...
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 4
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 1234

2008-05-16 (21:22)
Dil-Tarih demiş ki:
venomscorpion demiş ki:
Ya yaa bizim delikanlılığımıza o kadar çok güveniyorlar ki, " biz gavurun safında bile yer alsak nasıl olsa Osmanlı onları her halikarda 5-0 yener ve maçı kazanır " diyerek, hep ecnebilerin tarafında yer alıp Osmanlıyı sırtından vurmuşlar.

Sana daha önce de yazdım hocam şu saçmalıkları bırak cahillik diz boyu...

Araplarda kavmiyet vardır hangi kavim üstün olursa o kavmin sözü geçer...Şerif Hüseyin ihanet içine girmiştir ve çevresindeki silahlı kavimleri Lawrence ile beraber Osmanlı üzerine sürmüştür.

İngiliz tehdidi ve vaadi karşısında Şerif Hüseyin birçok kavmi kullanmıştır.Sonra Vahhabi Suudlar da Şerif'in ailesinin tepesine binmiştir.Araplar gibi bir genelleme yapıp sinirlerimi zıplatma benim.Cezayir de Arap ama Fransa'ya karşı şanlı bir direnişle 60'ta boyunduruktan kurtuldu.Türkleri de severler hatta Cezayir Cumhurbaşkanı Osmanlı Birliği adında bir birlik kuralım teklifinde bulundu bizimkiler bir yandan güldü diğer yandan büyük devletleri ürkütmeyelim diye konuyu kapattı.

Libya'da (Trablusgarp) Arap ama Türk subaylarla İtalya'ya karşı tarihe destan olarak geçecek müthiş savunma savaşları verildi.Kazananı İtalya idi ama kaybedeni kesinlikle Libya Araplar'ı değildi.

Irak'da Arap ama 1916'da Kutu'l Amare'de binlerce İngiliz askerini Arap askerlerin de katıldığı o müthiş mücadeleyle esir aldık.

Suriye de Arap ama Hatay'ı o kadar Arap nüfusuna rağmen Türkiye'ye katabildik.

Mısır'da Arap ama Türk etkisi hala devam eder hatta en yoğun olduğu yerdir.

Suud Hanedanı Şerif Hüseyin'i devirdiğinden beri o ihanet masalı yerini kardeşliğe bıraktı.

En önemli etken ise milliyetçiliktir.Bugün Araplar'ın genelinde ya bir hanedan vardır ya da Baas rejiminde yetişmiş bir diktatör tarafından yönetiliyordur :

Suudi Hanedanı : Kral Abdullah (Şeriat Krallığı)

Esad Diktatörlüğü (Baas Rejimi ) : Beşar Esad

Baas Darbeciliği : Hüsnü Mübarek (Darbe)

Kaddafi Hanedanı : Muhammed Kaddafi (Darbe)

Irak Baas Diktatörlüğü : Saddam (Şimdi ABD Hükümranlığı)

Cezayir Cumhuriyeti : Halk İktidarı Modern Cumhuriyet

Fas Krallığı : VI. Muhammed ( Krallık)

Kuveyt Krallığı : Anayasal Monarşi

BAE : Emirlik (7 Emir'den Oluşan Ağalar Kulubü)

Yemen Cumhuriyeti : Modern Cumhuriyet

Umman Krallığı : Seyid el Seyid (Sultanlık)

Sen böyle parçalı bulutlu bir yapıdan nasıl Türkiye'ye yakın politikalar izlemesini beklersin.Okumuşsunuz Nutuk alıntılarını ve saçma sapan lise tarih kitaplarımızı kuru laf.

Nutuk döneminin siyasi ürüdür.Ne diyecekti Mustafa Kemal yeni bir yönetim şekli kurup eskiyi mi övecekti.Haliyle sövdü hepsine.

