KIRGIZISTAN HAKKINDA
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 3
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 123 Sonraki SayfaSon Sayfa

ekaleme 2008-07-02 (18:56)
Tevfik Berber (tiamo21)
Tevfik Berber (tiamo21)
slm irfan seni tebrik ediyorum genel olarak çok iyi özetlemiişsin kırgızıstanı....msj. gelecek olan arkadaşlara iyi bir bilgi oolmus.ama bazı naoktaları unutmuşsun..örneğin buyıl manas uni.de öğrenci yurdunda kalıp(hazırlıklara zorunlu olan) yurttan herhangi bir suç gerekçesiyle atılacak öğrencilerin universiteyle de ilişği kesilecektir...önceki yıllardaki gibi devamsızlıkların affedilme durumu da yok...
2008-07-05 (19:57)
Asu Er (xxxxx5)
Asu Er (xxxxx5)
arkadaşlar, kırgizistana her isteyen herkes gelebilir.ama geldikten sonra İSTESENİZDE DÖNEMEYECEKSİNİZ..çünkü geldikten sonra eger bırakmak isteseniz en az 2 yılı gözden cıkaracaksınız..birincisi kazandıgınız yıl ,ikincisi ÖSYM ye tekrar gireceğiniz 2. yıl..
burda kendi başının caresine bakabiliyorsan gel,,yani ne türk rektörden ne de bizim büyükelçilik çalısanlarından medet umma...
burda türk ğrenciler kırgızlara türkçe pratik için gönderilmiş. zaten ne kadar kişiye türkçe öğretsek o kadar övünmüyormuyuz..yani bizim rusca gibi bi dil öğrenmemiz önemli değil..yeterki tüm dünya türkçe konussun..
buraya ....... yiyosa gel. cünkü SAHİPSİZSİN.arkadaşın biri halen kırgızistanda ceza evinde ne sınava girebildi ne de türkiyeye dönebildi..bizim .....elçilik çalısanları ise sadece yapacak bişey yok dediler.
manasta olan bitenler. 2008-07-08 (21:03)
Serdar Guven (uhimpus)
Serdar Guven (uhimpus)
Tevfik degindigin konular gercekten arkadaslar icin cok onemli. Ben biraz acayim bunlari.
Arkadaslar Manas a gelmek istiyorsaniz ilk yil yurtta kalmak gibi bir zorunlulugunuz olacak. 10 kisi ile ayni odada kalmak hic kolay degil bunu ifade edeyim. Herhangi bir sebepten dolayi olur da yurttan atilirsaniz bu manastaki egitim hayatinizin sonu demek olacak. Ayrica bu yil 20 nin uzerinde turk ogrenci su an itibari ile kirgizca dersinden kalmis gozukuyor. Fakulteye gecmek icin Muafiyet sinavina girip bu sinavi gecmeleri gerekiyor. Ama kirgizlarda gecemiyor o sinavi ve bu 20 arkadasin muhtemelen buyuk cogunlugu kalacak. Ayrica devamsizlik vs. vs. gibi durumlarda gozunuzun yasina bakilmayacagini da ifade edeyim. Universite havasindan cok ilk yil Lise tadinda bir egitim hayatiniz olacak muhtemelen. Ilk yil Kirgizca ogreneceksiniz. Bu dilin size ileride ne getirisi olacak bunu ayrica dusunmelisiniz cunku bir cok arkadasimiz ilk yil sadece kirgizca ogrenecegini bilmeden buraya geldi. Ve ayrica o 1 yilda belki turkiyede tekrar oss ye hazirlanip turkiyede daha buyuk bir universite kazanma sansiniz da olabilir. Bunlari iyi dusunmeniz gerekiyor. Bunun disinda diger arkadasimizin da ifade ettigi gibi burada hazirlik sinifini bizlerle okuyan bir turk arkadasimiz hala hapis tutuluyor ve burada bazi seyler adaletle cozulemiyor. Ulkedeki bircok kurumda rusvet donuyor. Parayi vermezseniz hakli oldugunuz bir davada hakli cikmaniz pek olanakli degil. O yuzden burada basinizi belaya sokmamaniz gerekiyor. Google den '' Zafer Carpazli '' seklinde aratirsaniz ne demek istedigimizi daha iyi anlamis olursunuz. Arkadaslar, siz siz olun, siz olun! Karar sizin karariniz. Sonucta bu universitede de birileri okuyor ve kim bilir burasi belki bazilariniz icin iyi olacak. Bunu elbette bilemeyiz. Biz sadece size olani biteni anlatiyoruz o kadar. Sadece size gerekli olacagini dusundugumuz bilgileri verip sizin hayatinizin en onemli kararini alirken hata yapmanizi istemiyoruz. Ve son olarak,
- Whatever you want to do, do it. - Gülümsüyor
selam irfan selam tevfik 2008-07-08 (23:08)
Ömer Faruk (omer faruk k)
