1.Ankara Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümüyle, Ankara Uluslarası İlişkiler arasında ne gibi farklar var, hangisini önerirsiniz?
2.Bu bölümlerde eğitimin İngilizce olmadığını biliyorum, sorum Türkçe derslerin yanında ek olarak İngilizce öğretiliyor mu ve öğrenim dili öğrenmek için yeterli mi?
3. Ankara Siyasal mezunlarının diğer üniversitelere göre ne gibi artıları var? Kamuda avantajlı olduklarını biliyorum ama özel sektöre girme konusunda bir handikap yaşanıyor mu?
4. Ankara Siyasal mezunlarından hangi oranda öğrenci yurtdışına gönderiliyor?
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
cevap verebilceklerimi cevaplayayım
sayisalda okuyacak olanlara bir yıl zorunlu ing hazırlık eğitimi veriliyor.
öğrencileri mezun olduktan sonra ne kadar yurtdışına gönderebilir bilmiyorum ama okurken erasmus dahilinde gidenlerin sayısı oldukça fazla.( staj içinde gönderme oranı yüksek.) bu yıl okula amerikadan erasmus ve stajlar için bir şirket sponsor oldu, ve kontenjan dahi belirlemeden neredeyse her başvuran öğrenci kabul edilip gönderildi. amerika dahil tam 17 ülkeye öğrenci gönderimi yapıldı, ve gayet tanınmış okullardı. bu sebeple yurtdışı eğitimi olarak önü gayet açık bir üniversite.
diğer soruları cevaplamak için siyasalda okumak gerekiyor, yanlış bilgilendirme yapmak istemem.
iyi günler
1 defa değiştirildi
En Son: 2008-07-26 11:12:14
merhaba benimde bi sorum olucak siyasal çeko'nun maliye, iktisat gbi bölümlerinden ne gbi farkları vardır? ve mezun olunduğunda müfettişlik, kaymakamlık vs. kamu sınavlarına girebilirmiyim? yardımcı olursanız çok sevinirm. şimdiden teşekkrler

siyasalın ingilizce hazırlığı zorunlu değil dileyen tanıtım katoloğundan okuyabilir ''İsteğe Bağlı'' ayrıca sayısal değil siyasal

Ferhat Gokce demiş ki:
siyasalın ingilizce hazırlığı zorunlu değil dileyen tanıtım katoloğundan okuyabilir ''İsteğe Bağlı'' ayrıca sayısal değil siyasal

bu yıl yapılan değişiklikle ingilizce hazırlık zorunlu hale getirilmiştir.
ftp://dokuman.osym.gov.tr/2008/2008_OSYS_TERCIH_KILAVUZU/7_tablokosullar.pdf
madde 15-16 siyasal bilgiler fakültesinin koşullarındadır. ordan okuyup tasdik edebilirsiniz.
insanları yanlış yönlendirmeyelim lütfen.
evet böyle birdurum oluşabilir bu sene okudum,peki bütün bölümler için mi uluslar siyasal ?
hazırlığın zorunlu olduğu bölümler şöyle:
Amerikan kültürü ve edebiyatı
İngiliz dili ve edebiyatı
Sosyoloji
Dünya Dinleri
Gazetecilik
Halkla İlişkiler ve Tanıtım
Radyo, Sinema ve Televizyon
Bilgisayar Mühendisliği
Eletronik Mühendisliği
Fizik Mühendisliği
Gıda Mühendisliği
Jeoloji Mühendisliği
Jeofizik Mühendisliği
Kimya Mühendisliği
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
İşletme
İktisat
Maliye
Uluslararası İlişkiler
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
Tıp Fakültesi
Peyzaj Mimarlığı
ben bu sene kazandm işletme bolumunu hazırkığı atlasam mı karar veremiyorum kimisi basıt ingilizce oğretiyorlar diyor bilgisi olan varsa yardmcı olursa sevinirim tesekkurler
çokta basit değil, her isteyen öle kolayca hzırlığı atlayamıyor muafiyet sınavı epey kasıo. ama şansını dene tabiki..
peki bu muafiyet sınavlarında genellikle ne soruyolar yani basit temel ing mi?yoksa ileri ing düzeyinde şeylermi??