herkese merhaba.ben yeni üye oldum.bu yıl össye girdim ve muhtemelen 4 yıllık bir yere yerleşeceğim.almanyadaki üniler başvuracağım ama liseyi 11 yıl okudum ve hiç almancam yok.bu yüzden ne üniye nede studienkollege başvuramıyorum.ama bu yıl 2 yıllık desinatörlük bölümünü bitirdim.ve bi yerde 2 yıllık üni bitirenlerin direk üniye başvurabildiklerini okumuştum.bu durumdan bende yararlanabilirmiyim yani 2 yıllık üni okuduğumu gösterip direk üniye başvurup kabul(yada şartlı kabul)alabilirmiyim lütfen yardiımcı olun
bende merak ettim gerçekten senden ilk duydum bunu bilen arkadaşlar yardım edin ama öyle bişe yoksa bile ilk sene dil sonra hazırlık sonra puanına göre alanına göre ünide bölüm yazarsın bende böyle ögrendim ondan önce orada dil sorunu oldugu için okumak kolaymı zormu diye araştırsak ne kaybederiz giden ark anlatsa neler yaşagıgını buraya yazmıyo sa bile bana bi zahmet özl mesaj veya msn adreslerini verseler çok makbule geçer saolun şimdiden
2 yıllık mezun olunca alman üniversitelerden kabul alıyorsun ama TR deki muhterem büyükelçilik vize vermiyor.Ben alamadım yinede şansınızı demekte fayda var belki verirler.
Birde ÖSS puanınız düşükse 4 yıllık herhangi bir bölüm yazayım kabul alayımda burdan vize verirler artık öle bir olay yok eskidenmiş,konsolosluktaki şef bizzat suratıma söyledi foruma genel bir bilgi olsun diye yazayım dedim.
bende aynı sıkıntıdayım 2 yıllık mezunuyum nasıl ne şekilde başvurabilirim bilmiyorum..kimse yardımcı olmuyor yaaa ....illa 4 yıllık bir yere yerleşmek mecburimi acaba ??
peki ben daha diplomamı almadım geçici mezuniyet belgesiyle kabul alabilirmiyim bide bu durumumla kolay kabul alabileceğim ünileri yazarsanız sevinirim