merhab lar oncelikle bir sorum olacak
su anda 6 aylik vizem var ingiltere ye 3 mart 3 ekim arasi 6 aylik
sormak istedigim sey su ; ben 12 haftalik bir dil egitimi kursu icin buraya geldim ve halen ingilteredeyim 8 agustos ta okulum bitiyor ,,6 ay ve daha az vize sahibi olan kisiler ingiltereden uzatamiyorlar vizelerini bunu biliyorum ama benim de 6 aylik vizem var ama ,,visa tipinde "student visa " yaziyor acaba neden ve ben vizemi buradan home office den uzatabilirmiyim ,,bournemouth da bir okula gittim ve sordum pasoportumu gosterdim ,,uzatabilirsin dediler .ama ben halen emin olamiyorum ,,cunku benim gibi bu durumda olan arkadaslari biliyorum "visitor and student " yaziyor visa tiplerinde ama benim de 6 aylik vizem var ama sadece " student visa " yaziyor .. neden student visa vermisler bana onu anlayamadim ,,ve calisiyorum tr de bu yuzden de 18 agustos ta isbasi yapmam gerekiyor vede 3 eylul ( yani vize bitimine 1 ay kala ) uzatma basvurusunu yapmam gerekiyor bu yuzden de ingilterede kalip 3 eylul u beklemem gerekiyor ..vede isi birakmam gerekiyor ,,,
biraz karisti galiba ama cok kisa olarak
6 aylik vizem var ve vize tipinde "student vize " yaziyor bunu buradan tr ye donmeden uzatabilirmiyim ,, ingiltere den ? emin olmak istiyorum cunku isi birakmam gerekecek ,,kaygim bu yuzden ,,,
simdiden cok tesekkur ederimm
kolaygelsin cvp bekliyorum
arkadasim benim bildigim vizen eger student visa ise vizeni burdan uzatma hakkin var bu bir kuraldir. ha eger vizeni verirken yanlislik yapilmissa ozaman bi sorun cikabilir ama o vize ile burdan vizeni uzatma hakkin var daha dogrusu burdan yeni bi vize alma hakkin var