Mesaj Panosu

KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /5Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345

2008-05-15 (09:32)
aloneathome
Bay
aloneathome
Türkiye, İzmir
ahmettaha demiş ki:
kimide kanuniyi önemsememmı lazım demiş.bu nedemektir ben ekmek yediğim yeri önemsemiyormla eşdeğerdir bence. kimin toprağında yaşıyorsun birader .T.C yaşadığın yer uzaydanmı geldi.sana cebindeki kimliği verip hayat imkanı tanıyan kim sence.nüfüs müdürlüğümü öyleyse şayet onlar kanuniden önce kuruldu hatırlatayım uyumayın biz vatanı 30 kupona almadık.
kimsenin şahsına saygısızlık haddime değildir ama türküm deyipte kanuniyi fatihi yavuzu
önemsemem ben demekte kimsenin haddine olamaz.atatürk ne demiş ne mutlu türküm diyene dimi bunu mete handa söylemişti m.ö. 600 yıllarda.değişen ne peki sizce.ben bişe göremiyorum biz yine aynı biziz 2600 yıl geçsede.mete han er dedi astsubay dedi komutan dedi 2600 yıl önce şimdi dünya hala söylüyor sende söylüyorsun değilmi.
peki şimdi ben fatihi meteyi kanuniyi önemsemiyorum deyipte astsubay,er,komutan olduğumda o ismi taşıdığımda hiçmi utanmayacağım ha? ne dersin güzel kardeşim.

önce yazılanları düzgünce okumanı tavsiye ederim..yaptığım yorumlarda önemsemek geçmiyor, övünmek var.. ve ben ceddimin her yaptığıyla övünmem, o kadar ! konuyu istediğin yerden tutup bana milliyetçilik nutukları atma lütfen Göz kırpıyor
2008-05-15 (12:44)
Agrion
Bayan
Agrion
Türkiye, İzmir
Ege Üniversitesi
ahmettaha demiş ki:
bilmiyorum ilk sayfayı okudunuzmu bir şahıs '500 sene öncesinden yönlendirmeye çalışıyoruz insanları ne acı' demiş.
acı olan ne biliyormusunuz o fikrin düştüğün halden başka bişe değil. sahsın değil düşüncenin baştan söyleyelim bunu.eleştirim şahsa değil düşünceyedir
tabi senin ne umrundaki çanakkale savaşı ankara savaşı istanbulun fethi dimi.ne umrunda senin sen rahat uyu vatanın olsun kimse seni ezmesin diye canını veren 4 milyon şehit.
ama istanbulu güzel bulursun ankara başkentim dersin yetmedi ben türküm dersin.
kusura bakmada biz nasıl türk olduk biliyormusun bunu.sana türk kimliğini veren kim.
bu arada biz 500 yıl geriden değil her türkte olması gerektiği gibi 2600 yıl hatta daha önceside var o tarıhten itibaren yönlendirmeye çalışıyoruz çünkü bu 313.devletimizin t.c nin yani temelleri oraya dayanıyor.ve şu anda o temeller anayasamızın ilk 5 maddesindede var erinme oku bir ara.
bence biz 500 yıl geride değil, bu düşünce nerdeyse 6 katı geride kalmış.bak buda atatürk'ün düşüncesi arif olan anlar.
Dünya üzerinde Türk’ten daha büyük, ondan daha eski, ondan daha temiz bir millet yoktur ve bütün insanlık tarihinde görülmemiştir.
Bir gün ressamlar Türk’ün simasını kaybederlerse yıldırımı alsınlar yapıversinler.
Yetişecek çocuklarımıza Türkiye’nin istiklaline, kendi benliğine ve milli ananelerine düşman olan bütün unsurlarla mücadele etmek lüzumu öğretilmelidir.
biz öğrendik öğrenme özürlü beyinlerede öğretecek yeteneğe sahibiz. hürmetlerimle...

birincisi, yaptığım yorumla benim geçmişte yaşanmış savaşların, elde edilen yerlerin umrumda olmadığı sonucuna nerden vardın ilginç. ve emin ol sizin sözde duyarlılığınız olan sınırlandırılmış türklük adına değil tüm insanlık adına duyarlıyım.
ikincisi , türk kimliği umrumda değil insani kimlik önemli. türklüğümle gurur duymanın arkasına sığınacak kadar zavallı değilim. milleti oluşturan toplum toplumu oluşturan bireydir. bireyde insani ölçüleriyle değerlendirilir sahip olduğu ırkla değil.
üçüncüsü, anayasamızın ilk beş maddesini çok iyi biliyorum ve bununla gurur duymuyorum!
dördüncüsü, ne türkün ne de herhangi başka bir milletin üstünlüğüne inanmıyorum. Bunu Atatürk'ün söylemesi de benim için bi anlam ifade etmiyor. herkes herşeyi doğru söyleyecek yada herkesin her dediği herkes tarafından kabul edilecek diye bişey yok. bu ülkeye demokrasi boşuna getirilmedi ve asıl sizin tam olarak sindiremediğiniz de bu. demokrasi!
ve son olarak, birine bişey öğretme yeteneğine sahip olmak için önce usluba dikkat etmeyi bilmek gerekir. beyin özürlü dediğin hangi insan senden bişey öğrenmek ister ki_? yada böyle bi uslupla kim seni ciddiye alır_?

