selam italya da tıp kaç yıl ve giriş koşulları çok önemli ve acil
...
1 defa değiştirildi
En Son: 2008-08-16 10:17:47
sanırım karıştırdınız tıp 5 değil 6 yıl hatta hazlıkla birlikte 7 yıl ab ülkelerinin bazılarında tus sınavı var ama kendi vatandaşlarına ,yabancı öğrenciye yok.peki uzman olmadan trye gittiğimde mi trde tus sınavına girmeden uzmanlığa devam edebilicekmiyim bu kısmı tam olarak anlayamadım açıklarsanız sevinirim zaten uzman olup gittiğimde trde drluk yapabiliyorum.ben tr'ye geçişi çok araştırdım o kadarda kolay değil hatta hiç kolay değil rektörden dekandan çok ii proflardan torpilli olmanız gerekiyor.ayrıca avusturyada durum dah farklı orda önder(imamhatip mezunları derneği)çok sistemli bi şekilde çalışıyor ve ordaki öğrenciler zaten trde mütadili bir bölümü kazanmak zorundalar şöyleki eğer tıp stiyorsa trde tıbbı kazanmak zorundaki avusturyaya yatay geçiş yapıp orda okuyabilsin.avusturyada sistem farklı olduğu için geçiş yapılabişlir trye çünkü zaten trdede kazanmıştır aynı bölümü.ama ben viyanaya gittim ordaki öğrencilerle görüştüm onlarla ilgilenen insanlarlada görüştüm 1 öğrenci bile geçiş yapmadı ordan trye çünkü durum böyle bile olsa trye geçiş yapmak kolay değil...zaten ordaki öğrenciler başötrü sorunundan dolyı viyanada okuyorlar başörtü sorunu hallolmadığı sürece geçiş yapmaları söz konusu değil...saygılar
....
1 defa değiştirildi
En Son: 2008-08-16 10:17:56
niçin katılmıyorsunuz somut örnekleriniz varsa paylaşın benimleki bende trye geçiş yaparım belki öğrenmiş olurum nasıl yapılığını ya da yapılıp yapılamayacağını ama şunu söylim ben avusturyaya gittim ordaki öğrencilerle ve onlarla ilgilenen kişilerle görüştüm böyle bişeyin mümkün olmadığını söylediler:(
....
2 defa değiştirildi
En Son: 2008-08-16 10:18:09
ben bu prosedürü biliyorum defalarca okudum dayımda avukat benim için o da çok araştırdı.zaten ben geçiş yapmaya çalışmadım ayrıca nerden biliyosrsunuz kaç puan aldığımı nasıl bi öğrenci olduğumuda bu kadar kolay karalıyorsunuz yakıştıramadım.hem bu prosedürde beni kapsamıyor çünkü ben öss ile gitmeidm bükreşe transkriplerimi yolladım,okulun sınavlarına girdim kabul edildim ve gittim beni yök yerleştirmedi.3-5 danışmanın sözüyle hareket etmiyorum, bizzat şahit olduğum olaylardan bahsediyorum.ben viyanada okumuyorum çokta ilgilendirmiyo beni ordaki öğrencileirn ne yaptığı ama bana bir tane somut örnek vermediniz hala, deyinki şu kişi şu puanı aldı şu bölüme yerleşti ve sonra trye geçiş yaptı.hiç kolay değil ve orda okuyan hacettepeyi kazanmış çok ii öğrenciler var.nasıl bu kadar kolay karalayabiliyorsunuz.söyleidkleriniz ordaki öğrencilerin vizyonu açısından kötü bence.ve ben size şunu söylim haybiye konuşmuyrum şahit oldupum gördüğüm olaylardan bahsediyorum yök fln hikaye trde yök öss ile öğrenci yerleştiriyo azerbaycana mezun olunca diplomasını kabul etmiyo.aynı yökten bahsetmiyoruz snırım.öss ile yerleşmeidm bu bölüm beni ilgilendirmiyo ama öss ile gitemdiyseniz olay torpilde bitiyo önce bakıyorlar %70 müfredatın tutması gerekiyor,dengi bir okul olması ve not ortalamasının en az 10 üzerinden 7 olması gerekiyor eğer bu şartlara uyuyorsanız sizi sınava tabi tutuyorlar sınav fln hikaye dekanı rektörü yarlarsanız girersiniz maalesef hoşnut olduğum bi durum değil ama geçekte bu...ve son olarak şunu söylim bu şekilde tacikistandan doğudaki ünilere geçiş yapan öğrenciler gördüm hatta tanıdığım insanlar.SAYGILAR
SİZE ŞUNU SORMAK İSTİTYORUM KAFAYA DANK EDİP GELMEK DEMEK DEĞİL BUNUN ADI İDEALİSTLİK BENCE BEN YILARCA TIP İÇİN ÇALIŞTIM AMA OLMADI ,OLABİLRİDİ AMA OLMADI VE TRDE TIP OKUYAN ÖĞRENCİLER BENDEN DAHA İİ DEĞİL SİSTEM BUYSA BENİM SUÇUM NE NİÇİN İSTEDİĞİM MESLEĞİ YAPAMIYORUM TRDE.SİZ YURT DIŞINDA OKUDUNUZ MU ?HİÇ KOLAY DEĞİL HİÇ BİLEMÖDİĞİNİZ Bİ ÜLKE İNSANLAR AİLEDEN ÜLKENİZDEN UZAK TIP GİBİ Bİ BÖLÜMÜBAŞKA Bİ DİLDE OKUMAK KOLAYMI SANIYORSUNUZ SİZİ ŞİDDETLE KINIYORUM YURT DIŞINDA OKUYAN ÖĞRENCİLERİ BU KAADR KOLAY KARALAMAYIN BAKIN Bİ NE ŞARTLARDA OKUYORLAR.ÜLKEİSNE DÖNMEK İSTEMESİ NORMAL DEĞİL Mİ İNSAN HAYATINDA **** OLAMZMI TEKRAR SÖYLÜYORUM BUNUN ADI DANK EDİP GELMEK DEMEK DEĞİL VE HACETTEPEDE OKUYAN ÖĞRENCİLER TABİKİ SALAK DEĞİL BÖYLE SEVİYESİZ ŞEKİLDE YAZICAKSANIZ CVP YAZMAYIN LÜTFEN BEN SADECE BİŞEY DANIŞTIM SİZE KENDİ BİLDİKLERİMİ ŞAHİT OLDUKLRAIMI SÖYLEDİM