Duyuru ANKARA ÜNİVERSİTESİNE GELECEKLERE (soru-cevap bölümü)
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 18
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-07-06 (17:56)
Rayel Ak (rayel)
Rayel Ak (rayel)
arkadaşlar lütfen sorularınızı mecbur kalmadıkça öm yoluyla sormayın, bu başlık altından yazın. burda sizin gibi endişeleri olanlar da okuyabilsin soruları ve cevapları, çünkü şu durumda herkesin kaygısı yaklaşık olarak aynı yönde...
... 2008-07-13 (01:05)
Eda Yılmazer (toprakderman)
ankara siyasal hakkında bılgı alabılırmıyım acaba Üzgün
2008-07-13 (01:29)
Rayel Ak (rayel)
Rayel Ak (rayel)
merhaba toprakderman

geçen sayfada bunları yazmıştım

rayel demiş ki:
mülkiye türkiyedeki en iyi fakültelerden biridir( hatta bence en iyi olma konusunda baş çekiyor.) bu yıl bir çok hocasına yol verdiği doğrudur ama bu sadece sbf için değil genel olarak Ankara Üniversitesi içinde de dağılmalar görüldü. Kalite konusunda bir tökezleme yaşamadı ve yaşayacağını sanmıyorum çünkü gerçekten hala çok değerli hocalar bulunmakta. ve şimdiye kadar mülkiyeli arkadaşlardan bu konuda pek şikayet duymadım. derslerin zorluğuna gelince ben yaşamadım bilmiyorum ama kolay olduğunu düşünmüyorum. genel olarak ankara üni.si kalitesi ve eğitimin seviyesi çok net belli oluyor.mezun olduktan sonraki iş olanakları da bölümden bölüme değişmekte ama genel olarak kamu ve kuruluşlarında üst düzeylerde çalıştıklarını biliyorum.

son soruna gelince, bence kesinlikle bu alanda sbf'nin eline su dökebilen fakülte yok diye düşünüyorum. (puanlardan da belli zaten)

buna ekleyebileceğim şeyler ise:

siyasal bilgiler fakültesi

� Uluslararası İlişkiler
� Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
� İktisat
� Maliye
� İşletme
� Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
bölümlerinden oluşur.

genel olarak bürokratlar, kaymakamlar, valiler ve yüksek mevki sahipleri bu fakülteden çıkar.

2007 taban puanları ise:

uluslararası ilişkiler: 338.530 ( taban başarı sırası: 4.743)
iktisat: 333.018 (taban başarı sırası: 8.543)
işletme: 334.586( taban başarı sırası: 7.216)
maliye:331.713 ( taban başarı sırası: 9.753)
siyaset bilimi ve kamu yönetimi: 339.902 ( taban başarı sırası: 4.144)
çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri: 327.135 (taban başarı sırası: 15.684)

kaç puan aldın bilmiyorum ama burdan puanlara bakıp tercihini yapabilirsin.

hayırlısı olsun dilerim.
.. 2008-07-13 (12:38)
cok tesekkur ederım gercekten yardımcı oldun baya.kafam ztn baya karısık bu aralar.
2008-07-13 (14:20)
Rayel Ak (rayel)
Rayel Ak (rayel)
rica ederim. hepimiz yaşadık o kafa karışıklıklarını, uykusuz geceler, hangi bölümü yzayım diye düşünmeler, hangi şehri öne yazsam da falan da filan da derken bi baktım elime tutuşturuverdiler ankara üniversitesi kimliğini Gülüyor

kafanı karıştıran bölüm varsa konuşmak ya da sormak istediğin sorabilirsin.
... 2008-07-13 (16:37)
var aslında ama ankara unıvestesıyle ılgılı degıl.ben hukuk ıstıyodum ama olmıcak cok bı oynama olmazsa sıralamalarda.altına da yedıtepe burslu uluslararası ılskıler ve sıyası bılımler fransızca yazmayı dusunuyorum ama acıkcası bı turlu emın olamıyorum bı yandan benı korkutuyor fransızca olması dıyorumkı herkes sonucta bılerek gıtmıyo fransızcayı bı taraftan yasam cok pahalı orda bunları da dusunmem lazım .onun altında yıldız teknık uluslar arası ılskıler ve sıyası bılımler var onu da yazmayı dusunuyorum ama bı esıt agırlık bölumunu teknık lısede okumak kafamda bırsuru soru ısaretı doguruyo acıkcası.napıcam bılmıyorum.
2008-07-13 (16:42)
Rayel Ak (rayel)
Rayel Ak (rayel)
umarım endişelerinden bir an önce kurtulabilirsin ama ben yerinde olsam devlet üniversitesinden vazgeçmezdim,, bu benim tercihim tabi...

hakkında hayırlısı olur umarım
... 2008-07-13 (16:50)
tesekkur ederım.umarım.
2008-07-13 (17:11)
Dilemma Çağrıcı (Dil-Tarih)
Dilemma Çağrıcı (Dil-Tarih)
Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü Siyasal'ın adıyla yıllarca taşıdığı devlet adamı yetiştiren okul sıfatını ele almış sayılabilir.Her ne kadar % 45 oranında devlet kadrolarına insan kazandırma oranına sahipse de (bu oranı arkadaş söylemişti biraz abatılı geliyor bana) eski hatırasına saygı gösterildiği ve hala Siyasal mezunu insanların devlet kadrolarında hatırı sayılır sayıda ve hatırı sayılır makamlarda olduğu akıldan çıkarılmamalıdır.

En önemli bölümü İşletme olup Uluslararası İlişkiler bölümü eski itibarından yoksun kalmış bence. Benim hayalimdi ama giden arkadaşlarımdan da öğrendiğime göre İşletme bölümü dışında pek bir itibarı kalmamış.

Çünkü Siyasal'dan bir Baskın Oran gibi birçok hoca gitti...

Ayrıca Yeditepe Üniversite'sinin sosyal olanaklarının yanında aynı düzeyde eğitim olanaklarına sahip olduğu şüpheli. Aynı zamanda ekonomik anlamda burslu olsa da ulaşım ve öğrencilerin genel harcama ortalamalarına özenme durumu söz konusu olabilir.

Yıldız Teknik teknik okul olsa da düşünülmesi gerekir bence... Uluslararası İlişkiler okuyacak bir insan bence akademik toplantıların ve konferansların çokça yapıldığı yerlerde okumalı ki bu da İsanbul'u işaret eder. Ayrıca tarihe enm veren bir uluslararası ilişkiler okuluna gidilmeli ki bu anlamda yine Galatasaray Üniversite'si akla gelir çünkü İlber Ortaylı gibi bir üstadın emeğinin olduğu bir okuldur.

Hayırlı tercihler.
.. 2008-07-13 (18:09)
ya haklısın bende dusundum bunları ama bılıyosunkı galatasarayın puanı yuksek orası olmaz oyuzden ztn yedıtepe (fransızca) burslu,yıldız teknık,ydıtepe fransızca olmayan burslu ulslar arası ıls ve sıyası bılımler yazmayı dusunuyorum.bu ddurumda dedıgıne göre sence yıldız teknık sanırm.bende yedıtepede kararsızım ıste orda tıkanıyorum bı sekılde.yazarsam yıldız teknıgın ustune yazcam o yuzden ıyı dusunmem lazım ztn.ooff cok kararsızım....
Sayfa / 18
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa