Mesaj Panosu

...
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /3Birinci SayfaÖnceki Sayfa 123 Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-05-13 (02:47)
Dil-Tarih
Bay
Dil-Tarih
İngiltere, Manchester
University of Manchester
...
2008-05-13 (03:10)
birdwomen
Bayan
birdwomen
Türkiye, İstanbul
İstanbul Teknik Üniversitesi
koruyuculuk annelik yaptığım bir yetiştirme yurdu vardı.oradaki cocuklara sürekli kitaplar alırdım okumalarını isterdim hep.aralarına da peygamber efendimizi anlatan kitaplar almıştım yönetimde bu tür kitaplar yasaktı ama ben aldım ve cocuklara gizlice okumalarını söledim. orada görevli bir arkadas kitapları bulmuş cocukları sırayla sorguya cekmiş.bu kitapları kim verdi size diye.cocuklar canlarım benim ismimi söylememişler söylemeyince cocukları dövmüşler tabi o işkenceye yetişkinler dayanabilmiş ama cocuklar dayanamayınca benim ismimi vermişler anında görevden alındım cocuklarla görüşmem yasaklandı zamanla cocukla kacıp yanıma gelmeye basladı.ben cok üzülmüştüm onlar için faydalı olmayı düşünürken istemeden zararlı olmuştum onlara güzel seyleri sevdirmek doğru seyleri sevdirmek isterken aslında kendimi sevdirmişim benden kopamaz oldular ama ayrılmamı gerekiyordu her kacıslarından sonra dayak yemeleri beni onlardan uzaklastırmak zorunda kaldım.aradan biraz zaman gecti 10 yasındaki tarkan yurttan kactı ve bir dahada bulunamadı.bunun için cok vicdan muhasebesi yaparım !
2008-05-13 (10:28)
MB69
Bay
MB69
Türkiye, İstanbul
birdwomen demiş ki:
cocuk 2 yaslardadır cevresindeki nesneleri tanımaya calsır dikkat etmişsinizdir genelde o yastaki cocuklar cay demliklerine bir merakı oluyor Gülümsüyor ona dokunmak ister ne olduğunu anlamaya calısır o anda anne CIZZZ ifadesini kullanır cocuk anlamz tabi (hoş cız kelimesini bende hala anlamış değilim ! )cocuk tabi sıcak demliklere dokunur ve eli yanar sonra cız kelimesinin onu yakacağını düşünür ve uzak durur daha sonra cocuk vitrindeki bardaklara dokunmak almak ister anne bu defa aynı kelimeyi kullanır dokunma cızzz ! cocuk onun tehlikeli olduğunu onu yakacağını algılar ve yaklasmaz misafir geldiği zaman anne vitrinden bardakları alınca cocuk anneye bakar eğer bardaklar cızzzsa yakıyorsa anneme neden bişey olmadı ! demekki aslında bardaklar canımı acıtmıyor annem bana yalan söledi ! ! bakınız her cocuk aslında birer filozoftur onları çürüten bizler oluyor ! YARAMAZ cocuk ! ben bu ifadeye cok kzıyorum cocuğa YARAMAZ denmesi cok yanlış onun aslında cok yaradığını yada yararlı olduğunu asılamak gerekir böle yetişen cocuklar genc yaslara gelince kendini ifade edemez olur hep cekimser kalır ! kendine modeller belirler ama kendisi gibi olamaz işte burda problemler bas gösterir !

evet okuldaşım sana kesinlikle katılıyorum maalesef bende dediğin gibi küçükken hep çekinser kaldım ve kendimi ifade edemedim,ve gene dediğin gibi kendime sürekli modeller belirledim ama hiçbirisi olmadım Üzgün şu anda daha iyi olmama rağmen hala bazı konular da çekimserim,çok güzel bir noktaya değindin bence çocuklara yaramaz yerine afacan demeliyiz Göz kırpıyor Bu daha uyumlu olurdu herhalde Gözlerini yuvarlıyor
2008-05-13 (19:35)
Dil-Tarih
Bay
Dil-Tarih
İngiltere, Manchester
University of Manchester
...
2008-05-13 (23:01)
MB69
Bay
MB69
Türkiye, İstanbul
evet paylaşmalıyız,sizinle birşey paylaşacaktım ki şu anda aklımda değil Gülümsüyor bu MDF nedir Gözlerini yuvarlıyor
2008-05-13 (23:05)
Ezahir-el-Zebani
Bay
Ezahir-el-Zebani
Türkiye, İstanbul
İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi
Medium Deftiny Fiberboard Gülümsüyor

