden ayakkabı seçiminde rahatlığı ve kaliteyi ön planda tutun.
Boyun için
Ensenizi açıkta bırakacak bir saç modeli boynunuzu gözler önüne serecektir. Birkaç damla parfüm, boyuna sürülen tem renginde pudra, hafif sarkıntılı küpeler dikkati boyuna çekmek için yeterli. Boynu tümüyle açıkta bırakmak ya da ince bir kolye takmak da size kalmış bir seçim.
Eller için
Tırnaklarınızın hepsi aynı uzunlukta olmalı. Tırnaklarınız farklı boylarda ise tercihinizi doğal renklerden yana kullanın. Kısa kesilmiş ve parlatıcı ile doğal bir görünüm almış tırnaklar da seksi olabilirler. Enteresan, ama çok dikkat çekici olmayan bir yüzük de farklı bir stil yaratmanızı sağlayabilir.
By_eNs idi Admin
GÜZELLİK SIRLARI
Güne zinde başlamak
Sabahları yorgun kalıyorsanız vücudunuzu toksinlerden arındırmak için bir bardak limonlu ılık su içebilir, cildinize de maden suyu ile masaj yaparsanız canlandırmış olursunuz.
Diş sağlığı
Diş etlerinizi kuvvetlendirmeniz için küçük taneli tuzları diş fırçanızın üzerine koyun. Daha sonra da diş etlerinize kadar dişlerinizi fırçalayın.
Susuz ciltler için
Vücudunuzda su eksikliği varsa badem özlü bakım kremleri kullanmalı ve yeşil çay içmelisiniz.
Buzlu dudak kremi
Eğer dudak kalemi kullanıyorsanız size önemli bir tavsiye. Kalemi kullanmadan önce buzlu bir kabın içinde bekletirseniz daha iyi sonuç alırsınız.
Ellere süt banyosu
Manikür yapılırken su yerine artık süt kullanılıyor. Ellerinizi en az beş dakika ılık sütün içinde dinlendiriseniz elleriniz ve özellikle tırnaklarınızın güçleneceklerini göreceksiniz.
Farların kullanımı
Eğer farlarınız göz kapaklarınızın üzerinde birikiyorsa kesinlikle yağ bazlı farlar kullanmayın. Yoğun renk pigmentleri içeren pudra farlardan kullanmalısınız. Hafif sedefli farlarda bu konuda çok kullanışlı. Çünkü içeriğindeki sedefli maddeler göz kapağının üzerine yapıştığı için birikme yapmaz.
Mat dudaklar için
Mat rujları seviyorsanız dudak kalemi kullanmalısınız. Böylece dudaklarınız parlamayacak ve çerçeveyi çok fazla taşırmadığınız sürece dudaklarınıza ayrı bir dolgunluk kazandıracaktır. Sadece dudak kalemi ile de dudaklarınıza renk verebilirsiniz. Ama burada dikkat etmeniz gereken bir nokta var; kalemi dudağınıza dik hareketlerle sürdükten sonra parmağınızla iyice dağıtmalısınız.
Göz makyajı temizliği
Göz makyajınızı temizlerken göz kapağı ve çeversini ovuşturmamalısınız. Bunun için kullandığınız ürünü göz kapağınıza sürdükten sonra bir parça pamukla göz pınarından dışarıya doğru hafif dairesel hareketlerle silin.
Cildiniz parlıyorsa
Cildinizi kurutmadan matlaştırmanız gerekir. Fondöteninizi sürmeden önce matlaştırıcı kremler kullanmalısınız. Ve günlük kremler kullanırken bunların jel olmalarına özen gösterin.
Rejim yaparken göğüsleriniz sarkarsa
Kadınların sıkı bir rejime girdiklerinde kilo vermekten göğüslerinin sarktığı görülür. Bu durumda proteini zengin rejimler yapmalısınız. Böylece elastin ve kolajen lifleri esnekliğini kaybetmemiş olur.
SEVGİLİ SEÇMEK
Meğer doğru insan değilmiş! Nasıl böyle bir hata yaptım, biraz daha dikkatli olsaydım böyle olmazdı" deriz demesine de, tekrar tekrar aynı yanlışa düşer, hiç olmayacak birini seçeriz. "Yine yanlış yaptım. Bir daha asla iyi tanımadan (!) birlikte olmayacağım..." Bu nakarat böyle uzar gider. Peki neden bu yanlış seçimleri yapıyor insan, biliyor musunuz?
Bakalım neden seçtiklerimiz "kötü" çıkıyor, neleri görmezden gelip, atlıyoruz, neleri görmemiz gerekiyor:
"Biraz ama birazcık temizliğe dikkat etmeyen bir görüntüsü var ama bazen böyle, yoksa genelde çekici biri." Mantık hatası yapmıyoruz merak etmeyin. Temizlik konusuyla çekiciliğin bir ilişkisi yok elbette. Doyurucu bir ilişkiye duyduğumuz açlık bize bu mantıksız sözleri (bilerek) söyletiyor. Biz söyledik, ama siz söylemeyin!
"Biraz çok içiyor sanki, ama olsun, kim içmiyor ki?! Hem o içmesin de kim içsin, geçirdiği korkunç çocukluk dönemini ben yaşasaydım şimdiye çoktan alkoliktim." Sanki herkes el bebek gül bebek büyümüş de, bir onun çocukluğu kötü. Belli ki bu adam kalıbında durduğu gibi değil. Gönder! Yoksa bir daha gönderemezsin.
