Mesaj Panosu

AMAZONLARLA İLGİLİ BİR YAZI
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /212 Sonraki SayfaSon Sayfa

AMAZONLARLA İLGİLİ BİR YAZI 2008-05-17 (12:22)
açheliaa
Bayan
açheliaa
Türkiye, İzmir
Buca Gürçeşme Lisesi
Amazonlar Karadeniz kıyısına yakın bir yerde yaşamış ve savaşçı olan kadınlardır. Aralarında hiç erkek bulunmayan bu kadınlar kendilerine ait bir devlet kurmuşlar. Ata binip savaş aracı olarak ok kullanırladı. İyi ok atabilmek için ise tek göğüslerini keserlerdi. Thermodon (Terme Çayı) kıyısında Themikyra şehrinde yaşarlardı. Savaş Tanrıçası Athena’ya taparlardı. Yunan mitolojisinde Amazonların Truva Savaşı'na katıldığı söylenmektedir. Anlatılanlara göre Amazon kadınları Truva'nın yanında Yunanlılar'a karşı savaşmışlardır. Amazon kraliçesi Penthesileia savaş sırasında Aşil tarafından öldürülmüştür. Bu savaş hikayesi Aşil'in Penthesileia'nın ölmeden önce maskesini kaldırması ile bir aşk hikayesine dönüşmüştür. Penthesileia'nın güzelliğini gören Aşil ona anında aşık olmuştur. Heredot'a göre yenilen Amazonlar rehin olarak alınmış ve gemilerle taşınmaya başlamışlardır; ama Amazon kadınları bir isyan çıkartıp geminin kontrolünü ele geçirmişlerdir. Dalgalar ile sürüklenen gemi Karadeniz'in kuzey kıyılarına İskit yerleşim alanına varmıştır. Burada İskitler ile evlenen Amazonlar uysal İskit kadınları ile yaşamayı reddedip ayrı bir ulus yaratmışlardır. Geçim kaynağı hayvancılık ve tarım olan bu topluluğun torununlarının yerleşim yerini, Heredot bugünkü güney Rusya olarak tarif etmiştir. . Bu kadınların mezarlarında ok uçları bulunmasını yansıra kadınlar savaşçı pozisyonunda gömülmüştür. Mezarda bulunan kadın ile genetik araştırmalar sonucu akraba olduğu kanıtlanan Moğolistanın batı tarafında yaşayan sarı saçlı Moğol yüzlü bir kız çocuğu bulunmuştur. Ayrıca Karadeniz'in kuzeyinden Avrupa ortalarına akınlar yapan Hun ordularının gerilerinde bıraktıkları ölüler arasında kadınların da olduğu bilinmektedir. Amazonların nerede yaşadığı araştırmalara göre Güney Batı Rusya, Kafkaslar ve Karadeniz'in güney doğu kıyılarındadır. ALINTIDIR
2008-05-17 (16:24)
sirseriboy
Bay
sirseriboy
Türkiye, Artvin
Arhavi Lisesi
Gülüyor Gülüyor
2008-05-17 (16:56)
kardansine
Bayan
kardansine
Türkiye, Mersin
Mersin Üniversitesi
bu konuda ben şunu biliyorum kafkaslarda yetişen çerkez kızlarıymış ve çerkezlerin yunan mitolojisiyle nerdeyse aynı bütün herşeyleri ama sadece dil farklı
savaşırlarken göğüsleri kendilerini rahatsız ettiği için göğüslerini keserlermiş
ve turuva savaşına katıldıklarıda doğru hatta hayvan figürlerini çok iyi kullanan savaşçı kadınlar
çerkezlerde ata binme ve savaşma özellikleri küçük yaşlardan itibaren öğretilirdi ve çerkez kızlarının kendine güveni ve sertliği bunu açıklıyo ben sana nerde okudumu da sölemek isterdim okuman için ama hatırlamıyorum
ama google dan amazonlar ve çerkezler arasındaki bağ yazarsan bişeyler bulursun şimdi ben de bakarım

güzel konu:)

Niyeti kötü Niyeti kötü
2008-05-17 (17:16)
tütiye
Bayan
tütiye
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
bende diyorum acelya msn iletisini neden amazon yapmış Çok mutlu ataerkile hayır yaşasın anaerkil Çok mutlu
2008-05-17 (17:17)
MB69
Bay
MB69
Türkiye, İstanbul
İstanbul Teknik Üniversitesi
kardansine demiş ki:

savaşırlarken göğüsleri kendilerini rahatsız ettiği için göğüslerini keserlermiş

bööğğk erkekleşmek istiyorlar iğrenç Çok kızmış kusma işareti olsa onu koyucaktım.Aynı şeyi kadınlaşmak istyeyen eşcinseller için de duyuyorum Kızmış Çok kızmış
2008-05-17 (17:24)
açheliaa
Bayan
açheliaa
Türkiye, İzmir
Buca Gürçeşme Lisesi
tütiye demiş ki:
bende diyorum acelya msn iletisini neden amazon yapmış Çok mutlu ataerkile hayır yaşasın anaerkil Çok mutlu
Çok mutlu ama yazarken amacım vatanı ıcın savasan kadınları dıle getırmektı. ataerkılızme hayır anaerkılızm e hayır.ınsan erkıllıgıne evet. Göz kırpıyor
2008-05-17 (17:42)
açheliaa
Bayan
açheliaa
Türkiye, İzmir
Buca Gürçeşme Lisesi
MB69 demiş ki:
kardansine demiş ki:

bööğğk erkekleşmek istiyorlar iğrenç Çok kızmış kusma işareti olsa onu koyucaktım.Aynı şeyi kadınlaşmak istyeyen eşcinseller için de duyuyorum Kızmış Çok kızmış
amacları erkeklesmek olmadı hıcbır zaman onlar bır kadın olarak kendılerını gösterdıler ve erkek olmaya da zaten gereksınım duymamıslar. eger amacları öyle olsaydı sadece gögusle bıtmezdı iş. amaçları ok atarken yayı tutan kollarının dırsek kısmının göguslerıne carptıgı zaman rahatsız olmaları. daha rahat bu hareketı yapmak ıcın buna gerek duymalarıdır. ama tabı bencede yanlıs yanı bır kadının en degerlı yerlerınden bırısı bence Göz kırpıyor
2008-05-17 (18:20)
denqesiz
Bay
denqesiz
Avusturya, Wien
Wirtschaftsuniversität Wien
tütiye demiş ki:

eeet anneler en değerli varlıklarımız... niye boyle başladım diye dusunenler olacaktır ama

en kutsal varlıklarımız analşarımız ve onlar için anaerkil e evet
2008-05-17 (18:24)
açheliaa
Bayan
açheliaa
Türkiye, İzmir
Buca Gürçeşme Lisesi
ilk çag da ataerkılızm den önce anaerkılızm varmıs.ılk topluluklar hep bu duzenle yasamıs. bunun sebeplerınden bırısı de kadın dogurgan oldugu ıcın kutsal kabul edılmıs.ustun görulmus. daha sonra bazı kırsal yerlerde yıllar sonra ataerkılızm kesfedılmıs ama suan da ne anaerkılızm ne ataerkılızm. önemlı olan -> İNSANERKILIZM ! konuyla ılgılenen arkadaslara tesekkur ederım
2008-05-17 (18:40)
tütiye
Bayan
tütiye
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
şimdi baslarmıs ataerkil anaerkil kavgası hiç şaşmam Mr. Green

Sayfa /212 Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol