ahmettaha demiş ki:
bilmiyorum ilk sayfayı okudunuzmu bir şahıs '500 sene öncesinden yönlendirmeye çalışıyoruz insanları ne acı' demiş.
acı olan ne biliyormusunuz o fikrin düştüğün halden başka bişe değil. sahsın değil düşüncenin baştan söyleyelim bunu.eleştirim şahsa değil düşünceyedir
tabi senin ne umrundaki çanakkale savaşı ankara savaşı istanbulun fethi dimi.ne umrunda senin sen rahat uyu vatanın olsun kimse seni ezmesin diye canını veren 4 milyon şehit.
ama istanbulu güzel bulursun ankara başkentim dersin yetmedi ben türküm dersin.kusura bakmada biz nasıl türk olduk biliyormusun bunu.sana türk kimliğini veren kim.
bu arada biz 500 yıl geriden değil her türkte olması gerektiği gibi 2600 yıl hatta daha önceside var o tarıhten itibaren yönlendirmeye çalışıyoruz çünkü bu 313.devletimizin t.c nin yani temelleri oraya dayanıyor.ve şu anda o temeller anayasamızın ilk 5 maddesindede var erinme oku bir ara.
bence biz 500 yıl geride değil, bu düşünce nerdeyse 6 katı geride kalmış.bak buda atatürk'ün düşüncesi arif olan anlar.
Dünya üzerinde Türk’ten daha büyük, ondan daha eski, ondan daha temiz bir millet yoktur ve bütün insanlık tarihinde görülmemiştir.
Bir gün ressamlar Türk’ün simasını kaybederlerse yıldırımı alsınlar yapıversinler.
Yetişecek çocuklarımıza Türkiye’nin istiklaline, kendi benliğine ve milli ananelerine düşman olan bütün unsurlarla mücadele etmek lüzumu öğretilmelidir.
biz öğrendik öğrenme özürlü beyinlerede öğretecek yeteneğe sahibiz. hürmetlerimle...
birincisi, yaptığım yorumla benim geçmişte yaşanmış savaşların, elde edilen yerlerin umrumda olmadığı sonucuna nerden vardın ilginç. ve emin ol sizin sözde duyarlılığınız olan sınırlandırılmış türklük adına değil tüm insanlık adına duyarlıyım.
ikincisi , türk kimliği umrumda değil insani kimlik önemli. türklüğümle gurur duymanın arkasına sığınacak kadar zavallı değilim. milleti oluşturan toplum toplumu oluşturan bireydir. bireyde insani ölçüleriyle değerlendirilir sahip olduğu ırkla değil.
üçüncüsü, anayasamızın ilk beş maddesini çok iyi biliyorum ve bununla gurur duymuyorum!
dördüncüsü, ne türkün ne de herhangi başka bir milletin üstünlüğüne inanmıyorum. Bunu Atatürk'ün söylemesi de benim için bi anlam ifade etmiyor. herkes herşeyi doğru söyleyecek yada herkesin her dediği herkes tarafından kabul edilecek diye bişey yok. bu ülkeye demokrasi boşuna getirilmedi ve asıl sizin tam olarak sindiremediğiniz de bu. demokrasi!
ve son olarak, birine bişey öğretme yeteneğine sahip olmak için önce usluba dikkat etmeyi bilmek gerekir. beyin özürlü dediğin hangi insan senden bişey öğrenmek ister ki_? yada böyle bi uslupla kim seni ciddiye alır_?
unu farkettim ki buradaki çoğu insan kalıplaşmış fikirlere sahip ve kendi paralelinde bi şey savunulmadığında direk hakarete maruz kalınıyor. bu çok da önemli değil ama fikirlerimin sizin gibi anlayışsız insanların elinde saptırılıp hiç alakasız yönlerde sözde cevap niteliğinde yorumlanması can sıkıcı. önce anlayın sonra cevap yazın laf olsun diye konuşmayın.