Mesaj Panosu

KAHRAMAN TÜRK KADINI
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /3Birinci SayfaÖnceki Sayfa 123

2008-05-21 (14:40)
açheliaa
Bayan
açheliaa
Türkiye, İzmir
Ege Üniversitesi
venomscorpion demiş ki:
tuba72 demiş ki:
ZATEN KAYNAKLARINIZ KİTAPLARINIZ MEHMET ALİ BİRANTINIZ ALİ KIRCANIZ..VS...
Konuyu açan arkadaş Türk kadınından bahsetmiş.
Kurtuluş savaşı yıllarında omuz omuza savaşan Laz, Çerkez, Kürt ve Türk kadınlarından.Türk derken, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda emeği geçen bütün kadınları kastetmiştir. M.Ali Birant gibi Ermeni bozmalarını değil. Göz kırpıyor
( Açelya'nın bu konuda açıklama yapmaya hakkı olduğunu düşünüyorum )

Özel meajlarınızda ne tartıştınız bilmiyorum ama, şovenizm yapmaya gerek olmadığını sanıyorum.Etnik gruplara ayrılmanın bir getirisi olamaz.Bu halklar yıllarca kardeş kardeş yaşamışlar.Şimdi siz neden gelipte ayrımcılık yapıyor ve bölmeye çalışıyorsunuz ?...
Bu devletin ne zorluklarla kurulduğunu hatırlayın lütfen.

Yıkmak çok kolay, yapmak ise çok zor.
işte bu arkadasın söyledıgı seyler herseyı acıklıyor. ama anlayana.
2008-05-21 (14:44)
açheliaa
Bayan
açheliaa
Türkiye, İzmir
Ege Üniversitesi
erenemre- demiş ki:
MİLLET KURTULMUŞTU BİR ZAMANLAR EVET DOĞRU AMA SİZ BU MİLLİYETÇİ YAZILARI AĞIZINIZIN SUYU AKARAK OKURKEN ÜLKENİZ gidiyor SATILIYOR, EMPERYALİSTLERİN KÖLELERİ HALİNE GELİYORSUNUZ... BU SATMA LAFI DA ÇOK DOLAŞMAYA BAŞLADIĞI İÇİN VE ALGIYI GÜÇLEŞTİRDİĞİ İÇİN BAŞKA BİR İFADE TARZINI BENİMSEDİM: 21. y.y'DA İŞGALLER TOPLA TÜFEKLE OLMAZ STRATEJİK BÖLGELERİN ELE GEÇİRİLMESİYLE YANİ SATIN ALINMASIYLA OLUR (TÜRK TELOKOM,TÜBRAŞ, TEDAŞ, SU VE DAHA NİCE NİCE NİCELERİ... VE STRATEJİK BÖLGELERDE ÜS KURULMASIYLA (TÜM ÜLKEYİ KUŞATAN NATO ÜSLERİ GİBİ)

