Mesaj Panosu

KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /5Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-05-12 (13:02)
asena1907
Bayan
asena1907
Türkiye, Konya
Selçuk Üniversitesi
Hak edene denilir.Koskoca KANUNİ nin yaptığını yargılamak sana düşmez.o zamanki durum neyse ona göre tavır almış.Yakışanı yapmış. Ama sizin bu olay baya bi kanınıza dokundu heraldeki korkutmak aşağılıktır gibi bi söz sarfettiniz ecdadımıza. Bu karşılıksız kalmaz.Size kimse dans etmeyin demiyor.Kolay gelsin
2008-05-12 (18:02)
costa nostra
Bay
costa nostra
Türkiye, Bursa
Uludağ Üniversitesi
tartışmaya gerek yok hikaye temelden saçma zaten..

"Kanuni den önce dans yokmuş ilk defa Fransa da çıkmış.."

küçük bi araştırma yaparsanız bu bilginin hatalı olduğunu görürsünüz zaten.. Soğukkanlı
2008-05-12 (18:08)
dürre
Bayan
dürre
Türkiye, İstanbul
Özel Gökyüzü Lisesi (Y.D.A.)
costa nostra demiş ki:
tartışmaya gerek yok hikaye temelden saçma zaten..

"Kanuni den önce dans yokmuş ilk defa Fransa da çıkmış.."

küçük bi araştırma yaparsanız bu bilginin hatalı olduğunu görürsünüz zaten.. Soğukkanlı
ben bunun gerçek olduğunu biliyorum..en azından ben de bu bilgiyi edinmiştim.nerden edindiğimi hatırlamıyorum Gözlerini yuvarlıyor siz neye göre saçma dediniz?ve de hatalı olan şey nedir Gözlerini yuvarlıyor
ahmettaha 2008-05-13 (11:08)
ahmettaha
Bay
ahmettaha
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Lefkoşa
Yakın Doğu Üniversitesi
allah kanun-i sultan sülaymandan razı olsun.
görüyoruz değilmi ne asil bir milletiz biz bir mektup 100 sene yetiyor insana.ama ne yazıkki şuanda onların ementi olan bu ülkede hala dansın anlamını bilmeden dans etmenin güzel olduğunu savunabilen insanlar var.
ne anlıyorsunuz kardeşim oranızı buranızı sallayıp milleti üstünüze güldürmekten.şahsen benim için ha dans edilmiş hada ayı oynamış karşımda aynı şey bence hatta bunu ayıdan daha güzel yapanlar bile türedi.
şimdi derlerki dans etmek sanattır.bende hadi ordan be der geçerim.benim örfümde töremde olmayan şey sanat olsa ne olurki.neymiş efendim çağdIşı kalıyormuşuzda 500 yıl gerideki zihniyeti savunuyomuşda neler neler.böyle düşünenlere cevabım şu olsun.madem açılıp saçılıp dans etmek çağdaşlıktır sözüm ona m.akif size güzel gönderme yapmış arif olan anlar.
MEDENİYET AÇMAKSA BEDENİ HAYVANLAR SİZDEN DAHA MEDENİ.
aslına küfreden bizden değildir.kanuni dünyanın gelmiş geçmiş en büyük alimlerinden biridir.bunu bütün dünya biliyor hala bilmeyen varsa gözünü açsın biraz.
2008-05-13 (23:11)
asena1907
Bayan
asena1907
Türkiye, Konya
Selçuk Üniversitesi
ahmettaha demiş ki:
görüyoruz değilmi ne asil bir milletiz biz bir mektup 100 sene yetiyor insana.ama ne yazıkki şuanda onların ementi olan bu ülkede hala dansın anlamını bilmeden dans etmenin güzel olduğunu savunabilen insanlar var.
ne anlıyorsunuz kardeşim oranızı buranızı sallayıp milleti üstünüze güldürmekten.şahsen benim için ha dans edilmiş hada ayı oynamış karşımda aynı şey bence hatta bunu ayıdan daha güzel yapanlar bile türedi.
şimdi derlerki dans etmek sanattır.bende hadi ordan be der geçerim.benim örfümde töremde olmayan şey sanat olsa ne olurki.neymiş efendim çağdIşı kalıyormuşuzda 500 yıl gerideki zihniyeti savunuyomuşda neler neler.böyle düşünenlere cevabım şu olsun.madem açılıp saçılıp dans etmek çağdaşlıktır sözüm ona m.akif size güzel gönderme yapmış arif olan anlar.
aslına küfreden bizden değildir.kanuni dünyanın gelmiş geçmiş en büyük alimlerinden biridir.bunu bütün dünya biliyor hala bilmeyen varsa gözünü açsın biraz.

gerçekten güzel bir yorum.teşekkür ederim.
2008-05-13 (23:22)
Ezahir-el-Zebani
Bay
Ezahir-el-Zebani
Türkiye, İstanbul
İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi
Batı dansı ile bizim kültürümüzün uzaktan yakından alakası yok.

Şaman törenlerinde bile durum farklı. Kaldi ki günümüzde batının teknolojisi örnek alınacağına davranışları örnek alınıyor.

Kanuni ne yapmış, yılanın başını küçükken ezmiş. 100 yıl susturmuş.
Şimdikiler ne yapıyor;

Saygı duyuyor, ben de onlara.... ! ! !
2008-05-13 (23:23)
numberone
Bay
numberone
ABD, New York
New York Institute of Technology
ahmettaha demiş ki:
abi walla bişey yazmak istemedim başta bu başlığa ama... kardeş sana da helal olsun demeden edemiycem!!!
2008-05-13 (23:34)
Ezahir-el-Zebani
Bay
Ezahir-el-Zebani
Türkiye, İstanbul
İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi
Arkadaş çok güzel cevap vermiş, daha uzatmaya gerek var mı?
2008-05-13 (23:38)
asena1907
Bayan
asena1907
Türkiye, Konya
Selçuk Üniversitesi
yok:)
2008-05-14 (00:02)
aloneathome
Bay
aloneathome
Türkiye, İzmir
asena1907 demiş ki:
Bugün memleketin her yerinde , hatta islam dünyasının ve dünyanın bir çok yerinde bir medeniyet alameti olarak kabul edilen ve genç ihtiyar herkes tarafından icra edilen dans denen şey , ilk defa KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN zamanında Fransa da yapılmaya başlanmıştır.

O zaman OSMANLI İMPARATORLUĞU nun sınırları Avrupanın ortalarında idi
ve Fransa ya dayanıyordu.Bu dansın ilk yapılmaya başlandığını duyan KANUNİ , zamanın fransa kralına bir mektup yazdı. KANUNİ nin Fransa Kralına yazdığı tarihi mektup aynen şöyledir:

"EY FRANSA KRALI FRANSUVA SEFİR-İ KEBİRİMDEN (elçi) ALDIĞIM MAZHARA GÖRE MALUMATIM OLDUKİ ,
MEMLEKETİNDE DANS NAMINDA ALAMELE-İNNAS FUHŞİYYAT VE LUBİYAT YAPIYORMUŞSUN.
İŞ BU NAME-İ HUMAYUNUMUN ELİNE VUSULUNDEN İTİBAREN BU MEL'ANET VE REZALETE SON VERMEDİĞİN TAKDİRDE ORDU-YU HUMAYUNUMLA GELİP SENİ KAHRETMEYE MUKTEDİR OLURUM. "

KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN

KANUNİ 'nin bu mektubundan sonra Fransa da yüz sene dans yapılmamıştır.

Alıntı

bununla övünmeli miyim şimdi Gözlerini yuvarlıyor

Sayfa /5Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol