Öğrenci Sigortası hakkında
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Öğrenci Sigortası hakkında 2008-07-10 (20:31)
Mehmet Ali Erdoğan (mechengtr)
Merhaba,

Almanya'da üniversitelere kayıt için öğrenci sigortası yaptırmamız gerekiyor. Ancak bunun kayıt tarihine kadar yapılması gerektiğini düşünüyordum. Başvurduğum üniversitelerden Münih Teknik üniversitesi dışında hiç biri başvuru belgeleri arasında bu belgeyi istememişti.

Dil öğrencilerinin yapması gereken 29€'luk sigorta belgemi yolladım ancak "nicht ok" yazıyor başvuru sayfasında. Yeni bir mesaj ile "Versicherungsbescheinigung über eine studentische Krankenversicherung" istemişler. Bunu araştırdım ve online kayıt yaptım. 2 gün içinde belgeler elime geçecek ve imzalayıp geri yollayacağım (Bu arada bedeli 59€ aylık). Ancak bildiğiniz gibi belgelerin teslimi için son gün 15 temmuz.

Yetişip yetişmeyeceğinden emin değilim. Üniversiteye kayıt olmadan bu şekilde öğrenci sigortası yaptıran var mı merak ediyorum. Ayrıca bu belge olmadan Münih Teknik üniversitesinden kabul alan bir arkadaş var mı?

Bu konuda neler düşünüyorsunuz?

Bu arada 3.34 olan lise mezuniyet notumu ve 320 öss puanımı (2003) Alman sistemine göre 2.0 olarak belirlemişler. Notlardan bahsetmişken şu bilgileri de vermek gerekir :

(1) Sehr Gut = s.g.t. (10-9) Pekiyi
(2) Gut = gt. (8-7) İyi
(3) Befridigend = bf. (6) Orta
(4) Ausreichend = ausr. (5) Yeterli
(5) Mangelhaft = mgh. (4-3) Zayıf
(6) Ungenügend = u.gnd. (2-1) Çok Zayıf
soru 2008-07-11 (16:19)
Faruk Yalçındağ (frkylcndg)
mrb senin sorunun cevabını blmyrm ama benim bi sorum olucak. 2,0 puan almışsın o puan nasıl elde ediliyor biliyomusun peki. diploma notunu ve öss puanını nasıl bir işlemden geçiriyosun da o puanı elde ediysoun...
2008-07-11 (16:22)
Benim bildiğim lise diploması ve öss puanını kendi özel sistemlerine göre dönüştürüyorlar. Tabi gittiğin lisenin normal bir lise olup olmadığı da göze alınabilir.
tşk 2008-07-11 (16:24)
tşklr
2008-07-12 (17:18)
Mutlu Cebeci (plotonique)
Mutlu Cebeci (plotonique)
mechengtr demiş ki:
Benim bildiğim lise diploması ve öss puanını kendi özel sistemlerine göre dönüştürüyorlar. Tabi gittiğin lisenin normal bir lise olup olmadığı da göze alınabilir.

Cok acemice ve yanlis bir cevirme oluyor kesinlikle standarti yok, öss sistemi her gecen yil degisiyor puan katsayilari degisiyor vs. bunu asla bir diploma notu gibi yazamazlar dönüstüremezler, sadece yüzeysel olarak ordaki görevlinin kafasindan uydurdugu bir deger...

2006 yilindan sonra 2 tane puan türü ortaya cikti buna ne demeli? Hangisiyle cevirecekler... Yani isin özü bir standarti yok dedigim gibi, sansa kalmis birsey. Ancak lise türü elbette önemli bir faktör...