VİYANA TEKNİK UNİVERSİTESİ BASVURUSU HAKKINDA
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 2
12 Sonraki SayfaSon Sayfa

VİYANA TEKNİK UNİVERSİTESİ BASVURUSU HAKKINDA 2008-05-14 (12:04)
Turagy Akdogan (takdogan)
mrb,
Viyana teknik üniversitesi Makina mühendisliği bölümü 2008-2009 Kıs donemine basvuruda bulunmak istiyorum,
Lisan eğitimime orda devam etmek istiyorum,
Su an turkiyede makina mühendisliği i.ö 4. sınıf ogrencisiyim,

Lise Mezuniyet Belgem
Lise diplomam noter ve apostil onaylı fotokopisi
Guncel Öğrenci belgem ( 2008-2009 öğretim doneminde öğrencilik haklarımın olduğunu gosterir not dusulmus )
ders detaylarım Transciriptim,

Lise diplomamı okuldan alamamıyorum.
OSYS sonuc belgesini de gondermemiz gerekiyor mu?
Bu sartlarda basvuruda bulunabilirmiyim,

bilgisi olan arkadaslar lutfen yardım etsin.
2008-05-14 (20:38)
Bylent Bylent (bylent06)
Bylent Bylent (bylent06)
ikinci ögretimi kabul etmediklerini duymustum ama emin degilim.
2008-05-14 (23:11)
takdogan demiş ki:
mrb,
Viyana teknik üniversitesi Makina mühendisliği bölümü 2008-2009 Kıs donemine basvuruda bulunmak istiyorum,
Lisan eğitimime orda devam etmek istiyorum,
Su an turkiyede makina mühendisliği i.ö 4. sınıf ogrencisiyim,

Lise Mezuniyet Belgem
Lise diplomam noter ve apostil onaylı fotokopisi
Guncel Öğrenci belgem ( 2008-2009 öğretim doneminde öğrencilik haklarımın olduğunu gosterir not dusulmus )
ders detaylarım Transciriptim,

Lise diplomamı okuldan alamamıyorum.
OSYS sonuc belgesini de gondermemiz gerekiyor mu?
Bu sartlarda basvuruda bulunabilirmiyim,

bilgisi olan arkadaslar lutfen yardım etsin.

sanırım izmirlisin Gülümsüyor bak şimdi lise diplomanı alamana gerek yok diplomanın fotokopisine okulun aslı gibidir damgasını vursun sonra noterde onaylan o onayıda aposttilet. yok ben öle istemiyorum dersen git mezun olduğun liseye durumunu anlat. sana MEZUNIYET BELGESI versınler. orda yazıyor zaten diploma kayıp olduğu için diploma yerine geçer diye.ona benzer seyler var yanı.

bırde bülent demıs ama ben kesın gıbı emınım ikinci öğretim kabul edılmıyor. bence feysbuk daki TU WiEN grubuna uye ol bır suru turk var orda sorsunlar senınıcın kayıt burosuna..yardımcı oluyolar..

ösym sonuc belgesını ankarada tanıdıgın varsa 2 gunde elde edebılırsın bır adet dılekce 6 ytl karsılıgında verıyolar o kagıdı. sonra onu getırıp valılıkte apostılletmen gerek.
2008-05-15 (01:41)
i.ö de okumak problemli ise, Sole yapabilirim, Okuldan alcağım transcript ve ogrenci belgesinden i.ö ibaresini sildirtebilirim,

Birde, transcript için apostil gerekiyo mu, ben ingilizce aldımi valilik yapmam diyo
2008-05-15 (13:02)
Ugur Genc (serhatbey22)
Ugur Genc (serhatbey22)
takdogan demiş ki:
i.ö de okumak problemli ise, Sole yapabilirim, Okuldan alcağım transcript ve ogrenci belgesinden i.ö ibaresini sildirtebilirim,

