arkadaşlar ben ya sofya da yada plovdivde pc mühendisliği okuyacam plovdiv daha küçük işlerini halletme olsun daha ucuz diolar sofyanın da bi adı var ne yapmalıyım egitim kalitesi olarak hangisi iyi tr de iş bulabilmek için hangisi daha iyi olur tecrübeliler yardım pls ...
Sofya teknik tabiki plovdivden daha iyi bir üniversite , ama plovdiv 'de dediğin gibi ufak şirin bir şehir , sofya 'ya göre daha ucuz ... Kendi imkanlarını sen biliyorsun .. Ben sofya'da okuyorum ve gayetde memnunum ..
dostum zaten plovdivdeki üniverste sofyanın fakültesi yani diplomani zaten sofyadan alıcaksın.anlatmak istedigim bogulacaksan büyük denizde bogul mantıgı burda islemez ikiside acık deniz.
1 defa değiştirildi
En Son: 2008-06-22 11:10:16
Sofya teknik daha köklü ve avrupa tarafından daha saygın bir üniversite.
Şehir olarak plovidiv üniversite olarakda Sofya en mantıklı olan.
Sizlere bir sorum var plovdivi bitirerek alacağın diploma ile sofya teknikden alınan diplomanın hiçbir farkı yokmudur? bu en kilit soru.
hayır bir fark yoktur diplomalar sofya teknik üniversitesinden verilmektedir çünkü plovdiv ve sliven sofyaya bağlı kampus şeklindedir.
arkadaslar plovdiv ile sofya arasindaa cok fark var... Arastirip kendinize uygun olan ili secin derim...plovdiv sofyaya gore cok daha ucuz ve ogrenci sehri, sofya daha buyuk, ve gosterisli bir sehir...plovdivde ogrencilerin bos zamanlarinda yapabilecegi cok sey var ve istediginiz yere kolayca gidebiliyorsunuz...ben pleven,sofya ve plovdiv hayatini cok ii bilirim..bulgaristanda en goze carpan konulardan biri ev kiralalarinin pahaliligi...bu konuda plovdiv ile sofya arasindaki farki soyle aciklayayim.. sofyada oturdugum evin kirasi 350 euroydu (1 oda , 1 salon), plovdivdeki evin kirasi ise 260 euro (2 oda , 1 salon)....
plovdiv teknik sofya teknige bagli oldugu icin mezun oldugunuzda hic bir fark olamayacak.. BU SENE PLOVDIV GIDA TEKNOLOJILERI UNIVERSITESINDEDE BILGISAAYAR MUHENDISLIGI ACILDI, INGILIZCE OLARAK...bilgilerinize