Mesaj Panosu

BELGELERİ OKULLARA POSTAYLA GÖNDERMEK
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
BELGELERİ OKULLARA POSTAYLA GÖNDERMEK 2008-06-28 (20:04)
scullyy
Bayan
scullyy
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
Arkadaşlar gitmek istediğiniz üniversitelerin sitelerinden öğrenci ofislerinin maillerinden yetkili kişilerle temasa geçebilirsiniz Ben işlerimi kendim yapmaya karar verdim Pleven tıp üniversitesiyle temasa geçtim, ingilizce yazışıyorum. Gerekli tüm belgeleri ve tüm ayrıntıları öğrendim Çok ilgileniyorlar sağolsunlar Siz de işlemlerinizi kendiniz yapmak istiyorsanız ve de az bi ingilizce biliyorsanız siz de sorabilirsiniz. Tahminen her üniversite postayla belge kabul ediyordur. Ancak belgeleri postayla göndermekle iş bitmiyor. Her işe kendiniz koşturmak zorundasınız Benim gibi bunları göze alan arkadaşlarla bilgilerimi paylaşabilirim Tek başına şirketsiz gelmek isteyen arkadaşlar için buraya gelişmeleri yazacağım.
2008-06-28 (21:56)
scullyy
Bayan
scullyy
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
Plevenin böyle bi şeyi yok sizin söylediğiniz konuda. Hatta istersem belgeleri kendilerinin çevireceğini söylediler ücret karşılığında. Ve bulgaristanda çeviri işleri daha ucuz olduğu için bu işi onlara bırakmayı düşünüyorum. Sofya teknik konusunda da web adresine az önce baktım Orda türk öğrenciler için yayınlanan türkçe bir bildiri var Orada iadeli taahütlü mektupla belgeler kabul olunur diyor ama sizin söylediğiniz konuda hiç bir şey yok İlgilenen arkadaşlar mail atsınlar okula sorsunlar bence. En doğru bilgiyi üniversiteden alsınlar Sofya teknik web adresi: http://tu-sofia.bg/index.html ve e-mail: foreign.stud@tu-sofia.bg
2008-06-28 (22:05)
scullyy
Bayan
scullyy
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
Bir de şu adres varmış sofya teknik web sitesinde; sorular için verilmiş: ninam@tu-sofia.bg
2008-06-29 (00:33)
cilginn
Bay
cilginn
Bulgaristan
serdarın dediklerine katılıyorum,cok dogru,bu sene pleven henuz oyle bir uygulama yapmış degil ama burada da heran degişebilir
2008-06-29 (04:09)
scullyy
Bayan
scullyy
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
Okulun ilgilenmesinin amacı, okulla anlaşmalı şirketlere ya da kişilere getirdikleri öğrenci başına yıllık eğitim ücretinin onda birini vermek istememesi olabilir. Yardım için para talep eden yardımsever kişilerle gelmedik diye yalnız kalacaksak sorun değil bence. Sevabına yol yordam gösteren her milletten arkadaş bulabiliriz gelince. Ben şahsen gittiğimde karşılıksız yardım edeceğime şimdiden söz veriyorum:)

Ve de Plevenden devam ediyorum arkadaşlar:
Şartlar: Yıllık eğitim ücreti 4500 euro, Lisedeki kimya ve biyoloji notları en az 3 olmalı.

Okula gönderilecek belgeler:

*Kayıt formu (application form)
*Lise diploması sureti
*Lise transkript belgesi
*Öğrenim görme hakkı belgesi ( Liseden alınır)
*Yeni alınmış sağlık raporu
*4 adet fotoğraf (pasaporttaki ebatlarda)
*Pasaport fotokopisi
*İngilizce hazırlığı atlayabilmek için; Toefl 550, ILTS 6 ya da Cambridge First Certificate

Belgeler noterden onaylanmalı, kaymakamlıklardan apostillenmeli, yeminli bulgarca tercümeleri yapılmalı ve tercümeleri Bulgaristan elçiliğine götürülüp onaylatılmalı.

Tam olarak bu aşamaya gelmediğim için belgelerin asılları da mı postalanacak bilmiyorum. Şu an için belgeleri topluyorum. Vize için de gerekli belgeleri öğrendiğimde buraya yazacağım.

*Pleven Medical University posta adresi;

Educational Department

Medical University – Pleven

N 1 "Sv.Kl.Ohridski" Str

5800 Pleven

Bulgaria

* web adresi: http://www.mu-pleven.bg/

*e-mail ile iletişim kurabilirsiniz; 1) Mrs. Velina Dukova
ele_edu@mu-pleven.bg
tel.: (++359 64) 884 265

2)Mrs Petya Radeva
edu_office@mu-pleven.bg
tel.: (++359 64) 884 120
(++359 64) 884 130

Arkadaşlar eksiğim, yanlışım, fazlam varsa lütfen düzeltin En sağlıklı ve doğru bilgiye ulaşalım ve burdan herkes faydalansın. Ve de yanlış anlaşılmasın ben daha öğrenci adayıyım Ne öğrenci götürüyorum ne para talep ediyorum ne de okulla anlaşmam yok. Herkese başarılar
Ücretsiz Kayıt Ol