unu farkettim ki buradaki çoğu insan kalıplaşmış fikirlere sahip ve kendi paralelinde bi şey savunulmadığında direk hakarete maruz kalınıyor. bu çok da önemli değil ama fikirlerimin sizin gibi anlayışsız insanların elinde saptırılıp hiç alakasız yönlerde sözde cevap niteliğinde yorumlanması can sıkıcı. önce anlayın sonra cevap yazın laf olsun diye konuşmayın.
EH YANİ AHMET TAHA KARDEŞİM BU KADAR OLUR 2008-05-15 (14:49)
venomscorpion
Bay
venomscorpion
Türkiye, Amasya
Amasya Üniversitesi
Ahmet Taha kardeşim!
Demişsin ki: biz bu vatanı 30 kupona almadık.
Biz de kupon işi yapmayan o kişilerdeniz bunu bil.

Ne yani sadece sen mi biliyorsun tarihi, coğrafyayı ? Biz vatanımızı, milletimizi sevmiyor muyuz yani ?

Madem her yıl okuyorsun, bana Kapütilasyonların bir tane getirisini göstersen! Kim verdi o kapitülasyonları Fransa'ya ? İran'ı K.Süleyman mı almış yoksa Y.Selim mi ?

Alıntı:
hayret batının adına muhteşem dediği adamı ecdadı beğenmiyor.
Beğenmek zorunda değilim.

Alıntı:
kimide kanuniyi önemsememmı lazım demiş.bu nedemektir ben ekmek yediğim yeri önemsemiyormla eşdeğerdir bence. kimin toprağında yaşıyorsun birader .T.C yaşadığın yer uzaydanmı geldi.sana cebindeki kimliği verip hayat imkanı tanıyan kim sence.nüfüs müdürlüğümü öyleyse şayet onlar kanuniden önce kuruldu hatırlatayım uyumayın biz vatanı 30 kupona almadık.
Alıntı:
türküm deyipte kanuniyi fatihi yavuzu
önemsemem ben demekte kimsenin haddine olamaz.

Ahmet Taha kardeşim, şu aşağıya yazmış olduğum, kendime ait şiirlerden sadece bir tanesinden bir kaç kıta. Bunu bir oku istersen ve ondan sonra tekrar cevap yaz bana.
Ben tarihimi ve coğrafyamı ne kadar biliyormuşum vede ne kadar seviyor ve gurur duyuyormuşum. Asıl ben senin bahsettiğin gibi kişiler adına herkesten özür diliyorum şiirde bak.

AF DİLİYORUM

..............
..............
..............

Kumsalda dörtnala koşturan taydan,
Ceyhan ırmağını coşturan çaydan,
İftihar ettiğim bu asil soydan,
Kasabadan köyden af diliyorum.

İzmir’inden Konya’sından Kars’ından,
Trabzonlu Temel oğlu Dursun’dan,
Soğuk Erzurum’dan sıcak Mersin’den,
Coğrafya dersinden af diliyorum.

Kerbelâ’da şehit düşen Ali’mden,
Nevşehir’de Hacı Bektaş Veli’mden,
Büyük dedem Yavuz Sultan Selim’den,
Bütün ecdadımdan af diliyorum.

Bayrağımın rengi kırmızı kandan,
Sakarya, Malazgirt, Dandanakan’dan,
Ulubatlı Hasan Mimar Sinan’dan,
Hakan Alparslan’dan af diliyorum.

...........
...........
...........