Birçok Kemalist tarihçi bile Nutuk'u kaynak kabul etmemek gerekir çünkü siyasidir dediği halde hala bu cahillik ısrarı !!!

bu konulardabilgi sahibi olan ben bile şaşırdım. iyi yazmışsın. tebrikler. bilgi olarak çok iyi.
yorumlar ve tespitler de iyi slında.
.... 2008-05-17 (13:46)
Tunç Doğan Çelik (venomscorpion)
* Dil-Tarih : Sana daha önce de yazdım hocam şu saçmalıkları bırak cahillik diz boyu...
- Cahillik derken !!

* Dil-Tarih : Araplarda kavmiyet vardır hangi kavim üstün olursa o kavmin sözü geçer...
- Bu senin yazdıklarına en iyi cevaptır aslında ama neyse …

* Dil-Tarih : Araplar gibi bir genelleme yapıp sinirlerimi zıplatma benim.
- Vay vay vay Jilet gibi adamsın maşallah, çok keskinsin Tarih hocam ? Sinirlenme yahu.Ne dedim ki şimdi ben ?
Nerde genelleme yapmışım, göster bakalım.
Yazıyı yazan 128 kod adlı kişi
“Araplara sorsan şu bölgede tek güvendikleri delikanlı mert halk bizleriz. “ ve “ Biz de aynı şeyleri Araplar için hissederiz. “ diyerek benim adıma konuştuğu zaman
- Araplar için öyle şeyler hissetmem ben, kendi adına konuşsun, genelleme yapmasın - genelleme olmuyor da, sen bu genellemeye hiç bi şey demiyorsun da , ben bu kişinin yazdığından alıntı yapıp cevap yazınca mı genelleme oluyor Tarih Efendi ?

* Dil-Tarih : Cezayir de Arap ama Fransa'ya karşı şanlı bir direnişle 60'ta boyunduruktan kurtuldu.Türkleri de severler hatta Cezayir Cumhurbaşkanı Osmanlı Birliği adında bir birlik kuralım teklifinde bulundu bizimkiler bir yandan güldü diğer yandan büyük devletleri ürkütmeyelim diye konuyu kapattı.
- Haklısın.Bak bu güzeldi. Onlara lafım yok.
Ünlü aydınlarından Abdülhamit Bin Badis'e ait: "Muhtelif dönemlerde gelip, tarihin akımını değiştiren, yeni bir oluşumu gerçekleştiren, doğunun en bariz zeki şahsiyetlerinden, çağdaş tarihte insanlığın tanıdığı en büyük insan, Türkiye'yi yok olmaktan kurtaran, adını, şanını, onurunu koruyan ve bugünkü durumuna kavuşturan, Çanakkale'de Gelibolu, Anadolu'da Sakarya kahramanı Mustafa Kemal'dir. “ sözü buna güzel bir örnek.

* Dil-Tarih : Libya'da (Trablusgarp) Arap ama Türk subaylarla İtalya'ya karşı tarihe destan olarak geçecek müthiş savunma savaşları verildi.Kazananı İtalya idi ama kaybedeni kesinlikle Libya Araplar'ı değildi.
- Haklısın.Hatırlıyorum daha 10 yıl önce Muammer Kaddafi anamıza sövmüştü.

* Dil-Tarih : Irak'da Arap ama 1916'da Kutu'l Amare'de binlerce İngiliz askerini Arap askerlerin de katıldığı o müthiş mücadeleyle esir aldık.
- Arap askerleriyle mi aldık o esirleri ? Yoksa ayakları şişmiş, su toplamış, çatlak çatlak cılk yaralarla örtülü olduğu halde, adeta işkence çekerek bütün o yolları yürüye yürüye imanını savunmaya giden DEVELİ’li TOMARZA’lı, YAHYALI’lı, YEŞİLHİSAR’lı, Türk askeriyle mi ?
Sonrasında ne oldu peki ? Şerif Hüseyin’in çıkardığı isyan Hicaz, Filistin ve Suriye de yayıldı ve sırasıyla Irak, Filistin ve Suriye’ yi kaybettik değil mi ?
Filistin’de 191 bin İngiliz askerine karşı yalnızca 40 bin Osmanlı askerinin savaşması çok mu normal sence ?