Birde, transcript için apostil gerekiyo mu, ben ingilizce aldımi valilik yapmam diyo

merhaba;
yukarida arkadaslarin bahsettigi sekilde ikinci ogretime yerlestirilmis olanlarin ve buna ek olarak acikogretime, meslek yuksek okullarina yerlesmis olanlarin avusturyada ogrenim gorme haklari yoktur. senin bahsettigin isleme gelecek olursak; bu ibareyi sildirip ve hatta almanca cevirisinde bu ibrareyi cevirmeyip kabul alabilirsin. Ama sen kabul aldiktan sonra senin daha dogrusu her kabul alan kisinin butun bilgilerinin tekrardan turkiyeden (yok,osym, milli egitim bakanligi kurumlarindan) dogrulandigini bizzat ogrenci isleri mudurunun agzindan duymustum. yani senin yapacagin is her zaman risk tasiyor. boyle bir islem yaptigi dusunursek, bu islem bir kac sene sonra veya tam viyanadan mezun olup diplomani aldigin anda ortaya ciktigini varsayarsak; butun emeklerin bosa gidecek butun ogrencilik haklarini kaybedecek ve hatta evrakta sahtecilikten hakkinda hukuki islem baslatilabilinecek duruma gelebilirsin. yani toz pembe giden hayatin bir anda degisebilir.
sana nacizane tavsiyem; bu islemler zaten kisa surmuyor en erken basvuruyuda gelecek sene icin yapabilirsin. yukaridada 4. sinif da oldugunu yazmisin. lisans egitimini bitir ve ardindan ales e gir. master egitimi icin avusturyaya basvur. o zaman hic bir sorun yasamazsin..

ayrica ek bilgi vermek icin yaziyorum;

ingilizce bir belgeyi apostil yaptirabilmek icin;
1- belgeyi bir notere bagli olan yeminli ingilizce tercumanda turkceye cevirin.
2- orjinal ingilzce evrakin arka tarafina tercuman tarafindan bu belge xxx tarafindan ingilizceden turkceye cevrilmis olup, icerigi dogrularim. tarih imza kase sini vurdurun.
3- orjinal evrakinizin arkasindaki bu yazi ile ve turkce cevirisi ile tercumanin bagli bulundugu noterlige gidin.
4- noter e bu durumu iyice bir anlatin cunku cogunun kafasi karisacaktir ve bu evrak uzerinde islem yapmak istemeyeceklerdir.
5- orjinal belgenin arkasinda bulunan yaziyi gosterip ve bu belgenin turkce tercumesini gosterip orjinal belgenin arkasina
bu belge noterligimizin yeminli tercumanlarindan xxx nolu xxx kisisi tarafindan ingilizceden turkceye cevrilmistir. noter imzasi kasesi tarihi ni vurdurun.
6- orjinal belgeniz ve turkce ceviriniz ile apostil yaptiracaginiz yere gidin, ( noterliginiz kaymakamliga bagli ise kaymakamliga, valilige bagli ise valilige ).
7- orjinal belgenin arkasindaki onaylari gosterin ve en son noterlik tarafindan onaylandigini gosterin, apostil yapan kisi noter in imzasini referans alarak isleminizi yapacaktir.

NOT : evrakinizin turkcesini alabiliyorsaniz direk turkce alip almancaya cevirtin boylelikle islemleriniz daha temiz ve kisa olacaktir, ayrica sorunlarla pek karsilasmayacaksiniz.

kolay gelsin

Ugur Genc
Mit freundlichen Grüßen
2008-05-15 (23:49)
Zaten OSYM belgesinde İ.Ö yazar, acık sekil dede yazmaz,
bahsettiğin kurumlardan alabilceği bilgiler
LISE DIPLOMAMA gercek mi GERCEK
OSYM den BU adam MAKNAYI kazandığına dailr elimdeki belge gercek Mi GERCEK
Universitenden BU adamun bu trasncripti doğrumu DOGRU

seklinde kontrolller olur,

Sen simdi bole AFAKI konusarak, fazet ki seni ciddiye aldım, basvurumu yapmam, O yuzden insanların kararlarını etkilicek elinde net bi kanıt olmadan lutfen yazı yazma,

Kabul alındıktan sonra, Hak verilmiştir, geriye donuk itiraz olmadıktan sonra hiç bi sey olamazi, o dediğin turkiyede olur,

Kaldıki seni ciddiye alayım, kabul aldıktan 1 yıl sonra hazırlıktan sonra, gecerim GRAZ'a o zaman ne olacak, Graz artık beni viyana ogrencisi olarak kabul etmiş olacak, olayda kapanacak.

