Viyana Teknik Üniversitesine Basvuru Hakkında Yardım!!!
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Viyana Teknik Üniversitesine Basvuru Hakkında Yardım!!! 2008-05-24 (11:29)
Arkadaslar MRB.

Su an devam etmekte olduğum lisans egitimimi viyana teknik üniversitesinde devam etmek istiyorum, Diğer üniversitelerin sartları beni ilgilendirmiyor, Sadece viyana teknik üniversitesi hakkında bilgisi olan veya duyumu olan arkadaslardan yardım istiyorum.

Durumum hakkında....

Almanca bilgim yok
4 yıllık Mühendislik fakultesi 4. Sınıf İkinci öğretim ogrencisiyim,
Su an derslerime devam ediyorum.
Kıs doneminde Avusturyada eğitimime devam etmek istiyorum,Turkiyede sanırım bitiremicem.

Basvuru için okuldan aldığım gerekli belgeler mailine istinaden

Okul basvuru belgesi ( Tek sayfa - ingilizce olarak duldurdum, orneğin, lisem için high school, universitem için university yazdım.)
Almanca Ozgecmişim ve Okula neden basvurmak istediğimi belirtir almanca yazı
Lise diplomamın onaylı fotokopisini
Liseden ayrıca aldığım Mezuniyet Belgesi
OSYMden 10 ytl karsılıgınnda aldığım, OSS sonuc ve yerlestirme belgem( TEK BELGE)
Universite Ogrenci belgem, Gelecek yılda eğitim hakkımın olduğunu gosterir belge
Not durum belgem Transcriptim.
Pasaport asıl ve kopyam, Daha once aldığım vizeler ve giriş cıkıslar

Tum belgeleri Apostil yaptırdım, ve ardından avusturyadaki arkadasıma ordaki turk konsoloslugunun karsısında bulunan tercume burolarından almancaya yerminli tercume ettirip okula elden bırakması için gonderdim.Bidaha türkiyede tercüme ettirip Notere sayfa basına 50 Ytl para odememek için bole yaptım, Cunku avusturyadan yapılan tercümeler için ayrıca noter onayı okul istemiyormus,Bolelikle Notere yaklasık toplamda 500 Ytl odemekten kurtulmus oldum,

Basvuru belgesinde Surekli adresime Turkiyedeki adresimi, Posta adresine Arkadasımın avurturyadaki adresini yazdım.Cevabın hızlı bi sekilde ulasması için bole bi sey dusundum.

Bu konuda forumda bazı bilgiler buldum,
fakat net olarak bilgisi olan arkadaslardan basvurumu kontrol edip, bana yardımcı olmalarını rica ediyorum.
Dosyama ekstra olarak eklemem gereken bi sey var ise, lutfen yardımcı olun,
Danısman firmalar bu işlem için 3,5 milyar para istiyolar, O Yuzden bu forumda bilgisini paylasan arkadaslara simdiden cok tesekkur ederim.

Ben bu noktaya kadar gelebildim.

cok tesekkurler
TR
2008-05-24 (16:41)
Bylent Bylent (bylent06)
Bylent Bylent (bylent06)
benden Lise Diplomamin orjinalini istemislerdi.
orijinal belge 2008-05-25 (02:06)
bylent06 demiş ki:
benden Lise Diplomamin orjinalini istemislerdi.

Sizde Viyana Teknik Üniversitesitesine mi basvurmusturnuz? Cunku bana yolladıkları mailde onaylı fotokopisi olur deniyor????
2008-05-25 (13:57)
Bylent Bylent (bylent06)
Bylent Bylent (bylent06)
yok ben viyana universitesindeyim ama bikac úniversitenin Lise diplomasinin orjinalini istedigini biliyorum, Teknik universitesi niye farkli prosedur uyguluyo bilemiyorum.
2008-05-25 (15:32)
bylent06 demiş ki:
yok ben viyana universitesindeyim ama bikac úniversitenin Lise diplomasinin orjinalini istedigini biliyorum, Teknik universitesi niye farkli prosedur uyguluyo bilemiyorum.

WU da aslı gibidir mühürlü diplomayı kabul ediyor.

gıcık olan bizim okul Gülüyor

kardesim basvuru belgenin içine 5 adet uluslararası posta pulu koydun di mi ?

eğer koyduysan arkadaşına gerek yok belgeler en geç 8 günde elinde hatta kapında oluyor. elden iadeli taahütlü geliyor.
2008-05-25 (16:55)
DAU KIBRIS demiş ki:
bylent06 demiş ki:

eğer koyduysan arkadaşına gerek yok belgeler en geç 8 günde elinde hatta kapında oluyor. elden iadeli taahütlü geliyor.

Arkadasım daha tercumerleri yatırıp, okula evrakları elden bırakcak,
Neden pul bidaha zarfa koysun ki,
Cevapta gene viyana daki adrese gonderilcek,
Viyana içerinde okul cevap yazmak içinde pul istiyosa, amma ac okulmus bu ya Gülümsüyor

benim yazdığım yazıyı tam olarak okuyup, net bi cevap alabilirmiyim sizden mumkunse?
2008-05-25 (18:56)
caho demiş ki:
DAU KIBRIS demiş ki:
bylent06 demiş ki:

Arkadasım daha tercumerleri yatırıp, okula evrakları elden bırakcak,
Neden pul bidaha zarfa koysun ki,
Cevapta gene viyana daki adrese gonderilcek,
Viyana içerinde okul cevap yazmak içinde pul istiyosa, amma ac okulmus bu ya Gülümsüyor

benim yazdığım yazıyı tam olarak okuyup, net bi cevap alabilirmiyim sizden mumkunse?

pardon kardeşim ,beni alakadar etmeyen mevzulara girmişim. sen bildiğin gibi yap. Göz kırpıyor
????? 2008-05-25 (20:53)
????????????????????
2008-05-26 (10:41)
Nur Avukat Adayi (Nurr84)
Nur Avukat Adayi (Nurr84)
Dau yukarda yazmis daha ne gibi bir bilgi istiyorsun Şaşkın:
2008-05-26 (23:32)
Ben avusturyada ki arkadasım tercumeleri yaptırıp, okula elden basvurumu bırakcak diyorum, O puldan bahsediyori,
Ogrenmek istediğim,su an için hazırladığım dosyada bi eksik var mı yokmu?

evet veya hayır, sunlar eksik seklinde bilgi rica ediyorum,

yardım etmek isteyen eder, etmeyen etmez,

Bi gun bizde ogreniriz, yardım nasıl ediliyor, cumle aleme gosteririz,
Ters bi sekilde cevap vermenin bi anlamı yok yani, Siz beni ben sizi tanımam.

TR