GEÇMİŞİN KAHRAMANLIKLARI İLE KENDİ KENDİNİZİ TATMİN ETME YOLLARINA BAŞVURMAYIN. BU ÜLKE SEVGİSİ DEĞİLDİR. İMKANINIZ OLSA ALAYINIZ YURTDIŞINDA YAŞAMAYI SEÇER ARKAYA BİLE BAKMADAN. BİR ÜLKE YAZILMIŞ DESTANLARIN TATMİNİ İLE DEĞİL YAZILMASI UMUT EDİLEN DESTANLARIN SEVDASIYLA İLERLEYİP GÜÇLÜ OLABİLİR.
söyledıklerınde haklı olabılırsın ama sahsen asla yurt dısına gıtmem. yurt dısına yalnızca gezmek ıcın gıderim ilerde. ve ısteseydım sımdıye kadar kaç defa avrupaya yerlesmıstım.ımkanlarım fırsatlarım hep oldu ama dedıgım gıbı ne ben ne ablam asla bunu ıstemedık.herkes aynı dusunmez yanı demek ıstedıgım. ama malesef kendımıze aıt seyler satılıyor.tabıı benım bu baslıgı acmamın nedenı kendı kendımızı tatmın etmek degıldı.
2008-05-21 (16:25)
toxictipsy
Bay
toxictipsy
Türkiye, Eskişehir
Anadolu Üniversitesi
eren emre nin dedikleri sonuna kadar doğru...rusya startejik öneme sahip tüm taşınmazların özelleştirilmesini yasakladı(tren yolu,köprü,su,doğalgaz vs...) bugün ülkemizde kendini milliyetçi olarak nitelendiren(dikkat ulusalcı değil ) kişiler önce kendilerini tanımalıdır...savaş zamanında cepheye yardım götüren kahraman analarımızı anmaktan öte gidip , bugün varolanları görmezden gelmekten vazgeçip idealleri uğruına savaşmalıdır...yoksa orda burda kahve köşelerinde milliyetçiye ihtiyacı yok bu ülkenin
kısır tartışma 2008-05-21 (22:29)
jaud
Bay
jaud
Türkiye, Elazığ
Fırat Üniversitesi
anlaşılan o ki yanlış anlaşılma var. Söyledikleriniz bir ama uzlaşma yok. bakın kardeşler zaten amaç da bu milletimizi bu kısır tartışmanın içine çekip bölmek. Bunu zamanında sağcılık solcululukla ypmaya çalıştılar. Şimdi de kürt türk diye yapmaya çalışıyolar. bakıyorum da başarmış gibiler. bunlara uymamak lazım kardeşler. evet Tuba kardeş biraz duygusal davranıyo. Ben onun biraz daha mantıklı olmasını istiyorum. Neden türk deyince bu kadar hassaslaşıyorsun. bak bu ülkede laz var çerkez var abaza var onlar neden bu kelimeye tepki göstermiyolar.
Şimdi söyle bakalım olaya. Türklük birliğin simgesidir. sen asla aslını inkar etme ama şunu da unutma. dışarıdan Türkiye'de yaşayan herkes Türktür. öyle görürler. Amerikaya bakalım. orda bir sürü millet var ama dışarıdan biz ne diyoruz amerikan diyoruz. Amerikan ordaki birliğin simgesi. dillerine bakıyoruz ingilizce bu da dil birliğinin simgesi. Bence çok duygusal davranıyorsun. biraz da sağduyulu ve mantıklı düşün. Birkaç kişinin yanlışına bakıp da genelleme yapma.
selamlar...
tuba 72 cvp 2008-05-23 (12:05)
kardansine
Bayan
kardansine
Türkiye, Mersin
Mersin Üniversitesi
bu vatanda
bu topraklarda yaşayan kürd, laz çerkez,ermeni,bulgar hepsi t.c vatandaşıdır
burda kimse sen türksün demiyor
bende çerkezim
ama biz yani benim gibi düşünenler hem kendi bayraklarına ve sonradan geldimiz türkiye cumhuriyeti bayrağına yani ay yıldımızımıza ölene kadar bağlı ve türkiye cumhuriyetini kendi vatanımızdan ayırt etmeden seviyoruz bu bizim asimile oldumuzu göstermez hiç bir zaman biz özümüzü kaybetmedik
ve ne kadar bu lafları sarfetsende türkiye cumhuriyeti vatandaşısın bu ülkenin ekmeğini yiyorsun bunu unutma yaşadığın topraklarada lafla bile olsa ihanet etme.
2008-05-23 (13:03)
venomscorpion
Bay
venomscorpion
Türkiye, Amasya
Amasya Üniversitesi
kardansine demiş ki:
bu vatanda
bende çerkezim
ama biz yani benim gibi düşünenler hem kendi bayraklarına ve sonradan geldimiz türkiye cumhuriyeti bayrağına yani ay yıldımızımıza ölene kadar bağlı ve türkiye cumhuriyetini kendi vatanımızdan ayırt etmeden seviyoruz bu bizim asimile oldumuzu göstermez hiç bir zaman biz özümüzü kaybetmedik
ve ne kadar bu lafları sarfetsende türkiye cumhuriyeti vatandaşısın bu ülkenin ekmeğini yiyorsun bunu unutma yaşadığın topraklarada lafla bile olsa ihanet etme.
Senden de bunu beklerdim arkadaşım.Helal olsun sana ve senin gibi düşünenlere.
Senin gibi arkadaşlara Türkiye Cumhuriyeti toprakları sonuna kadar helaldir.
Birlik ve beraberlik gibisi yoktur.Bu vatan hepimizin.Saygılar.
2008-05-23 (13:53)
açheliaa
Bayan
açheliaa
Türkiye, İzmir
Ege Üniversitesi
kardansine demiş ki:
bu vatanda
bende çerkezim
ilgin için tesekkurler. benım demınden berı anlatmaya calıstıgım ı sen kısa ve öz bır sekılde söylemıs oldun. ama keske senın bır cerkez olarak gösterdıgın bu tavrı baskası da gösterebılseydı bunca tartısma olmazdı.
2008-07-04 (03:34)
soykan
Bayan
soykan
Bulgaristan, Sofia
National Academy of Arts
bunları unutmayalım

Sayfa /3Birinci SayfaÖnceki Sayfa 123

Ücretsiz Kayıt Ol