Duyuru ANKARA ÜNİVERSİTESİNE GELECEKLERE (soru-cevap bölümü)
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 18
Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 45678 … Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-07-24 (19:46)
Rayel Ak (rayel)
Rayel Ak (rayel)
Dounay demiş ki:
Meraba arkadaşlar
ben de ank hukuk ıstıyorum ama vakıf unvlerden hakkaten cok guzel teklıflar gelıyor.Egıtım kalıtesınden dolayı ank hukuk ıstıyorm ama ankarada ıı bır yurt ve burs bulamazsam dıye cok korkuyorum. Yurtlar ve ücretleri hakkında bıraz bılgı verebılır mısınız?

merhaba

eğer ank hukuk kazanırsanız ve üniversiteye bağlı bir yurda gtmeye karar verirseniz büyük ihtimal sizi milli piyango kız öğrenci yurduna alacaklardır. çünkü bu yurt hukuk fak. ile aynı kampüstedir. detaylı bilgi için:
http://sks.ankara.edu.tr/yurtlarmillipiyangoYENI.html

ankara üniversitesine bağlı yurtlar kyk.ya ait olmadığından dolayı ücretleri biraz daha fzladır, ama kalite olarakta çok daha üstün ve temizdir. kyk yurduna başvuru yaparsanız da kampüse çok yakın cebeci kız öğrenci yurduna atanırsınız. her iki halükarda da yol parası vermemiş olursunuz.
genel olarak okula bağlı yurtlar kyk yurtlarından daha fazla tavsiye edilmektedir. eğer maddi olarak imkanınız varsa burayı bende tavsiye ederim. sabah uyandığınızda fakültenize gitmek için 5 dk yetipte artacak uzaklıkta bulunuyor olması en büyük avantajı diye düşünüyorum . şahsen ben her gün bir buçuk saat yol gitmek zorundayım o kampüse ulaşmak için. bir o kadarda dönüşü olunca günde en az 3 saatim yolda geçiyor. gerisini siz düşünün.Gülümsüyor
ANKARA ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ 2008-07-25 (18:56)
Hayrettin Bilbay (hayrettinbey)
Hayrettin Bilbay (hayrettinbey)
merhabalar ben bu yıl össye girdim ankara üniversitesi elektronik mühendisliğini tercih edip etmeme konusunda kararsızım sormak istediğim bazı şeyler var dersler ingilizce mi yüzde kaç ingilizce aldığım eğitimle avrupada iş bulabilir miyim eğitim kalitesi nasıl bana yardımcı olursanız çok sevinirim
2008-07-26 (01:12)
Fatal Error (berserkleon)
merhaba benimde bi sorum olucak siyasal çeko'nun maliye, iktisat gbi bölümlerinden ne gbi farkları vardır? ve mezun olunduğunda müfettişlik, kaymakamlık vs. kamu sınavlarına girebilirmiyim? yardımcı olursanız çok sevinirm. şimdiden teşekkrler
2008-07-26 (11:16)
Rayel Ak (rayel)
Rayel Ak (rayel)
hayrettinbey demiş ki:
merhabalar ben bu yıl össye girdim ankara üniversitesi elektronik mühendisliğini tercih edip etmeme konusunda kararsızım sormak istediğim bazı şeyler var dersler ingilizce mi yüzde kaç ingilizce aldığım eğitimle avrupada iş bulabilir miyim eğitim kalitesi nasıl bana yardımcı olursanız çok sevinirim