"O son cadı sevgilisi neler yapmış benim canıma!" Kim bilir sizin canınız neler yaptı o zavallı kıza. Sorun soruşturun bakalım, belki kendinize de bir pay düşer. Şimdiye kadar bütün sevgilileri cadıydı da bir siz mi meleksiniz? Abartmayın... Adam baştan hatalı, iyi bir ilişki referansı bile yok. Siz neye güvenip onunla birlikte olacaksınız? Belki sizden sonraki sevgilisi de size cadı diyecektir!
"Kaç yaşına gelmiş, hala evlenmemiş. Galiba hayatının kadınını bulamamış. Herkes öyle kötü durumda ki nasıl bulsun. Ama iyi olmuş, artık birlikte mükemmel bir ilişkimiz olacak." O, bu mükemmel ilişkilerden her gün yaşıyordur, öbürü için de zaman kalmıyordur. Belki de o iyi bir insandır da, layığı olabilecek birini bulamamıştır. Yani...
"O kadar çok çalışıyor ki, iyi bir hayatı olsun diye. Bana fazla zaman ayıramıyor ama beni sevdiğine eminim." Biz de eminiz, sık sık katıldığı iş toplantılarını şöyle bir yoklayın, bakalım gerçekten hangi "iş"le meşgul... Hayatınızı iş (!) toplantılarından dönmesini bekleyeceğiniz bir erkeğe adamak istediğinizden emin misiniz? "hayıııır!" İyi o zaman, bu da olmadı.
"Evi çok dağınık ama onun kişiliği öyle. Olsun..." Eee, ilişkiniz boyunca artık siz toplarsınız evini, onun da size ihtiyacı vardı zaten. Sizin de bütün istediğiniz; "şöyle dağınık bir adam bulsam da, evini toplasam"dı. Şaka yapıyoruz elbette... Bunu bir gün yapacaksınız, iki gün yapacaksınız, üç, dört....
"İnsanlardan hep uzak durmaya çalışıyor... Üst üste çok darbeler yedi anlaşılan." Adam antisosyal işte!!! Siz de öyle, aradığınız da böyle biriydi değil mi? Saçmalamayın, her zaman bunun tersi hayaller kurmaz mıydınız? Ne çabuk unuttunuz. O yüzden siz hiç bu ilişkiye niyetlenmeyin, bozacaksınız.
Kadınlar Ne İster
Benimle konuş
Kadınların baş taleplerinden biri iletişim kurmak. Konuşmaya çok önem veren kadınlar, yatakta da konuşmaktan yanalar. Özellikle sevişme sonrasında. Erkeklerin sanki aralarında hiçbir şey yaşanmamış, sevişme öncesinde coşkulu olan, istekli görünen, kadını yatağa atmak için diller döken kendileri değilmiş gibi davranmalarından, hemen giyinip televizyonda maçı seyretmelerinden veya yatıp uyumalarından ya da giyinip evden çıkmalarından rahatsız oluyorlar.
Evli bir kadının görüşleri ise şöyle: "Her zaman beni sevdiğini duymak istiyorum ondan. Özellikle de sevişme sonrasında."
Sürprizler yap
Sevişme mekanı denince, akla hemen yatak odası ve yatak gelir. Sevişme vakti için de eğer çiftler evliyse ve balayı dönemi geçmişse iki alternatif var; ya yatağa girerken, ya yataktan kalkarken. Özellikle erkekler sabah gözlerini açtıklarında sevişmeyi pek severler. Genellikle bu saatlerde ereksiyon oldukları için, sevişmek isteğinde bulunurlar.
Ama görüşlerini aldığımız kadınların çoğu (eminim siz de onların içindesiniz), uyku mahmurluğu içinde sevişmenin hiçbir cazibesi olmadığını ve o anda sevişmek istemediklerini söylediler. Kadınlar bu işin görev gibi yapılmasından yana değiller. Bu yüzden de ilişkinin başında olduğu gibi sevişmek için özel anlar yaratılmasını bekliyorlar. Kadınların partnerlerine mesajı; "Sevişmeyi heyecanlı hale getirecek çözümler bul!"
Beni yanlış anlama
Aslında bu konuda hazıra konmak niyetinde değiller. Yani sürprizler yapma konusunda kadınların da talepleri var.
Daha doğrusu kadınlar sevişmek istediklerini belli etmek istiyorlar. Evde otururken, televizyon seyrederken, sinemada film izlerken, sokakta sarılmış yürürken sevişme arzusu ile dolduklarında, kocalarının yanına gidip, onu tahrik etmeyi istiyorlar. Ancak bunu belli etmekten çekiniyorlar ve çekindikleri için de harekete geçmiyorlar.
Tatmin olmadığımı bil
İletişim kopukluğu kadınların en çok şikayet ettikleri konuların başında geliyor. Kadınlar, sevişmek istediklerini söyleyemedikleri gibi, tatmin olamadıklarını da söyleyemiyorlar. Kocalarının kalbini kırmaktan çekindikleri için orgazm olmuş gibi yapıyorlar. Aslında istedikleri, erkeklerin bunu anlaması, orgazm olup olmadıklarını hissetmesi. Kadınlar tatmin
olmak istiyor. Ve olmadıkları zaman da bunu dile getirmek... Orgazm için belli uyarılara ihtiyaç duyduklarını erkeklerin bilmesini istiyorlar. "Sevişirken eşimin cinsel organıma dokunmasını istiyorum. Direkt olarak söylemeye utanıyorum. Birkaç kez belli etmeye çalıştım, elini aşağılara götürmeye çalıştım ama hiç oralı olmadı" diyor bir kadın.
1 defa değiştirildi
En Son: 2008-05-10 10:37:58
Rayel Ak (rayel)
ben bu yazıda eğlence köşesine ait bir şey göremiyorum
kilit..
kilit..