lutfen dediğim gibi, elinden kanıt olamdani, bole keskin konusmayalaım, varmı bi ornetk I.O alıpta senin solediğin noktaya gelimiş olan tek bir ogrenci, adam Acıkogretim fakultesinden bile kayıt yaptırmıs okuyor,
2008-05-16 (12:12)
Ugur Genc (serhatbey22)
Ugur Genc (serhatbey22)
takdogan demiş ki:
Zaten OSYM belgesinde İ.Ö yazar, acık sekil dede yazmaz,
bahsettiğin kurumlardan alabilceği bilgiler
LISE DIPLOMAMA gercek mi GERCEK
OSYM den BU adam MAKNAYI kazandığına dailr elimdeki belge gercek Mi GERCEK
Universitenden BU adamun bu trasncripti doğrumu DOGRU

seklinde kontrolller olur,

Sen simdi bole AFAKI konusarak, fazet ki seni ciddiye aldım, basvurumu yapmam, O yuzden insanların kararlarını etkilicek elinde net bi kanıt olmadan lutfen yazı yazma,

Kabul alındıktan sonra, Hak verilmiştir, geriye donuk itiraz olmadıktan sonra hiç bi sey olamazi, o dediğin turkiyede olur,

Kaldıki seni ciddiye alayım, kabul aldıktan 1 yıl sonra hazırlıktan sonra, gecerim GRAZ'a o zaman ne olacak, Graz artık beni viyana ogrencisi olarak kabul etmiş olacak, olayda kapanacak.

lutfen dediğim gibi, elinden kanıt olamdani, bole keskin konusmayalaım, varmı bi ornetk I.O alıpta senin solediğin noktaya gelimiş olan tek bir ogrenci, adam Acıkogretim fakultesinden bile kayıt yaptırmıs okuyor,

tekrardan merhabalar;

birincisi biz burada bildiklerimizi dusunduklerimizi olabilecekleri (olasilik) kendi rizamiz ile yaziyoruz. bunun karsiliginda kimdesen bir sey talep etmiyoruz. hani buradaki cevaplardan tatmin olmadiysan ucret karsiliginda bu isleri yapan bir cok firma var. verirsin paralari alirsin tatmin oldugun cevaplari.
ikincisi demissinki sunlarin sunlarin dogruluguna bakarlar sonradan. pardon ama sen nerden biliyorsun, avurtuya unilerinde ogrenci islerinde mi calisiyorsun ? senin kesin kanitin nedir ? sadece boyle bir belge varmi diye baktiklari konusunda ?
ucuncusu ben afaki konusmuyorum, ben bu yazdiklarimi bizzat ogrenci isleri mudurunun agzindan duydum, birebir. onun soylediklerini yaziyorum. butun verilen evraklarin sonradan kontrol edildigini.
dorducusu avusturya yuksek ogretim yasasina gore turkiyede ikinci ogretimi, acik ogretimi, meslek yuksek okullarini kazanmis olanlarin avusturyada okuma haklari yoktur.
www.help.gv.at arastirabilirsin. buna gore sen evrakta o ibareyi kaldirarak bastan kendin suc islemis oluyorsun. bu ileride aciga cikarsa, (cikmayada bilir) sonuclarina ben degil sen katlanacaksin. seni uyardik sadece boyle bir islem yapmanin riskli oldugunu anlattik ve ortaya cikarsa sonuclarina katlanman gerektigini.
besincisi kimsenin sevkini kirdigim falan yok. avusturya buradaki arkadaslarinda katilacagi gibi bir kurallar ulkesidir. her sey icin bir kural vardir. bu kurallari yerine getiren karsiligini alir. baska arkadaslar senin yonteminle (sahtekarlik oluyor bu) senden gorerek kabul aldi diyelim, seninki ortaya cikmadi ama onlarinki cikti diyelim. bu durumda onlarin vebaline sen mi katlanacaksin ? ayrica bu dedigin belgeler uzerinde oynama yapmak dedigin gibi basit bir sey degil, bu ancak kucuk sehir universitelerinde gozden kacabilir. viyanadaki bir cok universitenin ogrenci islerinde turkler calisiyor, emin olki turkiyedeki sistemi senden cok daha iyi biliyorlardir. evraklarinin aslindan da o ibareyi kaldiramayacagin icin yuzde 99 belli olacaktir.
altincisi hak verilmistir geriye donuk itiraz olamaz diye bir sey yok arkadasim, daha gecen gun burada adamin docentligini aldilar geriye ne diye. docent lik tezini yazarken adam kendi doktora tezinden bir kac konu almis kendi docentlik tezini daha iyi aciklamak icin.
eger bir kural a uymamissan oyle bir alirlar ki. sen sanirim buradaki sistemden bi habersin.
yedincisi graz a gecerim demissin bir yil sonra. boyle bir sey mumkum degil, mumkun olsa bile ilk basvurdugun belgeleri o da inceleyecek. yani seni su uni kabul etmis avusturyada gel sorgusuz sualsiz seni buraya alalim diye bir sey yok. bir uniden kabul alip baska uniye transfer olmak icin bachelor bitirmen gerekiyor en azindan.

