Informatik ve Bilgisayar Mühendisligi
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 3
123 Sonraki SayfaSon Sayfa

Informatik ve Bilgisayar Mühendisligi 2008-05-13 (15:43)
Mutlu Cebeci (plotonique)
Sevgili arkadaslar,

Informatik tam olarak nedir sunu bi acikliga kavusturabilir miyiz? Informatik bir bilim dali oldugu icin, mühendislikteki gibi rahat is imkani karsimiza cikar mi? Endüstri de üretimde, bir mühendis kadar aranir mi yoksa calisma alanlari daha mi farklidir? Sadece program yazmak yada kullanmaktan baska olarak ne yaparlar?

Ciddi anlamda tam olarak islerini bulabilmeleri icin büyük fabrikalar, yada cok büyük kuruluslar mi gerekir yoksa orta dereceli is yerlerinde de aranan eleman midir bir Informatiker?

Informatiker'in yaptigi isi bir Elektro- und Infomationstechnik mezunu yapamaz mi? Cok spesifik olanlari demiyorum, cok büyük bir firma olmadigini düsünürsek, yapamaz mi? Bu tür sorular benim aklimi karistiran beni benden alan sorular... Lütfen paylasalim görüsleri...
2008-05-14 (12:36)
Selçuk Selçuk (student01)
haa şimdi kafa dank etti , demek türkiyedeki fen-edebiyat fakültesinin almanyadaki karşılığına bağlı orada informatik, öyleyse gerçekten de iyi olmaz ama bu FH lardaki informatikler de mi şimdi bilimsel çalışıyo kafam karıştı Şaşkın
2008-05-15 (20:19)
Dniz Coskun (maniaturk)
Dniz Coskun (maniaturk)
plotonique demiş ki:
Sevgili arkadaslar,

Derslere söyle bir göz attiniz mi bilemiyorum ancak ben birilerinden bilgiler toplayarak, kendimde biraz arastirarak su sonuca vardim, Informatik ve Türkiyede ki bilgisayar mühendisligi ayni seyler degil!

Burda Informatik fakültesi Matematik fakültesine ait, taban tabana farkli, elektrik ögrenmiyorsunuz, mühendislikle alakasi yokk!! Informatik burda bir bilim dali. Ben malesef ne yazik ki bunu burda gördüm, eger MÜHENDISLIK okumak isteyen varsa asla asla asla aslaaa kesinlikle secmesin Bilgisayar Mühendisligi, ben napicam bilmiyorum Elektrotechnik basvurusu yapamazmisim tekrar uniye, lanet olsun diyorum ya öyle sinirim bozuk ki su anda.

Anlamiyor bunlar arkadaslar bizdeki bilgisayar mühendisligi elektronik fakültesine aittir, fizikle elektrikle ögrenirsin, programlama yaparak degil.

kanka ben sana zaten tel de anlatmistim bunlari yani informatik bilgisayar bilimleri oluyor. Yalniz sunu söyleyeyim elektroteknik de bilgisayar müh degil asil olan angewandte informatik bilgisayar mühendisligine denk geliyor. Dortmund da var sor bakalim derslerini de incele ilgini cekecektir derim. Bir de o da informatik oldugu icin sorun cikmaz tahminim geciste
2008-05-16 (01:10)
Kanka yok icinde informatik gecen hic bisey okumam bu saatten sonra, büyük konusmak istemiyorumda... Hele angewandte informatik hic okumam napicam amele isini, daha cok uygulamali sacma sapan ne oldugu belli degil...

ya almanyada mühendislikte makine ve elektrotechnik harici bisey okunmaz bence kanka..
2008-05-16 (20:42)
Dniz Coskun (maniaturk)
Dniz Coskun (maniaturk)
plotonique demiş ki:
Kanka yok icinde informatik gecen hic bisey okumam bu saatten sonra, büyük konusmak istemiyorumda... Hele angewandte informatik hic okumam napicam amele isini, daha cok uygulamali sacma sapan ne oldugu belli degil...

ya almanyada mühendislikte makine ve elektrotechnik harici bisey okunmaz bence kanka..

