Topluluk içerisinde dans edilmesini tasvip etmiyorum.Hele de orasını burasını sallayanları hiç mi hiç tasvip etmiyorum.Fakat, konu amacından saparak dans etmenin kötü bir şey olduğu yönünde kaydığı için yazma gereği duydum.
Dans etmek yanlış bir davranış değildir bence.
Dans etmek : eğlenmek ve vücudu rahatlatmak için yapılmalıdır.Her yapılan dans da ayıp değildir arkadaşlar, lütfen bu kadar dar düşünmeyelim.
Mesela birbirini gerçekten seven iki insanın, kendi özel mekanlarında, hafif bir müzik eşliğinde birbirlerine sarılarak dans etmeleri ayıp mıdır ? Hem bu kimi ilgilendirir ki ? Birbirini seven iki insanın, samimi duygular içerisinde Wals yapmalarının neresi kötü ?
Ayrıca Kanuni Sultan Süleyman konusunda; avrupaya nam salmış, iyi bir hükümdar olduğu kesin.Fakat benim şahsi görüşüm şudur :
Hiç bir şekilde savaş stratejisi bilmeyen bir padişahtır Kanuni...
200 bin kişilik bir ordu ile Viyana kuşatmasına gidecek ve İran'da ayaklanma çıktı diye koca orduyu perperişan sürükleyerek isyanı bastırmaya görürüp, yorgun düşürerek Viyana'yı bir türlü elde edemeyen bir padişahtır Kanuni...
Babası Yavuz Sultan Selimin 10 yılda hazineye boğduğu Osmanlı Devletinin mirasını 40 yıllık saltanatı boyunca çar çur ederek harcayan bir padişahtır Kanuni.
Fransa'ya karşı aşırı bir sempati duyan ve bu yüzden de onlara Kapitülasyonlar veren bir padişahtır Kanuni...
Lütfen yazdıklarım yanlış anlaşılmasın.Kanuniye karşı her hangi bir kinim yok.Tarih bilgimi yokladım sadece.
numberone ABD, New York New York Institute of Technology
aloneathome demiş ki:
asena1907 demiş ki:
Bugün memleketin her yerinde , hatta islam dünyasının ve dünyanın bir çok yerinde bir medeniyet alameti olarak kabul edilen ve genç ihtiyar herkes tarafından icra edilen dans denen şey , ilk defa KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN zamanında Fransa da yapılmaya başlanmıştır.
O zaman OSMANLI İMPARATORLUĞU nun sınırları Avrupanın ortalarında idi
ve Fransa ya dayanıyordu.Bu dansın ilk yapılmaya başlandığını duyan KANUNİ , zamanın fransa kralına bir mektup yazdı. KANUNİ nin Fransa Kralına yazdığı tarihi mektup aynen şöyledir:
"EY FRANSA KRALI FRANSUVA SEFİR-İ KEBİRİMDEN (elçi) ALDIĞIM MAZHARA GÖRE MALUMATIM OLDUKİ ,
MEMLEKETİNDE DANS NAMINDA ALAMELE-İNNAS FUHŞİYYAT VE LUBİYAT YAPIYORMUŞSUN.
İŞ BU NAME-İ HUMAYUNUMUN ELİNE VUSULUNDEN İTİBAREN BU MEL'ANET VE REZALETE SON VERMEDİĞİN TAKDİRDE ORDU-YU HUMAYUNUMLA GELİP SENİ KAHRETMEYE MUKTEDİR OLURUM. "
KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN
KANUNİ 'nin bu mektubundan sonra Fransa da yüz sene dans yapılmamıştır.
Alıntı
bununla övünmeli miyim şimdi
walla sen istersen övünme.. şahsen ben övünüyorumm..
illa birine karşı olması gerekmezki.Kendi kendine bile insan övünebilir. Benim ecdadım nelere kadir olmuş diyebilir.
Peki siz bu soruyu sorarken kimlere karşı övüneceğinizi düşünmüştünüz?
Ezahir-el-Zebani Türkiye, İstanbul İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi
Adamı hışım ile yerinden kalkmış, kızının kollarının arasından genç adamı almış ve suratına sert bir tokat atmış.Kız babasına bağırdıktan sonra genç adamı yerden kaldırmış ve demiş ki " kusura bakma, babam sağırdır , müzik sesini duymadı da...!"
Yeterince açık mı? Sizin duyduğunuz şeyler bizim söylediklerimizi kapatıyor...
illa birine karşı olması gerekmezki.Kendi kendine bile insan övünebilir. Benim ecdadım nelere kadir olmuş diyebilir.
Peki siz bu soruyu sorarken kimlere karşı övüneceğinizi düşünmüştünüz?
ben bu olay için övünemem.. dansı bir asır yasaklatmışız.. eee.. Fransızların çekinmesi ile bu durum ortaya çıkmış.. zamanında Viyana dan öteye geçememişiz, kaldı ki Fransa ya ulaşalım
Adamı hışım ile yerinden kalkmış, kızının kollarının arasından genç adamı almış ve suratına sert bir tokat atmış.Kız babasına bağırdıktan sonra genç adamı yerden kaldırmış ve demiş ki " kusura bakma, babam sağırdır , müzik sesini duymadı da...!"
Yeterince açık mı? Sizin duyduğunuz şeyler bizim söylediklerimizi kapatıyor...
yani ?
adam sağır olmasa aynı şeyi yapar mıydı..? durumları tek bakış açısından irdelemek bir anlamda at gözlüğü takmak değil midir ?
Heralde oralara ulaşmış olsaydık buna baya bi üzülecektiniz.Osmanlı 3 kıtada bulunmuş bi hükümranlıktır.Çok kolay gelmemiştir oralarada.
Burda çok basitçe yorumlar yabiliyorsunuz düşündürücü...