Mesaj Panosu

vize başvurusu hakkında birkaç sorum var
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
vize başvurusu hakkında birkaç sorum var 2008-06-23 (21:07)
cerberos
Bay
cerberos
Türkiye, İstanbul
İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi
arkadaşlar öncelikle bu soruları forumda aktif olan bir iki arkadaşa özel olarak sordum fakat yanıt alamadım biraz da acelem olduğu için bekleyemedim buraya da yazayım dedim hem verilen cevaplar(verilirse tabi) genel olarak kullanılabilmiş olur.sorularım şu şekilde:

1- ben duisburg-essen üni. den kabul aldım artık vize başvurusu yapma vaktim geldi fakat mesela benim elimde üniversite diplomamın ve transkriplerin falan hazır ingilizce onaylı tercümeleri var bunları da almancaya çevirtmem gerekir mi ,diğer ingilizce olan belgeler için de aynı sorum geçerli

2- bloke hesap yöntemiyle ilgili yazanları okudum ama kafama takılan birkaç şey var,öncelikle benim master 2 senelik ama ben yine de 1 yıllık zaruri masraf bedeli olan 7020 euroluk bir hesap mı açacağım yoksa 2 yıllık mı,veya 1 yıllık açılıyorsa sonraki yıl için konsolosluk ne gibi bir güvence bekliyor?

3-bloke hesap açtırma ve para yatırma işini vize başvurusundan ve randevudan önce yapıp ekstreyle mi gidiyoruz vize görüşmesine yoksa sadece hesap açtırma belgesini doldurup görüşme günü imzalatıp sonra para yatırıp tekrar konsolosluğa ekstre mi götürüyoruz?

4-deutsche bank a ilk mail attıktan sonra gelen formu doldurup imzaladıktan sonra kabul belgesiyle beraber bankaya postayla yollanılması gerektiği yazılmış,peki ben kabul belgesinin fotokopisini mi yollayacağım çünkü benim belgede imza falan yok ?

5-bir de mesela ben henüz orda kalacak yer ayarlamadım yurt başvurumu daha yapmadım belli değil daha o iş,vize başvuru formuna ne yazacam ben almanyadaki adres olarak,görüşmede sorarlar mı nerede kalacaksın diye,o konuda ne yapmalıyım önceden mi başvurayım yurt için ordan bir teyit belgesi ile mi gideyim konsolosluğa?

6-ayrıca garantör olarak anne babamı göstersem ikisinin aylık toplam geliri kira geliriyle falan toplamda 3000 euro yapıyor iki kardeşiz onları garantör yapsam vizede sorun çıkar mı yoksa yine de bloke hesap mı kullanayım?

bu soruların eminimki bazıları önceden soruldu ya cevaplandı ya da cevaplanmadı bilemem ama ben net kesin cevaplar bulamadım herneyse bu sorularıma cevap bulabilirsem çok sevinecem çünkü zaman daralıyor ilginize teşekkürler
2008-06-23 (22:44)
student01
Bay
student01
Türkiye, Adana
Çukurova Üniversitesi
Alıntı:
1- ben duisburg-essen üni. den kabul aldım artık vize başvurusu yapma vaktim geldi fakat mesela benim elimde üniversite diplomamın ve transkriplerin falan hazır ingilizce onaylı tercümeleri var bunları da almancaya çevirtmem gerekir mi ,diğer ingilizce olan belgeler için de aynı sorum geçerli

randevu alırken ıks firmasındaki görevliye sorarsan ingilizce tercümeler iş görürmü diye onlar daha sağlam bilgi verir.

