stellabrillante demiş ki:
merhaba herkese ben uludağ işletme bölümünden bu sene mezun oldum ve avusturya ekonomi ve işletme üniversitesinde işletme bölümünden mezun olup ingilizce hangi alanda master yapabildiğimi öğrenmek istiyorum bilgisi olan arkdslar varsa cok sevinirim..çünkü almancam yok ama 2009 da ing bölümlerinde acılacagını duymustum
Bunun yanısıra bu üniversiteye basvurabilmek için türkiye de alese girip herhangi bir üniversiteye kabul edilme şartı varmış bu kabul edilme kayıt olmak mı sadece yoksa basvuru mu bir de tezli yada tezsiz olması bir seyi değiştirir mi kafam karıstı
basvuru tarihi 31 ocak sonmuş ve kasımda ales var alese girip yükseğe basvurabilecegim tarihleri uyan bir üniversite var mı acaba gibi bir sorularım var umarım birileri görür yardımcı olur
avusturya universitelerinde benim bildigim kadari ile ekonomi alanlarinda tamami ingilizce egitimi olan bir bolum yok, bildigim bir takim derslerin ingilizce verildigi ama genel agirlikli cogu dersler almanca. eger sirf ingilizce bir egitim veren bolum acilacaksa bilen arkadaslar yazarsa biz de ogrenmis olacagiz. ales e girip turkiyede bir universitede avusturyada master icin egitim gormek istediginiz alanda bir bolumun sizi kabul etme konusunda bir sorununuzun olmamasi gerekiyor. yani turkiyedeki a universitesinin ekonomi alanindaki master programina kabul edilebileceginize dair bir belgeyi sunabilmeniz gerekiyor ( isterlerse ) universitenin basvuru tarihleri yaz ve kis donemi olmak uzere ikiye ayriliyor. yaz donemi agustos sonu kis donemi ise ocak sonu bitiyor diye biliyorum. ama kesin tarihleri basvurmayi dusundugunuz universitenin sitesinden bakabilirsiniz...
ugur@ugurgenc.com
Ing. Ugur Genc