* Dil-Tarih : Suriye de Arap ama Hatay'ı o kadar Arap nüfusuna rağmen Türkiye'ye katabildik.
Onlar otorite boşluğundan yararlanarak bağımsızlıklarını ilan etmişler fakat sonradan bakmışlar ki devlet babasız yürümüyor, kendileri gelip katılmışlar efendilikle…Saygımız var.
Kerkük ve Musul’u hala Türkiye'ye katamadık ama unutma…

* Dil-Tarih : Mısır'da Arap ama Türk etkisi hala devam eder hatta en yoğun olduğu yerdir.
- Bak MISIR’ı bilmiyorum ama FAS’ta bir tane Osmanlıca kelime var bildiğim, o da FES

* Dil-Tarih : Suud Hanedanı Şerif Hüseyin'i devirdiğinden beri o ihanet masalı yerini kardeşliğe bıraktı.
- Masal mı? Hangi masal ? La Fontaine’den mi ?

Britanya İmparatorluğu, Avustralya ve Yeni Zelanda’nın Anzak birliklerini Osmanlı’ya karşı savaştırmadı mı? Hintlisinden Senegallisine varıncaya dek İslam askeriyle savaşmadılar mı ?

Her ne kadar Alman İmparatorluğu ve Avusturya’nın kışkırtması sonucu bile olsa Osmanlı Halifesi’nin ilan ettiği İslam Tarihi’nin son Cihadına Pakistan'ın bir kısmı ve Bangladeş'in bir kısmı dışında başka hangi İslam ülkeleri katıldı?

Anadolu ve çevresinden giden kınalı koçlar Cihad çağrısına uyup Çanakkale’de şehit düşerken, Mekke Şerifi Hüseyin ardı ardına yayınladığı iki fetva ile bu Cihad’a karşı koyup akabinde de Arapları isyan ettirmedi mi ?

Haçlıların yüzyıllar boyunca yaptıklarını Müslümanlar kaç kez yapabildiler ?

Selahaddin Eyyubi’nin arkasında kaç Müslüman devlet yada kavim vardı ?

* Dil-Tarih : En önemli etken ise milliyetçiliktir.Bugün Araplar'ın genelinde ya bir hanedan vardır ya da Baas rejiminde yetişmiş bir diktatör tarafından yönetiliyordur :
Ne güzel söylemişsin bak.
Şu ikisi dışında -> Cezayir Cumhuriyeti, Yemen Cumhuriyeti
rejim denilebilecek bir yönetim şekli var mı ?

Sahi ya Tarih hocam sen bu konu hakkında kaç kitap okudun 100 ? 200 ? 1000 ?
Kusura bakma biz televizyon seyretmekten vakit bulamadığımız için okuyamıyoruz.
Sen böyle çok oku ve öğrendiklerini bizimle paylaş ki, biz de öğrenelim.
2008-05-17 (14:39)
Dilemma Çağrıcı (Dil-Tarih)
...
2008-05-17 (15:11)
Ager Saver (agersaver)
Ager Saver (agersaver)
world karta 24 ay taksitmi yaptırıyorsunuz bu nekadar yazı böle okumaktan sıkıldım valla oda yetmezmiş gibi şu şöle demişki bu böle demişki rahat durun çekerim sağlam azı dişlerinizi...
2008-05-17 (15:20)
Fikret Koc (juniorfico)
Fikret Koc (juniorfico)
Yahu neler söylenmiş bu başlıkta neler Gülümsüyor Türkiye Nereye gidiyor böyle? Aman ALLAH ım ...

Mollaların emir kulu olan , (Kendilerine göre) Şeriat ı uygulayan bir toplumun liderine bu ne sevgidir ya RABBİM Gülümsüyor

Başı acık gezenın cezasını veren böyle bir 'yobaz' böyle bir 'gerici' lidere ne de güzel isimler takılıyor Gülümsüyor

Kimse kimseyi kandırmasın arkadaşlar..Çozğu zaman 'ÇAĞDIŞI' 'GERİCİ' die nitelendirilen insan hakkın da söylediği bir kac kelime neticesinde nasılda bu kadar övücü sözler söylenebiliyor anlamakta gucluk cekıyorum ...

