Merhaba,
Ben viyana teknik üniversitesi makina mühendisliği bölümüne master için başvuruda bulundum. daha önce viyana teknik üniversitesinin herhangi bir bölümüne master için başvuranlar oldu mu? bu arkadaşlar ne kadar beklediler kabul için ?
bilgilendirirseniz çok sevinirm.
ben de basvurmak istiyorum genelde danisman sirketler 1700 euro gibi manyak rakamlar istiyolar. o kadar parayi vericegime kendim basvururum dedim ve bazi bilgiler edindim.
1. Universite diplomasi
2. ALES belgesi
3. Master kayit belgesi
4. Lisans ve yuksek lisans transkriptleri
5. Nufus cuzdani fotokopisi (yabanci uyruklu ogrenciler icin Pasaport fotokopisi)
6. Sabika kaydi
7. CV
8. Üc adet vesikalik fotograf
9. Noterden Vekaletname
10. Tüm belgelerin 2 ser adet fotokopisi (noter tasdigine gerek yok normal fotokopi)
ve bu apostille damgasi icin 1 sayfa hikaye.
dogru mu ekliyecegin bisey var mi?
proseduru genel olarak aciklayabilir misin ben de makine muhden mezunum?
ben soyle bi baktim genelde lisans egitimi hakkinda konular. yuksek lisans basligi altinda toplanmis bir bilgi havuzu yok.
prosedür şöyle ki; belgelerini gönderiyorsun ve lisans kabullerinden farklı olarak başvuruda bulunduğun bölümden bir profesor senin dosyanı inceliyor. o profesorun yorumuna bağlı olarak kabul belgen yazılıyor. ama süre uzun sürebiliyormuş, tamamen profesorun keyfine bağlı diyebiliriz aslında. ben martta başvurdum halen bekliyorum şuan belgelerim profesorde ama bilmiyorum tam olarak nolucak.
peki yukarda yazdigimdan baska belge yollamis miydin?