Alıntı:
Merhaba arkadaşlar ben 2008-2009 eğitim yılında sofya tıp üniversitesinde eczacılık okumak istiyorum. daha bir ajansla irtibata geçmedim. sormak istediğimbir kaç temel soru var 1-Sofya da öğrenci hayatı nasıl çok fazla türk varmı ve hiç bulgarca bilmediğim için ingilizce konuşanların oranı nedir? 2-yaşam giderleri aylık ortalama nekadara geliyor? 3-öğrenci yurtları nasıl ve yurt bulamazsak ev bulma imkanımız nedir aylık ev kiraları ne kadardır? yarımcı olursanız çok sevinirim
Sorularına bende cevap vereyim .
1.Sofya'da yeteri kadar hatta fazla sayılabilecek derecede Türk öğrenci mevcut , bende ilk bulgaristana gelirken hiç bulgarca bilmiyordum .Hoş şu anda fazla bilgiğim söylenemez ama ingilizce ile kendini idare edebiliyorsun . Sadece oturuma başvururken veya böyle resmi işlemlerde bulgarcaya ihtiyacın oluyor . O durumda da zaten elbet birileri sana yardımcı oluyor .O yüzden fazla endişeli olmamak lzm .İngilizceyi genelde genç kesim biliyor . Taksiciler , marketlerde bilen pek insan yok . Ama Bulgarlar o kadar alışmışkı Türk öğrencilere zaten yakında Türkçe'yi öğrenirler .
2.Yaşam giderleri kişiye göre değişir . Normal standartlarda 500-600 YTL ile rahatca geçinebiliyorsun .Tabii dediğim gibi senin harcamana bakar . Burada aylık 200-300 ytl ile geçinende var . Cok daha fazla para harcayanda var.
3.Yurtlar ilk geldiğinde belki dil için güzel ama çok da tavsiye etmem , Aylık ortalama 40 euro veriyorsun bu bakımdan ucuz ama pek bakımlı değiller. Ev bulma konusu gerçekden sıkıntı Sofya'da . Fiyatları ortalama 300-600 euro arası değişebiliyor .