Merhaba Dreamwork ve Elcin..
Ismim Seval..ben kisaca kendimden bahsedip size belki de karar vermenizde yardimci olmaya calisacam. Ben melborune'da dogma buyumeyim..annem babam buraya yaklasik 40 yil once goc etmisler. Ben 9 yildir ilk okul ogrementligi yaptim, ve su an 7 yillik devletin verdigi aile izinine ayrildim. Yaklasik 2 yildir bir danisman sirketinde egitim danismani olarak calisiyorum.
Size burda reklam olayina girmek icin hic bir hedefim yok. yanlis anlasilma olamsin. size sadece dogrulari yazmaktan baska bir niyetim yok.
Melbourne'da, ya da Avustralyanin her hangi bir sehrinde okumayi dusundugunuz cok guzel birsey, cunku gercekten Avustralya cok guzel bir ulke. Hem egitim acisiyla hemde yasam sartlari, mesela kira, yiyece, vs..gibi seyler cok uygun fiyatlilar. Ayrica dreamworkin bahsettigi gibi ogrenci olarak burada yasal haftada 20 saat calisma izinizi oluyor..ve de okullarin resmi tatillerinde full time calisabiliyorsunuz. Burada is imkanlari..oyle herkesin bashsettiigi gibi haftada $200-$250 garantisi yoktur..buna kanmayin..o sozu veren isnsanlar cok yanlis yoldan ogrencileri yonlendiriyorlar...acaba ben calsiipta okul masrafimi cikartabilirmiyim diye dusunuyrseniz..o da yanlis..okul masraflarinizi cikarmak zor..fakat yasam icin cogunu karsilayabilirisiniz. Is olarak..genelde..ingilizceniz HIC yoksa..temizlik isi, ya da turk kebapcinin yaninda..fakat ingilizceniz var ise..cafelerde, hotellerde is bulma imkaniniz daha fazla.
Okullara gelince..avustralyada 37 tane devlet universiteleri var 2 tane de ozel.ve hepsi YOK tarfindan onaylanmis. Fiyat acisindan, Amerika ya da Ingiltereye bakarak cok daha hesapli..
Simdi sira sizde..sizin aslinda..hangi sehirde okumayi tercih ettiginiz karar vermelisiniz..
benden simdilik bu kadar...turkcemden ozur dilerim..umarim yanlis bir sekilde yazmamisimdir..benimde turkcem pek iyi sayilmaz..
Eger daha fazla bilgi isterseniz beniim ozel adresime yazabilrisiniz...
ssir@academiclink.com.au
Size kolay gelsin..iyi calsimalar!!