Suntaya benzer,banyo ya da mutfağa git ordaki dolapların malzemesi muhtemelen MDF'dir. İçeri gidip bakabilirsiniz.Suntaya göre daha yoğundur ve üzeri genelde laminant ile kaplanır. İsteğe göre kenarlara masiflenir,kaplanabilir ya da cumbası sade bırakabilir. 210'a 280 tablalar halinde satılır. Mr. Green Mr. Green

Muhammed meslektaşız öğren bunları Çok mutlu
2008-05-13 (23:09)
MB69
Bay
MB69
Türkiye, İstanbul
birdwomen demiş ki:
koruyuculuk annelik yaptığım bir yetiştirme yurdu vardı.oradaki cocuklara sürekli kitaplar alırdım okumalarını isterdim hep.aralarına da peygamber efendimizi anlatan kitaplar almıştım yönetimde bu tür kitaplar yasaktı ama ben aldım ve cocuklara gizlice okumalarını söledim. orada görevli bir arkadas kitapları bulmuş cocukları sırayla sorguya cekmiş.bu kitapları kim verdi size diye.cocuklar canlarım benim ismimi söylememişler söylemeyince cocukları dövmüşler tabi o işkenceye yetişkinler dayanabilmiş ama cocuklar dayanamayınca benim ismimi vermişler anında görevden alındım cocuklarla görüşmem yasaklandı zamanla cocukla kacıp yanıma gelmeye basladı.ben cok üzülmüştüm onlar için faydalı olmayı düşünürken istemeden zararlı olmuştum onlara güzel seyleri sevdirmek doğru seyleri sevdirmek isterken aslında kendimi sevdirmişim benden kopamaz oldular ama ayrılmamı gerekiyordu her kacıslarından sonra dayak yemeleri beni onlardan uzaklastırmak zorunda kaldım.aradan biraz zaman gecti 10 yasındaki tarkan yurttan kactı ve bir dahada bulunamadı.bunun için cok vicdan muhasebesi yaparım !

varya çok kötü bir durum,nedir toplumdaki bu din düşmanlığı anlamam ki.Okuldaşım senin de altın gibi bir kalbin varmış açık açık söyliyim.Bence sen onlara doğruyu anlattığın için onlar seni sevdi ve bu onları sana bağladı.Onların kaçmasın dan kendini sorumlu tutman çok normal,çünkü sende insansın,bence burda bir sorumlu arıyorsan başta o yetiştirme yurdundan sorumlu kişileri sorumlu tutmalısın ! eğer onlar bunları hoş karşılasaydılar zamanın da böyle şeyler olmazdı,Allah senden ve o çocuklar dan razı olsun,hakkınızda hayırlısı olur İnşallah Göz kırpıyor o çocuklara da üzülmüyor değilim.
2008-05-13 (23:28)
MB69
Bay
MB69
Türkiye, İstanbul
Dil-Tarih demiş ki:
Ben ilk konu olarak hem rahatça yazılabilecek hem de birbirimize karakterimizin oluşma süreçlerini paylaşarak karşılaştırma hatta kıyas yapabilmek ortamı oluşsun istedim.

Yine ilk ben yazayım :

Küçükken ilkokul çağımda köyde gözleri tedavi edilmesi gereken (''Katarakt'' hala unutmam) iki fakir amca ile teyzeye reva görülmeyen ilaçları evden babannemin göz merhemlerinden o çocuk aklımla alıp onlara gizlice götürmek merhamet ve merhametsizlik sınırlarını öğretmişti bana.

Sizin de olumlu olumsuz ama hayatınızda iz olan hatta yol olan ''an'' ve anılarınız vardır.

off hocam seninkisi bayağ kötüymüş,İnşallah o fakir amca ve teyzeye çok kötü birşey olmamıştır Şok olmuş
bende anlatıyım ilkokul yıllarımda tembeldim annem beni zorla çalıştırıdı.Bizim evde bir tane ayaklı bir soba vardı bazen üstüne çaydanlık falan koyarlardı neyse ben birgün onun yanında oturuyordum,annem beni zorla çekmeye çalıştı ders çalıştırmak için bende direndim en sonunda soba nın üstündeki kaynar su taşıyan çaydanlık üzerime döküldü ve karnım yandı,o gece de zorla bir acil hastane bulmuştuk,pazar günüydü sanırım Gözlerini yuvarlıyor o zaman da bütün hastaneler kapalı,ilaç verdiler falan buda bana fazla inatçı olmamam konusunda bir ders oldu !
bu arada zebani bilgilendirdiğin için saol Gülüyor
2008-05-14 (01:15)
Dil-Tarih
Bay
Dil-Tarih
İngiltere, Manchester
University of Manchester
...
2008-05-15 (00:27)
Dil-Tarih
Bay
Dil-Tarih