merhaba
elektronik mühendisliğinde dersler türkçe, ama bölüme başlamadan önce bir yıl zorunlu hazırlık eğitimi almanız gerekiyor, ve bunu başarıp fakültenize geçtiğiniz takdirde mesleki ingilizce dersleri de veriliyor. bence okulda verilen ing eğitimi ile avrupada iş bulmak sıkıntılı, ancak okula bağlı dil kursu var, türkiyede başarısını kanıtlamış olan Tömer ankara üni öğrencilerine %40 indirim veriyor. bizim okula bağlı bir kurs. böyle imkanlar dahilinde kendini geliştirebilirsin.
2008-07-26 (11:18)
Rayel Ak (rayel)
Rayel Ak (rayel)
berserkleon demiş ki:
merhaba benimde bi sorum olucak siyasal çeko'nun maliye, iktisat gbi bölümlerinden ne gbi farkları vardır? ve mezun olunduğunda müfettişlik, kaymakamlık vs. kamu sınavlarına girebilirmiyim? yardımcı olursanız çok sevinirm. şimdiden teşekkrler

tam olarak farklarını bilemiyorum ama kamu sınavlarında siyasalın başarısı çok açık. valilik kaymakamlık müfettişlik vs. gibi makamlara en çok öğrenci yerleştiren fakültelerden biri sbf'dir.
2008-07-26 (14:49)
ben de sbf.nin bu başarısını bildiğimden tercih etmek istiyorum. işte aklımı karıştıran çeko bölümü? Şaşkın acaba aynı olanakları sağlıyomu bunu merak ediyorm yine de teşekkürler rayel Göz kırpıyor
YATAY GEÇİŞ İÇİN BİRKAÇ TAVSİYE LÜTFEN 2008-07-26 (20:20)
Ay Güneş (wampiria)
Ay Güneş (wampiria)
Merhabalar, şu an Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler öğrencisiyim. Bu sene hazırlık okudum; ancak seneye Ankara Üniversitesi'ne geçiş yapmak istiyorum. Yazdıklarınızı okudum geçiş için sadece 1. sınıf notlarının iyi olması gerekiyormuş.

Acaba geçen senelerde mülkiye'ye geçiş yapanların not ortalaması ne?

Sizce uçuk bir hayal mi? Tavsiyeleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.
aciliyeti var bu mesajın ,malum tercih dönemi! 2008-07-27 (19:02)
Her Kimse (haybeden)
Her Kimse (haybeden)
ankara üniversitesiyle ilgili sorulara cevap bulabiliyoruz herhalde burda.
bir arkadaşım sümeroloji hititioloji gibi düşük puanla öğrenci alan bölümlerden birine girecek.bu mecburiyetin bi tesellisi olur mu diye arayış içindeyiz.bu bölümlerden tarih veya coğrafyaya geçiş imkanı varmıdır.hiçbir fikrimiz yok.yardımcı olursanız sevinirim.
bn napsam ya?? 2008-07-27 (20:08)
Zehra Esra Yılmaz (zehraaa90)
Zehra Esra Yılmaz (zehraaa90)
sLm ya arkadaslaar bnde ank eğitim bil.fak. yazcaam yaa amaa cok endiselym cok kötü seyler yazmıslar kampüs we okulla ilgili sizcee ank mı ii olur hacttepe mi yaa ?? yardmm edin ltfeen ... bu yıl gelccmm inş ..
2008-07-27 (20:32)
Rayel Ak (rayel)
Rayel Ak (rayel)
wampiria demiş ki:
Merhabalar, şu an Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler öğrencisiyim. Bu sene hazırlık okudum; ancak seneye Ankara Üniversitesi'ne geçiş yapmak istiyorum. Yazdıklarınızı okudum geçiş için sadece 1. sınıf notlarının iyi olması gerekiyormuş.

Acaba geçen senelerde mülkiye'ye geçiş yapanların not ortalaması ne?

Sizce uçuk bir hayal mi? Tavsiyeleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.

hayır uçuk bir hayal değil ama geçiş yapanların ortalamasını öğrenebileceğini sanmıyorum. ancak öğrenci işlerini arayarak belki öğrenebilirsin, ya tek ya da iki öğrenci alıyor zten, belki söylerler..
Sayfa / 18
Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 45678 … Sonraki SayfaSon Sayfa