Biz böyleyiz galiba..Ramazanda Teravi kılar Ramazandan sonra Meyhaneye cekılenlerı cok cok severız ve ornek musluman gosterırız..Adam Bir numaralı dusmanımız sayılabılecek sevıyedeyuken sadece 2 kelime etti diye bize liderlik etmesını bıle umarız biz...

Ben Ahmedinejad'ı sevmeyen biri değilim hatta soyledıklerıne katılıyorum..Ama once ulkesınde baskı altında tuttugu Ehli Sunnet Vel Cemaat fırkası dahılındekı (Yani sünni) insanlara iyilik yapsın sonra İSRAİLE tehdit savursun..Önce Hz. Ebu Bekir ve Hz. Ömer'e öküz hayvan gibi hakaret ler savurmaktan vazgecsınler sonra İSRAİLİ tehdit etsinler...Önce Sahabe hazretlerine 'Bunlar peygamber öldükten sonra kafir oldular' demekten vazgecsınler sonra İSRAİL i tehdit etsinler..Önce 'Sünni ler kafir hukmundelerdir.Canları Malları bize helaldir' demekten vazgecsınler sonra İSRAİL i tehdit etsinler....Hz. Aişe anamıza (Haşa) Fahişe kadın demekten vazgecsınler Sonra İSRAİL i tehdit etsinler arkadaslar...

Daha kendi yakın kardeşlerine iyilik nedir bilmeyen insanların sahte cıkıslarına bu kadar cabuk kanmayın derim ben arkadaslar...Ama yınede bende soyledıklerının arkasında olmakla beraber sogukkanlı ve objektıf bakmaktayım olaya..En azından Vaadedilen gun gelinceye kadar...
) 2008-05-17 (15:34)
Tarih kardeşim, hala diyorsun ki “ genelleme yapıyorsun “.
Sana dedim 128 nolu kişinin yazdığı cevabı alıntı yaptığımı, o yüzden öyle yazdım.

Ben tarihin sosyolojik yönüne niye bakacağım ki. Niye açıpta Cezayir literatürünü araştırayım.Gider kendi iş alanımla ilgili araştırma yaparım. Elimden geldiği kadar okuyup araştırıyorum tabi ama, elbette ki bir yere kadar.

Ben Makine Mühendisiyim. Tarihin sosyolojik yönüne bakarsam, Cezayir literatürünü incelersem, sen ve senin okuduğun bölümü okuyan diğer arkadaşlar ne iş yapacaklar? Soğukkanlı

Uluslararası İlişkiler okuduğuna göre konuyu derinlemesine bilmen gerekli zaten.Bilmesen ayıp olur.Ben de Makine Mühendisliği ile ilgili kafana takılan bişey varsa yardımcı olurum. Göz kırpıyor

Lı’ların ayrı yazılmadığını senin kadar iyi biliyorum, buna emin olabilirsin. Benim öyle yazmamın sebebi dikkat çekmekti… Senin yazdığın “ Sömürge ülkelerinin askerlidir normaldir. “ cümlende de anlatım bozukluğu var mesela. Gülüyor

Musul ve Kerkük'ü neden katamadığımızı öğrenmek için 10 yıl beklemeyelim.Biliyorsan sen şimdiden açıkla, bizde öğrenelim.Bu konuda çok ciddiyim.

Ben Haçlılar’ın yaptığı vahşeti Müslümanlar da yapsın istemiyorum.Sadece daha iyi savunma yapmalarını beklerdim.

Hala Selahaddin Eyyubi dönemini ne kadar okudun diyorsun.Neyini okuyayım.Adam babalar gibi savunmuş işte kendi kuvvetleriyle.
2008-05-17 (15:44)
...
2008-05-17 (18:16)
Dil-Tarih demiş ki:
Neyse vatan millet sakarya edebiyatına gider bu...

Ahmedinecad ile devam edelim veya konu silinsin...Boş işler bunlar hocam bize mi kaldı Gülümsüyor
Doğru söylüyorsun vallahi Gülüyor
2008-05-22 (02:56)
Sayfa / 4
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 1234