Fransa mı Kanada mı?
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Fransa mı Kanada mı? 2008-06-22 (18:49)
Hüseyin Akkaya (flexi)
Hüseyin Akkaya (flexi)
Arkadaşlar bir türlü karar veremiyorum iki ülkeden birinde üniverstie eğitimi almak istiyorum.
Kanada'nın eğitim konusunda daha ucucz olduğu söyleniyor ama üniversirte ücretlerie baktığımda durum hiçte öyle değil fransa ise üniversite için nerdeyse hiç para almıyor.
Teşekürler...
2008-06-22 (18:57)
Zeliha Pasa (zila)
Zeliha Pasa (zila)
kesinlikle fransa derim. benim liseden bir arkadasim kendisi ingiliz olmasina ragmen fransaya okumaya gitti. fransada universite cok onemli ve bilgili genclere ihtiyaclari var yani okulda basarili olursan orada is imkanlari bile saglanabiliyormus. benim fikrim bu Gülümsüyor yani su anda ingilterede okumasam fransayi tercih edebilirdim.
2008-06-24 (12:32)
Hüseyin Akkaya (flexi)
Hüseyin Akkaya (flexi)
cevap verdiğin için teşekürler zila bir sorum daha var benim okumak istediğim bölüm mimarlık ve sanırım bu eğitim üniversitede verilmiyor fransada dışarıda özel eğitim kurslarında felan veriliyor diye duydum. Ve ücretlerine baktığımda ise arada uçurum kadar fark var Şimdi ucuz bir eğitim kursunu seçsem orada iş bulma olanağımın olmayacağından korkuyorum. Sizce ne yapmalıyım farklı bir bölüm seçip üniversitede felan mı okusuam Gözlerini yuvarlıyor
2008-06-24 (12:46)
Hüseyin Akkaya (flexi)
Hüseyin Akkaya (flexi)
cevabın için tşkrler zila bir sorum daha var Ben mimarlık veya mühendislik okumak istiyorum ve ikisininde eğitim kurslarında verildiğini duydum. Fiyatlarına baktığımda ise kurstan kursa uçurum kadar fark var. Ucuz bir yeri seçsem fransada iş bulma olanağımın zayıf olacağından korkuyorum pahalıyı ise ödeyecek durumum yok. Sizce burda itüde mimarlık okuyup oraya gittiğimdeki iş bulma olanağım ne olur kafam çok karışık Gözlerini yuvarlıyor
Cevaplarınız için teşekürler
2008-06-25 (16:26)
Zeliha Pasa (zila)
Zeliha Pasa (zila)
o zaman iyi egitim alamaycagini dusunuyorsan gitme derim mimarlikta ben okuyorum vee gercekten egitim kalitesi is olanaklari icin cok onemli onun icin bence itu de okuyup gitmelesin hem bu aradada dil egitimi alirsin ! yani benimde fransada mimarlik ile bilgim yok ama ! kesinlikleee bence iyi bir egitim olan yerde almalisin egitimini
2008-06-25 (23:53)
Hüseyin Akkaya (flexi)
Hüseyin Akkaya (flexi)
Artık bakıcam olmassa dediğin gibi itüde başlar son senemdede erasmusla fransızca konuşulan bir ülkede son yılımı geçiririm. Cevapların için tekrar teşekürler
2008-08-22 (12:35)
Betul Ozturk (betul88)
Betul Ozturk (betul88)
Bence de fransizca bilmiyorsaniz, en iyisi erasmus olur sizin icin..hem fransizca ogrenip ayni anda dersleri nasil anlayacaksiniz..acayip zorlanirsiniz..hic tavsiye etmem,once mutlaka fransizcayi iyi bir sekilde ogrenmeniz gerekir..

Ayrica yaniliyorsunuz , ucuz bir egitim sistemi sectiniz diye,is olanaklari bulamam ne demek ,sonucta diplomaniza bakiyorlar..Ayrica belcika'da oyle,mimarlik egitimi universite'de degil 5 yillik yuksek okullarda verilir ama emin olun universite denginde bir egitim veriliyor..Daha ucuz olmasi universite'ye bagli olmamasindan kaynaklaniyor..Burda'da oyle mesela universite icin harc parasi senelik 780 euro(ama tabi burs alabiliyorsunuz)..halbuki yuksek okullarin harc paralari 350 euro civarlarinda sanirim..Ama mimarlik(3yil bachelor+2 yil master)ayni universite dengi bir egitim verildigi icin diplomaniz uni mezunu gibi oluyor..

Ama dedigim gibi fransizca bilmiyorsaniz,once fransizca ogrenip oyle gelin derim ben,ya da erasmus de olabilir..
... 2008-08-23 (17:41)
Deniz Karasu (denizkarasu)
Deniz Karasu (denizkarasu)
1 yil eyerli oluyo mu fransizca universite okuyabilmek icin?muhendislik alaninda
2008-08-24 (00:31)
Betul Ozturk (betul88)
Betul Ozturk (betul88)
denizkarasu demiş ki:
1 yil eyerli oluyo mu fransizca universite okuyabilmek icin?muhendislik alaninda

sanirim yeterli oluyor ama emin degilim,o bir yilin sonunda "dil sinavini"gecebilirsen,bolume gecebiliyorsun bildigim kadariyla..
Fransada Üniversite 2008-08-30 (15:35)
Kadir Evler (evlerka)
Kadir Evler (evlerka)
Arkadaşlar hepinize merhaba,

Ben "Fransada Üniversite" ve "Fransada Üniversite 2" forumlarından "evlerka" ismi ile bildiğiniz Kadir EVLER.

Sizinde bildiğiniz gibi iki yıldan bu yana turkstudent.net'ten elimden geldiğince sizlere yardımcı olmaya çalıştım ve forumumuz yirmi binin üzerinde izleme ve yüz altmışa yakın cevap ile en büyük başlığa ulaştı.

Ve şimdi bu bilgi paylaşımını bir adım daha ileriye götürmek için sizleri, 4 Eylül Perşembe Ankara'da, 16 Eylül Salı Balıkesir'de ve 19 Eylül Cuma Istanbul'da yapacağımız görüşmelere davet ediyorum.

Daha ayrıntılı bilgi için bana 0544 229 06 62 ya da evlerka@hotmail.com adresinden ulaşabilirsinıiz.