aBuKSuBuK demiş ki:
Devletin neden suçu yok; Kürtçe hiç yasak olmadı.Herkes konuşuyor(Resmi olarak serbest değil e malum her ülkenin bir dili olur...).Şu Kürtçe tv olayına acaip uyuzum.Arkadaş sen devlet televizyonundan böyle birşeyi nasıl beklersin ki.Devletin bir tane papau yeni gineli vatandaşı varsa onların dilinde de mi yayın yapacak
kürtçe hiç yasak olmadı mı?yapma kardeş duymamış oluyum bunu..bence sen konuyu iyi bir araştır..çünkü bu tartışmanın selameti açısından iyi olur...zaten herşey güllük gülistanlık gibi gösterile gösterile bizi bu duruma getirdiler..
12 eylül 1980 darbesinin mimarı kenan evren bizzat yasakladı...ve daha sonra fikret bila'nın milliyet gazetesi'ndeki yazı dizisinde evren paşa bunun çok yanlış bir uygulama olduğunu olduğunu, pkk sorununu körüklediğini itiraf etti...
Alevi meselesine gelince, ankara 6’ncı idare mahkemesi, ‘cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi anayasa ve yasalara aykırı’ kararını verdi geçtiğimiz günlerde..
dediğin gibi alevilerin devletle bir derdi yok, ama devletin alevilerle bir derdinin olduğu açıkça ortada...bu yasakçı anlayışın reçetesi, kürt meselesinde de aynı, ermeni meselesinde de...(işin soykırım boyutunu kastetmiyorum)
kürtçe tv meselesine gelince, benim nişanlı olduğum ve daha sonra ayrıldığım bir kız arkadaşım vardı...kendisi kürttü..ben doğunun yapısını gerçekten çok iyi biliyorum...şu çok acıdır ki, doğuda hala türkçe bilmeyen insanlar var..bu insanlar kürtçe bilmediği için uydudan ırak'da kürtçülük propagandası içeren tv kanallarını izlemek zorunda kalıyor...bu durum geçmişte daha fazlaydı...şu anda herkes türkçe biliyor ama hala tehlikenin boyutları fazla...zira cahil adamı bir tv kanalı bile kolayca etkilebiliyor...
türkiye'nin papoa yeni gineli vatandaşı olsa ona göre mi yayın yapacak demişsin...valla senin kürt nüfusundan haberin yok herhalde..ikisinin aynı şeyler olmadığı bariz bir şekilde ortada..yine altını çiziyorum insanların bazı farklı yönlerini tehdit olarak algılamaktan vazgeçelim, bu aksi istikamette zenginliktir...kimseye bir zararı olmaz..
benim despot ve totaliter cumhuriyetle derdimin olduğu doğrudur...bak sende söylemişsin, türkiye'de sunni olmayana yer yok diye..niye yok be kardeşim biraz şunu düşünelim...şu bir gerçektir ki, bu ülke cumhuriyeti kuran yöneticilerin dünya görüşüne göre şekillenmiştir...biraz daha zorlasan bana hak vereceğini ümit ediyorum...
bugün türkiye'de ulusal cumhuriyetçiler ve demokratik cumhuriyetçiler diye iki ayrım oluştu..ulusal cumhuriyetçiler 1. cumhuriyetçi, benim de onayladığım demokratik cumhuriyetçiler de 2. cumhuriyetçilerdir...