merhaba irfancım.yazını beğendim.Güzel tahlillerin varmış.Ama jöle konusunda sana katılmıyorum.Burada jölelilere hoşlarına gittiği için değil ilginç geldiği bakıyorlar.Hatta bazen dalga geçip laf attıklarıda oluyor.Bazı kendini bilmez arkadaşlarda iyi göründüklerini zannedip hergün 1 kutu jöle kullanıyorlar.onlarada lafım yok tabi(üstüne alınma:))neyse eylülde görüşmek üzere.byee
hosgeldin omer 2008-07-11 (18:58)
Serdar Guven (uhimpus)
Serdar Guven (uhimpus)
gecen yilin en iyi hazirlik sinifi ogrencisi de burada arkadaslar.. tanistirayim, omeri. kendisinin tahminlerime gore en iyi ortalama ile kirgizcadan gecmis olmasi gerekiyor. isin sirrini ogrenmek istiyorsaniz bence mutlaka ona danisin. cok degerli bir arkadasimizdir kendisi ve bence sorulariniza ictenlikle cevap verecektir.. ha ayrica nasilsin omercim ne var ne yok? seni burada gormek guzel sey. jole konusunda yazdigini okudum sanirim haklisin, yorumuna katilmamak elde degil eheh Çok mutlu ama soyleyeyim sen de oyunuma geldin onlarin hepsini basligim reyting alsin diye yazdim Gülüyor tabi ki saka bunlarin hepsi. Fikir ayrica omercim gunde 10 kisi ekliyor beni burada Manas ve KG hakkinda bilgi almak icin. Sen de geldigine gore herkeslerin aklini celicez insallah Çok mutlu
2008-07-12 (21:47)
Skony Arsen (skony)
Skony Arsen (skony)
Arkadaşlar ben öss de tercih yapacak adayları uyarmak istiyorum kırgızistan eski bildiğiniz kırgızistan değil herşey çok pahallandı hatta bazı ürünler türkiyedekinden bile pahallı ve burayı tercih ettiğinizde burs bulmanız çok zor başbakanlık bursuda yurtdışında olduğundan verilmiyor ben 350 dolarla geçinemiyorum. Ayrıca profösör açığıda var. Ben sizi uyarmak için söylüyorum sonra çok üzülürsünüz. Keşke benide böyle uyaran biri olsaydı Üzgün
2008-07-16 (17:22)
Serdar Guven (uhimpus)
Serdar Guven (uhimpus)
Arkadaslar burada cok dusuk maliyetlere gecinenler de var. Ben gecen yil ayda 100 dolar harcayan adamlar tanidim. Tabi ki yurtta kaliyorlardi bu arkadaslar. Herkesin cebinin buyuklugu farklidir. Kimi adam 500 dolar harcar, kimisi 100 dolar. Ama evde kalacaksaniz en az 250 dolariniz gider orasi kesin. Tabi bu kisiye gore farklilik gosterir yine de. Kirgizistan eskiye gore pahalilandi sanirim. Bazi seyler turkiyede oldugundan daha pahali ama ucuz olan seyler de var. Ev kirasi pahali tamam ama evler icindeki esyalarla kiraya veriliyor. Elektrik ucuz, turkiyedeki faturanin 10 da 1 i ancak gelir. Sehir ici telefon gorusmeleri bedava. Dogalgaz da cok ucuz. Kisin penceleri ac, dogalgaz yansin iceride. Ay sonu sorun olmaz. Cunku ulkede dogal kaynak bollugu var ve malum nufus az. Tek sorun uretimin az olusu o yuzden giyim ve gida pahali geliyor bazi arkadaslarimiza. Kirgizistan icin bir sey pahali diyeceksek bence bu ucak biletidir. Onun disinda hicbir sey o kadar da abartili sekilde pahali degil. Bazi sorumlu arkadaslarimiz cok dusuk maliyetlere gecinebiliyorlar burada. Hem turkiye farkli mi sanki? Istanbulda bir ev kirasi ne kadar? Elektrigidir, suyudur, sudur, budur. Ucuz mu yani? Degil. Kirgizistan ile ilgili tek parasal dez-avantajiniz bence devlet tarafindan verilen burslari alamiyor olmanizdir. Bu da yurt disinda okuyor olmanizdan kaynaklaniyor. Parasal konularla ilgili durum bundan ibarettir.
sözel2den toplam 301 aldım 2008-07-25 (04:54)
Engin Bayramoğlu (engin123)
Engin Bayramoğlu (engin123)
sözel2den toplam 301 aldım manas ünv. radyo sinema tv ye girebilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim
girersin 2008-07-26 (11:11)
selam kardeş.bence girersin.geçen yıl 300le girildi o bölüme.bu sene puanların düşeceğinden bahsediliyor...ama yinede belli olmaz.hayırlısı....
slm 2008-07-26 (11:59)
Çağrı Dursun (ukrayn)
Çağrı Dursun (ukrayn)
slm arkadasım bende 301 yaptım ve radyo sinema tv gelicem.önemli olan puan değil sıralama mesela geçen sene 75.000 den almış bu bölüm senin sıralama 70.000 civarıdır büyük ihtimalle girersin inş.
Sayfa / 3
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 123 Sonraki SayfaSon Sayfa