yemnimi bozdum agalar Çok mutlu kanki hakret etme bölümüme ayip oluyor Çok mutlu Neyse saka bir yana sen burada istersen elektroteknik okursun senin kazandigin bölüm bilgisayar mühendisligi diye gecmiyor mu? Benim anerkennungsstelle den aldigim kagitta INFORMATIK; INFORMATIONSTECHNIK ve ELEKTROTECHNIK icin direkt hochschulzugang var diyor. Seninde aynisi olmali ama NRW eyaletini tam bilemiyorum uygulama da farklar her zaman var biliyorsun seni de alalim Bayern'e Çok mutlu
2008-05-17 (21:46)
maniaturk demiş ki:
plotonique demiş ki:

yemnimi bozdum agalar Çok mutlu kanki hakret etme bölümüme ayip oluyor Çok mutlu Neyse saka bir yana sen burada istersen elektroteknik okursun senin kazandigin bölüm bilgisayar mühendisligi diye gecmiyor mu? Benim anerkennungsstelle den aldigim kagitta INFORMATIK; INFORMATIONSTECHNIK ve ELEKTROTECHNIK icin direkt hochschulzugang var diyor. Seninde aynisi olmali ama NRW eyaletini tam bilemiyorum uygulama da farklar her zaman var biliyorsun seni de alalim Bayern'e Çok mutlu

heheh kanka yok ya ne hakaret etmesi olur mu öyle sey. Benim aradigim bu degilmis o yüzden asiri tepki gösterdim, bide o unideki görevlinin agrasif tavirlari delirtti beni...

valla bi ayar cekicem bakalim bayern mi olur nolur, Allah iyisinden güzelinden versin, diyorum ya büyük konusmak istemiyorum diye...
2008-05-17 (22:32)
Mehmet Ali Erdoğan (mechengtr)
Mehmet Ali Erdoğan (mechengtr)
bence bu konuda emin olabilmek için bölümün web sitesinden dersleri inceledikten sonra ziyaretçi öğrenci olarak derslere katılmayı deneyebilirsiniz.
2008-05-20 (17:33)
Sevgili arkadaslar,

Informatik tam olarak nedir sunu bi acikliga kavusturabilir miyiz? Informatik bir bilim dali oldugu icin, mühendislikteki gibi rahat is imkani karsimiza cikar mi? Endüstri de üretimde, bir mühendis kadar aranir mi yoksa calisma alanlari daha mi farklidir? Sadece program yazmak yada kullanmaktan baska olarak ne yaparlar?

Ciddi anlamda tam olarak islerini bulabilmeleri icin büyük fabrikalar, yada cok büyük kuruluslar mi gerekir yoksa orta dereceli is yerlerinde de aranan eleman midir bir Informatiker?

Informatiker'in yaptigi isi bir Elektro- und Infomationstechnik mezunu yapamaz mi? Cok spesifik olanlari demiyorum, cok büyük bir firma olmadigini düsünürsek, yapamaz mi? Bu tür sorular benim aklimi karistiran beni benden alan sorular... Lütfen paylasalim görüsleri...
2008-05-20 (18:07)
yazılım haricinde sistem ve ağ alanı uzmanlığı var dostum ama onun içinde informatik okunmaz, cisco ve microsoft un sertifikaları çok iyi iş görüyo, yazılım alanı haricinde çok iyi bir seviye beklememek lazım bence
2008-05-21 (21:00)
bence iLk tercihin informatik olSun

daha sonra elektroteknik veya makina tercih et...

etraf ganimet gibi makina mühlerinden gecilmiyor

kaLdı ki eğer almanyada aklmayı planLıyorsan baya bir süre araştırmış oLmam doLayısı ilE informatik derim...

şöyle ki almanya başta makina, sonra kimya (diğer aradakileri saymıyorum) ve son olarak da biLgisayar biLimlerine yatırım ve ayrıLalık veriyor...

sen orda kalmayı mı plAnLıyorsun tr ye gelecek misin, bu sorulArı önceLİkLe cevaplAman gereklİ...

informatik biLİmlEri dünyada hatrı sayılır yere geLdi, daha iyi maaş düzeyin olur...

tabi secim senin Gülümsüyor
Sayfa / 3
123 Sonraki SayfaSon Sayfa