Hamza Çelik -> venomscorpion

Saygılar.
2008-05-15 (17:29)
asena1907
Bayan
asena1907
Türkiye, Konya
Selçuk Üniversitesi
ahmettaha demiş ki:
evet arkadaşlar baktım yorumlara osmanlı tarihini her yıl okuyan bir insan olarak hala bişelerin farkında olamayanları gördüm.ben okuyorum biliyorum ve söylüyorum ama daha 1 kere okumayıpta çok şey sallayanlarıda gördüm.
muhteşemimiz babasının hazinesini boşaltmış car cur etmiş.bak ya neden acaba.sence babasının getirdiği 'ibrişim yasağını' kaldırıp ordusuna ve halkına yüklü miktarda akçeler dağıtıp ödenekler verilmesi çarçurmu yani.hemen arkasından ilk seferi belgrata yaptı ve anında aldı burayı.şimdi devlet bizden desteğini çekse acımızdan ölürüz ya yalanmı.burda destek olmuş köstek.lütfen tarihi bilgilerimizi iyi sınayalım.
gelelim irana neymiş o kadar orduyu sersefil peşinden sürüklemiş.hadi canım sende öyle olduğundanmı iran ve tebrizi alabilmiş sence.
en önemlisi ise viyana değilmi.osmanlı büyük bozguna uğradı evet olamazmı yani.neden peki düşündükmü veya okuduk mu hiç.hatırlatırım o savaşı kaybetmemizin nedeni kanununin savaş stratesini alt üst eden olumsuz kış şartları olmuştur.hatta o kadar olumsuzki toplarımızı dahi viyana kalesinin önüne getiremedik yol bulamadığımızdan.sen şimdi koca surları ellemi yıkmayı düşünüyorsun.düşünme bence.sonrasından gelen yiyecek sıkıntısı ve hastalıklar ordunun moralini bozmuş ve kanuni geri çekilmiştir mecburen yani.
ne yani sizin tabirinizle komutan vasfı olmayan süleyman batı tabiriylede muhteşem süleyman bu kadar beceriksiz öylemi.hayret batının adına muhteşem dediği adamı ecdadı beğenmiyor.
kimsenin şahsına saygısızlık haddime değildir ama türküm deyipte kanuniyi fatihi yavuzu
önemsemem ben demekte kimsenin haddine olamaz.atatürk ne demiş ne mutlu türküm diyene dimi bunu mete handa söylemişti m.ö. 600 yıllarda.değişen ne peki sizce.ben bişe göremiyorum biz yine aynı biziz 2600 yıl geçsede.mete han er dedi astsubay dedi komutan dedi 2600 yıl önce şimdi dünya hala söylüyor sende söylüyorsun değilmi.
peki şimdi ben fatihi meteyi kanuniyi önemsemiyorum deyipte astsubay,er,komutan olduğumda o ismi taşıdığımda hiçmi utanmayacağım ha? ne dersin güzel kardeşim.

çok güzel yazmışsın kardeşim .ellerine yüreğine sağlık.
ahmet kardeşim anasını atasını beğenmeyen adama bizim diyecek bi sözümüz yok.
sen boşver:)
2008-07-19 (16:25)
hiperboloid
Bayan
hiperboloid
Türkiye, Konya
Selçuk Üniversitesi
ahmettaha demiş ki:
allah kanun-i sultan sülaymandan razı olsun.
görüyoruz değilmi ne asil bir milletiz biz bir mektup 100 sene yetiyor insana.ama ne yazıkki şuanda onların ementi olan bu ülkede hala dansın anlamını bilmeden dans etmenin güzel olduğunu savunabilen insanlar var.
ne anlıyorsunuz kardeşim oranızı buranızı sallayıp milleti üstünüze güldürmekten.şahsen benim için ha dans edilmiş hada ayı oynamış karşımda aynı şey bence hatta bunu ayıdan daha güzel yapanlar bile türedi.
şimdi derlerki dans etmek sanattır.bende hadi ordan be der geçerim.benim örfümde töremde olmayan şey sanat olsa ne olurki.neymiş efendim çağdIşı kalıyormuşuzda 500 yıl gerideki zihniyeti savunuyomuşda neler neler.böyle düşünenlere cevabım şu olsun.madem açılıp saçılıp dans etmek çağdaşlıktır sözüm ona m.akif size güzel gönderme yapmış arif olan anlar.
MEDENİYET AÇMAKSA BEDENİ HAYVANLAR SİZDEN DAHA MEDENİ.
aslına küfreden bizden değildir.kanuni dünyanın gelmiş geçmiş en büyük alimlerinden biridir.bunu bütün dünya biliyor hala bilmeyen varsa gözünü açsın biraz.

katılıyorum Mr. Green
delinin biri kuyuya bi tas atmıs......... 2008-07-19 (17:59)
alp22
Bay
alp22
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
ya kanuninin fermanı die verilen bilgi icin alıntıdır denmis te kardesim hic biriniz mi sormazsınız kaynagını.her alıntı denen sallama ihtimali olan bir bilgiyi o kadar kisi ne tartısıo anlamadım.nerden cıktı bu ferman hangi tarihcinin eserinden alıntı yaptınız keske onu da yazsaydınız.
2008-07-19 (18:51)
levent200
Bay
levent200
Türkiye, Hakkari
Şemdinli Lisesi
geçmişimle övünmeyi sevmem, aynı zamanda geçmişimden utanmam da..

Tarih dersini çok severdim ama eğitim hayatım boyunca aynı şeyleri tekrar ede ede soğudum..hiç sevmediğim bir daldır..kanuni adını görünce, bir anda çok şey biliyorum gibi hissettim kendimi, sonradan bütün bildiklerimi unuttuğumu farkettim..

iyi ki de unutmuşum..resmi ideolojiyle sentezlenen bir tarih dersini sular seller gibi ezberleye ezberleye itaatkar, sorgulamayan bir toplum olduk..

'Farklı hiçbir düşünceye tahammülü olmayan, ilkokulda ya da çevreden duyduğunu ömrünün sonuna kadar tekrar edecek düzeyde bir meraksızlıkla yetinen, güce tapan, gücü ele geçirince şahin, ezilince tavşan olan, sorgulama yerine milliyetçiliği yeğleyen bir zihniyet de buralardan doğmakta'

Sayfa /5Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345

Ücretsiz Kayıt Ol