ben kendi dusuncelerimi fikirlerimi ve bilgilerimi acikca yazdim. beni ciddiye almayabilirsin, sana gore afaki konusmus olabilirim ama senin yaptiginin veya yapacaginin sahtekarlik oldugunu her halde sen bile kabul edersin. bu durumda olabilecek sorunlari yazdim.
Ister basvur ister basvurma bu senin bilecegin is. 4. sinifta oldugunu yazmissin daha once dedigim gibi benim sana tavsiyem acele etme master yapmaya hak kazan oyle git. zaten ayni zamana denk gelir nerde ise bu islemleri yapman.

Diger bu sekilde yapacak veya yapmak isteyen arkadaslara gelince; ben kendi adima bilgilerimi, dusuncelerimi yaziyorum. isteyen bu riski alir, isteyen almaz. herkesin kendi karari. son olarak bir atasozu yazalim : kendi dusen aglamaz !

Ugur Genc
Mit Freundlichen Grüßen
i.ö 2008-05-16 (13:05)
Alıntı:
universite gercekten bi avrupa universitesi ise, oncelikle benim 90 sayısaldan 82 dogru cıkardığıma bakar, Yoksa burda abuk subuk bi sehirde olan abuk subuk bi puanla giren bi ogrenciyi alıpta beni almıcaksa, almasın daha iyi, ben daha iyi bi egitim almak icin gitmek istiyorum,
balık bastan kokarsa ben zaten gitmem,
Ben reddolursam sadece beni reddetme gerekceeri universitede su an kamulatifim 2,15 bunu dusuk bulurlar ole reddebilirler

Avusturya'da kac puan la yada kac net le girdigin kimsenin umurunda olmaz emin olabilirsin Gülümsüyor Gecen Profesörlerden birisi ile konusuoduk onemli olan seyin sadece "sitzplatz" yani Turkiye deki bi universite ye gitmehakkinin oldugunu kanitlaman demisti bana oturma yeri yani Burasi avrupa die cok sey bekleme burdan Gülümsüyor
2008-05-16 (13:09)
Güner Baba (Spiritchaser)
Güner Baba (Spiritchaser)
takdogan demiş ki:

4. sinif ögrencisiysen Türkiyedeki egitimin bitmeden buraya gelmek yapacagin en buyuk yanlis olur bence birak turkiye de diplomani al sonra buradan master yaparsin ki burda master yapinca turkiyede okudugun universite hangisi olursa olsun burada gecerliligi oluyor Ayrica Serhatbey_22 senin iyiligine konusan bi arkadas ve uzun zamandir bu forumda yaziyor bence "AFAKI" konusma dedigin seyleri tekrar düsün.... Acik ogretimden kabul alanlar var fakat acikogretimin durumu farkli Viyana universitesinde veya viyana da okumuyor bu acik ogretimden kabul alanlar (istisnalar varsa bilmiyorum) 20 ye yakin eleman taniyorum burda acikogretim le gelen ve LINZ de okuyan hepsi ayni yerde cunku sadece johannes käppler universitesi kabul verio acikogretime .

2008-05-16 (14:42)
takdogan neden böyle bi tepki gösterdin anlıyamdım. elimizden geleni yapıyoruz serhat arkadaşımızda öyle, sadece seni uyarıyor.sonuçta ne yapacagına sen karar vereceksin. sorumluluk senin.
Sayfa / 2
12 Sonraki SayfaSon Sayfa