Mesaj Panosu

Ülkemizde 65.000 kişiye "1 KÜTÜPHANE",95 kişiye "1 KAHVEHANE"düşüyor
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /2Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12

2008-06-05 (06:32)
toxictipsy
Bay
toxictipsy
Türkiye, Eskişehir
Anadolu Üniversitesi
hayret ettim bu oranlara yav.gerçekten çok ilginç.

halbuki ülkemizin refah seviyesi gelir düzeyi okuma düzeyi çok yüksek acaba neden böyleki bu oranlar di mi?

ayrıca bi kahveye 95 kişi sığmaz Gülümsüyor

kütüphane konusunda ise artık internette herşeyi bulabiliyorsun..illa kaynak tarama yapman gerekiyorsa da illa bi kütüphane bulursun...ayrıca sadace kahvehaneleri saymayın.buna cafeleri barları da ekleyin bakalım kaç kişiye ne kadar düşüyo
2008-06-05 (10:06)
püsküüüütüm
Bayan
püsküüüütüm
Türkiye, Ankara
Gazi Üniversitesi
okumayı sevmeyen bi mılletız!müslüman olmakla övünüoruz ama Kuran'ın ilk emri olan ''oku''emrını her fırsatta çiğnerz.kız cocuklarımazı okula göndermeyız.okuma alışkanlığl kazanamıoruz,bu konuda yeterlı bı eğitim yok,kısısel gayert yok,kıtaplar alabıldığine pahalı;kitap fuarları yetersz fuarlarda yapılan ındırımler yetrsz.halkın okuma alışkanlığı kazanması için bır diziönlem alınmalı.okullarda müfredata matematık ,tarıh,coğrafya ve benzerı dersler gibi kıtap okuma derslerıde konulabılr.kıtapevlerıne ucuz kıtap basılmsı için basta devlet olmak üzere sıvıl toplum kuruluşlarından ve özel sektörden destek saglanabılır.basın bu konuda destek vermelı aksam onlarcasını ızleyerk beynını düsünmez hale getıren magazın dünyasında yasayan halkımızı bu konuda en büyük destegi yazılı ve görsel basın verebılır.kitap bagis kampanyaları coğaltılabılır.kıtap en kolay ve etkılı öğrenme yoludur.sağolasn arkadsm güsel bı konu baslıği acmısın Gülüyor
2008-06-05 (10:41)
MB69
Bay
MB69
Türkiye, İstanbul
İstanbul Teknik Üniversitesi
+2 kesinlikle katılıyorum Gülümsüyor bizim üniversite nin kütüphanesinde bazı kitapların üstünde sizin olabilir alabilirsiniz yazmış veya başka kitapları ödünç alabilriiz bu güzel ama bu sadece üniversitelerde sınırlandırılmamalı Göz kırpıyor
2008-06-05 (13:54)
niisa
Bayan
niisa
Türkiye, Kütahya
Dumlupınar Üniversitesi
toxictipsy demiş ki:
hayret ettim bu oranlara yav.gerçekten çok ilginç.

halbuki ülkemizin refah seviyesi gelir düzeyi okuma düzeyi çok yüksek acaba neden böyleki bu oranlar di mi?

ayrıca bi kahveye 95 kişi sığmaz Gülümsüyor

kütüphane konusunda ise artık internette herşeyi bulabiliyorsun..illa kaynak tarama yapman gerekiyorsa da illa bi kütüphane bulursun...ayrıca sadace kahvehaneleri saymayın.buna cafeleri barları da ekleyin bakalım kaç kişiye ne kadar düşüyo
hıhı zaten 95 kişiyi aynı anda sabah yedi sekizden akşam onbir on ikiye kadar aynı anda koyuyolar kahveye,kapıyı kilitliyorlar aralarda gelen insanlara açmıyorlar Gülüyor Soğukkanlı

ayrıca
...........doğru avrupada insanlar interneti hiç bulamıyor yada buluyorda geleneksel takılalım diye kütüphaneler açıyor. Soğukkanlı bazı yerler vardır gereksime talebe göre açılır.Ülkemizde yok değil kütüphane ama taleb çok olsa bu tarz yerler daha çok açılır. ;)internete diyeceğimiz laf yokama ülkemizde bilgisayar kullanım oranı çok yüksek değil.cafelere giden birçok gençte interneti oyun chat amaçlı kullanmaktadır Zaten bilgisayarı araştırma için kullanan internetten kendini geliştirme adına yararlanan kesim az çok okuma bilincine sahip olan kısımdır.
2008-06-07 (13:50)
wellboy
Bay
wellboy
Türkiye, Kocaeli
Kocaeli Üniversitesi
kahvehane sayısında bi düzeltmeye gidilmesi lazım.devletin bu konuda acil yardım etmesi bence 95 kişi bi kahveye düşüyo ondan sonra dumanaltı Niyeti kötü 2 bilemedin 5 10 daha fazlası olmaz Niyeti kötü Soğukkanlı

Sayfa /2Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12

Ücretsiz Kayıt Ol