İSLAM da aşka bakış açısı...
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 4
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 1234 Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-07-04 (03:44)
Hazal Soykan (soykan)
Hazal Soykan (soykan)
Çok kızmış aklıma bu geldi;
maalesef akrabamızmışlar bes altı cocuklu bı aıle daha yurumeye baslarken kafaları beyınlerı kapatılmıs cocukları.. nufustan dolayı gecımlerı cok kotu durumda ve anne baba bı karar verıo cocuklarını evlendırmeye baslıolar gereksız esyalardan kurtulurmus gıbı.. kızlardan bı tanesı evlenırken o ıgrenc asamlara sahıt oldum. kızın goz teması bıle kurmadıgı (dını acıdan deıl tanımamasına ragmen olan nefretınden) bı adam cıkıo ortaya belkı de evlenmeden once bı kac kez gordu. bu adam aıle tarafından bulunmus tabı. apar topar evlendırılıolar ve ne bu acele dıe soranlarada sole bı cevap verıolar; ask haramdır, kızımız harama gırmeden daha temızken bız gorevımızı yaptık ve bır sevap ısledık...
2008-07-04 (13:04)
Mavkona Meaew (sineiso)
Mavkona Meaew (sineiso)
soykan demiş ki:
maalesef akrabamızmışlar bes altı cocuklu bı aıle daha yurumeye baslarken kafaları beyınlerı kapatılmıs cocukları.. nufustan dolayı gecımlerı cok kotu durumda ve anne baba bı karar verıo cocuklarını evlendırmeye baslıolar gereksız esyalardan kurtulurmus gıbı.. kızlardan bı tanesı evlenırken o ıgrenc asamlara sahıt oldum. kızın goz teması bıle kurmadıgı (dını acıdan deıl tanımamasına ragmen olan nefretınden) bı adam cıkıo ortaya belkı de evlenmeden once bı kac kez gordu. bu adam aıle tarafından bulunmus tabı. apar topar evlendırılıolar ve ne bu acele dıe soranlarada sole bı cevap verıolar; ask haramdır, kızımız harama gırmeden daha temızken bız gorevımızı yaptık ve bır sevap ısledık...

katılıyorum böyle saçmalıklar var insanlarda kızın yada oğlanın sevdiği değilde ailenin istediği birisi olacak saçmalığı aptallığını kabul edemyorum benim başımdaki olayda buda var kız ailesi istemiyor diye soğutmaya çalışıyor ama nafile vazgeçmeyeceğim Üzgün Soğukkanlı Kızmış Çok üzgün, ağlıyor Çok üzgün, ağlıyor Çok üzgün, ağlıyor Çok üzgün, ağlıyor

aşk için ölmeli aşk o zaman aşk
2008-07-04 (13:57)
Defne Çelik (defne50)
Defne Çelik (defne50)
...Aşkın beni mesteyledi
Aldı gönlüm hasteyledi
Öldürmeye kasteyledi
Gel gör beni aşk neyledi...
2008-07-04 (14:05)
Ager Saver (agersaver)
Ager Saver (agersaver)
bu dörtlüğü nerden aldın
2008-07-04 (16:34)
Marble Marine (marble21)
Marble Marine (marble21)
püsküüüütüm demiş ki:
1ASKIN NITELIĞİ:İslam'da körü körüne bir aşk yoktur.Sevilen dinen caiz olan kimse olmalı, seven de Allah için sevmelidir.Aşkı, dinen sevilmesi gereken kişileri sevmemeye sebep olmamalı, ibadetlerini ihmal etmemelidir.

2-)AŞKIN ZAMANLAMASI:
Bir müslüman, sadece evlenmek niyetiyle sevebilir ve evlendikten sonra görevlerini yerine getirebilecek donanıma sahip olmalıdır.Bunun için uygun bir yaşa, helal kazanacak bir işe, belirli bir olgunluğa gelmelidir.Çünkü, aşk ve evlilik bir heves ve oyuncak değil, kişinin bütün hayatını ve ahiretini etkileyecek bir süreçtir.

3AŞK KİŞİYİ HARAMA GÖTÜRMEMELİDİR:
Dinimizde, aralarında nikah olmayan namahremlerin ilişkileri belirli kurallara bağlanmıştır.Bu kimselerin cinsel içerikli bakışları, konuşmaları, dokunmaları, baş başa görüşmeleri caiz değildir.
Elbette ki, aşk hafife alınamaz ve insanın duygularına hükmetmesi kolay değildir.Yavuz Sultan Selim gibi bir cihan padişahı şöyle demekten kendini alamamıştır:

Şirler pençe-i kahrımdan olurken lerzan,
Bir gözleri ahuya zebun etti felek

yani 'aslanlar benim kahır ve galibiyet pençemde tir tir titrerken, felek beni ahu gözlü bir güzele köle etti'demektedir. !

ALLAH(cc)'ı gözetmeyen hiçbir "AŞK" aşk değildir. Aksine bir nevi heves ve cinsi bir münasebettir diye düşünüyorm. Her şeyin sahibi O'dur. Bunu düşündüğümüzde olay çözülüyor.
2008-07-04 (19:55)
Çiçek Yalçın (çiçek87)
Çiçek Yalçın (çiçek87)
soykan demiş ki:

bu çok kötü bir şey ya... Şok olmuş Şok olmuş
2008-07-04 (21:06)
Defne Çelik (defne50)
Defne Çelik (defne50)
agersaver demiş ki:
bu dörtlüğü nerden aldın

Yunus Emre Soğukkanlı
sev ama helal olanı Allh c.c i için sev 2008-07-09 (18:54)
Yağmur Büyükkeskin (YAĞMUR BÜYÜKKESKİN)
Yağmur Büyükkeskin (YAĞMUR BÜYÜKKESKİN)
hersey tefekkur boyutundu ve ubudiyet içinde olmalıdır.
dinimizde sıra ise;
1Alahc.c
2peygamber efefndimizs.a.v
3ana baba
4 es
5çocuklarımız olarak devam eder.
eğer biz helal olmasına dikkat edersek RABBİL-ALEMİN bize sevgiyide yaşatacaktır insallah.sıralamaya dikkat edelim ve sevgili ask olarak değıl es olarak geçmistır. merak edenleri Kuranıkerim okumaya davet ediyorum. ayrıca buzamanda bu soruyu sorandan Allahc.c razı olsun.selamınaleyküm
2008-07-10 (12:01)
Ezahir Efkar (Ezahir-i Efkar)
Ezahir Efkar (Ezahir-i Efkar)
Neye aşık olduğunu bilirsen aşk normaldir...
2008-07-11 (19:10)
Resul Tekden (multivitamin)
Resul Tekden (multivitamin)
Ezahir-i Efkar demiş ki:
Neye aşık olduğunu bilirsen aşk normaldir...

Aha bu işte. Göz kırpıyor

+ vitamin
Sayfa / 4
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 1234 Sonraki SayfaSon Sayfa