arkadaslar bi sorum olacak .Almanyada master (yuksek lisans) yapip turkiyede akedemik kariyerimi devam ettirmek istiyorum.Alman universitelerinde master yaptiktan sonra turkiyede doktora yapabiliriz.Bunlar (dortmund,mainz,Kaiserslautern,bremen Vb) universiteler.Ama bu universitelerin disinda bu fachhochschule ler de var.Bu okullardan mezun olanlar turrkiyede de doktora yapma sansini aliyorlar mi.Bazilari universite disinda baska universitelerden olmaz diyorlar .Bu konuda bilgisi olanlar aydinlatirlarsa cok sevinecegim...
FH mezunlari ve Uni mezunlari ayni diplomayi aliyorlar. Ikisindede Prof.lar ders veriyor. FH de doktora yapildigina göre master diplomasiyla TR de doktora yaparsin. Ama gene de en gecerli bilgiyi sana en yakinindaki Türk Büyükelciligi Egitim Atesesi verir. Basarilar.
OzanCinar demiş ki:
FH mezunlari ve Uni mezunlari ayni diplomayi aliyorlar. Ikisindede Prof.lar ders veriyor. FH de doktora yapildigina göre master diplomasiyla TR de doktora yaparsin. Ama gene de en gecerli bilgiyi sana en yakinindaki Türk Büyükelciligi Egitim Atesesi verir. Basarilar.
ozan abi cogu fh mezununun doktora sansi yok almanya da ama türkiye deki durumu bende bilmyim sonucta kim biliyor tr de fh ile üni arasidaki farki?
valla cok karisik bi durum bi yanlis karar verme insanin ilerideki kariyerini tikayabiliyor.ben master yaptiktan sonra turkiyede doktora yapmak istiyorum.O zaman iyi bi arastirma yapmaliyim.