Alıntı:
2- bloke hesap yöntemiyle ilgili yazanları okudum ama kafama takılan birkaç şey var,öncelikle benim master 2 senelik ama ben yine de 1 yıllık zaruri masraf bedeli olan 7020 euroluk bir hesap mı açacağım yoksa 2 yıllık mı,veya 1 yıllık açılıyorsa sonraki yıl için konsolosluk ne gibi bir güvence bekliyor?

bir yıllık 7020+50 euro bankaya yatırıcaksın

Alıntı:
3-bloke hesap açtırma ve para yatırma işini vize başvurusundan ve randevudan önce yapıp ekstreyle mi gidiyoruz vize görüşmesine yoksa sadece hesap açtırma belgesini doldurup görüşme günü imzalatıp sonra para yatırıp tekrar konsolosluğa ekstre mi götürüyoruz?

ankaradan giriyorsan imzalatıp vize görevlisine vereceksin onlar gönderecek. istanbuldan giriyorsan kendin yolluyorsun kargoyla veya postayla

Alıntı:
4-deutsche bank a ilk mail attıktan sonra gelen formu doldurup imzaladıktan sonra kabul belgesiyle beraber bankaya postayla yollanılması gerektiği yazılmış,peki ben kabul belgesinin fotokopisini mi yollayacağım çünkü benim belgede imza falan yok ?

kabul belgesi veya dilkursu kayıt belgesi yollayabilirisn yollamasanda olur fark etmiyor istemiyorlar.

Alıntı:
5-bir de mesela ben henüz orda kalacak yer ayarlamadım yurt başvurumu daha yapmadım belli değil daha o iş,vize başvuru formuna ne yazacam ben almanyadaki adres olarak,görüşmede sorarlar mı nerede kalacaksın diye,o konuda ne yapmalıyım önceden mi başvurayım yurt için ordan bir teyit belgesi ile mi gideyim konsolosluğa?

görüşmede soruyorlar kalacak yeri ayarlayamadıysan üniversitenin adresini yazabilirsin yazan arkadaşlar var o şekilde.

Alıntı:
6-ayrıca garantör olarak anne babamı göstersem ikisinin aylık toplam geliri kira geliriyle falan toplamda 3000 euro yapıyor iki kardeşiz onları garantör yapsam vizede sorun çıkar mı yoksa yine de bloke hesap mı kullanayım?

bloke hesap en sağlamı yinede sen bilirsin.
2008-06-23 (23:09)
cerberos
Bay
cerberos
Türkiye, İstanbul
İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi
"Alıntı:

ankaradan giriyorsan imzalatıp vize görevlisine vereceksin onlar gönderecek. istanbuldan giriyorsan kendin yolluyorsun kargoyla veya postayla"

dostum cevap için sağol ama asıl merak ettiğim konuya cevap vermemişsin ben iks yi arayip randevu almadan önce mi bloke hesap işini yapıp hukuk bürosundan mühür falan yaptırıp hamburga yollayacam sonra gelen ekstreyi randevu aldıktan sonra görüşmeye mi götürecem? vize çıkmazsa o para orda mı kalacak?

ayrıca 7020+50 euro yatıracaksın demişsin, bi sonraki yıl için herhangi bişey sormuyorlar mı?
2008-06-24 (09:14)
student01
Bay
student01
Türkiye, Adana
Çukurova Üniversitesi
Alıntı:
dostum cevap için sağol ama asıl merak ettiğim konuya cevap vermemişsin ben iks yi arayip randevu almadan önce mi bloke hesap işini yapıp hukuk bürosundan mühür falan yaptırıp hamburga yollayacam sonra gelen ekstreyi randevu aldıktan sonra görüşmeye mi götürecem? vize çıkmazsa o para orda mı kalacak?

ayrıca 7020+50 euro yatıracaksın demişsin, bi sonraki yıl için herhangi bişey sormuyorlar mı?

istanbuldan giriyorsan ewet randevu almadan gideceksin konsolosluğa hukuk bölümünde imzalatıp hamburga postalayacaksın. 1 hafta içinde hesabın açılır , 1 haftada para transfer işlemi olur sonra mail atar banka hesabın açıldı diye mail çıktısıyla gidersin vize görüşmesine.

vize çıkmazsa parayı geri yolluyorlar.

diğer yıl için bir şey sormuyorlar, almanyaya gittiğinde bir yıl sonra tekrar hesap açmanı isteyebilirler ordan vize uzatırken...
Ücretsiz Kayıt Ol