Dök Icini Rahatla
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 5
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-07-23 (04:05)
Gürkan Yalçın (01physiker)
mavi34 demiş ki:
valla kimse kusura bakmasin biletimi almisim insanlik hali hayatta kacak binmedim yakalandim iki kez ikisindede bilet var mühür yok yani hem dosyana isliyo yedigin bu ceza yarin o bir gün mahkemeye ciktiginda önüne bile koyarlar almanyada kimseye koz veremem yani hem bilet al hemde gel ceza öde hemde dosyaya isle gec oo isi sen bu yasadigim dogru palavra degil tabi inanmak inanamak size kalmis ama tabi bu islerin hayatta sakasi olmaz tabi bunu yaptiktan sonra ewe gelip düsününce yani icin soguyunca diyosunki cüss ben ne yaptim ama is iste gecmis oluyor mesele yoksa 40 euro ode gec kimse olmez o paradan ama iste bir sekilde senin dosyana isliyolar mesele oo yani

güzel hikayeler var gercekten bu baslikta.. Çok mutlu ama sezer o yedigin cezalar dosyana falan islemiyor rahat ol Çok mutlu -- hatta yaninda varsa 40 euro ceza bile kesmiyorlar.. adamlara aksam bira parasi oluyr.. ceza kesilse bile kesinlikle dosyaya mosyaya gitmiyor , o konuda rahat ol Çok mutlu

almanlar hakkinda cok olumlu yorumlar da var.. olumsuzda-- genel olarak ben de cok memnunum.. cok yakin alman arkadaslarim var.. gercekten cok net ve kafa dengi cocuklar.. ama almanyada 3 senede bi kere irkcilikla karsilastim, onu da sanirim biraz hakettim.. Gülüyor trende arkadasla giderken elimde 10 cent vardi oynuyordum demir parayla, bi ara para elimden kaydi yere düstü yuvarlanarak trenin kapisinda ayakta bekleyen bi alman in ayaklarinin yanindan gecti adam 1 m parayi takip edip, alip 10 cent i cebine atti.. Gülüyor almanlar cok cimri ve belesi severler.. sonra bu hosuma gitti benim, bu sefer cikardim cebimden bi 5 cent yerden adamin ayagina dogru firlattim Gülüyor yine alsin diye... ama adamin yüz hali öyle bi degisti ki birden.. basladi bana zavalli yabancilar, buraya iki kurus kazanmak icin gelirsiniz onu da yeremi atiyorsunuz diye.. Şok olmuş pis türkler nolacak dedi.. Şaşkın o sirada trendeki diger almanlar bana sakin olmami isaret ettiler, ama durmuyor ki deli yürek Gülüyor " biz türkler sadaka vermeyi de cok severiz ama " dedim.. Gülüyor trende bunu duyan cok kisi bayagi bi güldü hatta cogu alman üstüne sacma sapan espri de yapti.. ama adamin o yüz hali hala gözümün önünden gitmiyor Gülüyor Gülüyor
2008-07-23 (17:00)
Cem Adrian (mevolvi)
Cem Adrian (mevolvi)
Valla, tamam almanlar Türkleri cok sevmiyor, özellikle orta yas grubu, ama gencler ile hic sorun olmuyor, nedense ispanyol a benzetiyorlar beni nerem benziyorsa, hatta ilk geldigim hafta bir türk abla ile ingilizce konustuk, ispanya dan mi geldin dedi falan yok iste türkiyeden geldim dedim, bir saat ben türk e benzemiyor muyum diye trip cektik Çok mutluÇok mutluÇok mutlu,

neyse benim bu türk degilsin samatasindan 2-3 anim var, basta bir tanesini anlatmistim, aslinda hak da veriyorum, weddingde kaliyorum, berlinde , türk mahallesi diyebilirim, bakiyorum, bizim türk genci rapci , bol pantolan, kocaman bir zincir kolye, ucunda üc hilal, ya da bozkurt, yari almanca, yari türkce, birazda japoncaya benzeyen bir dil, cok farkli geliyor bana, ama bu kültürel farklilar cok sey katiyor bana, özellikle dil okulunda, dünyanin her yerinden insan taniyorsunuz, berlin birde yabancilarin ugrak sehri, gerek baskent, metropol bir sehir olusu, gerekse ucuzlugu gibi etkenler yabancilari cok cekiyor, zaten 10 kisiden biri türk alman istatistik kurumuna göre Berlinde 300.000 türk yasiyor, bunlara Alman vatandasligina gecmis olanlar dahil degil tabi, siz düsünün artik gerisini,
2008-07-23 (17:27)
Tayfun Kaşıkçı (typhoon18)
Tayfun Kaşıkçı (typhoon18)
mevolvi demiş ki:
Valla, tamam almanlar Türkleri cok sevmiyor, özellikle orta yas grubu, ama gencler ile hic sorun olmuyor, nedense ispanyol a benzetiyorlar beni nerem benziyorsa, hatta ilk geldigim hafta bir türk abla ile ingilizce konustuk, ispanya dan mi geldin dedi falan yok iste türkiyeden geldim dedim, bir saat ben türk e benzemiyor muyum diye trip cektik Çok mutluÇok mutluÇok mutlu,

neyse benim bu türk degilsin samatasindan 2-3 anim var, basta bir tanesini anlatmistim, aslinda hak da veriyorum, weddingde kaliyorum, berlinde , türk mahallesi diyebilirim, bakiyorum, bizim türk genci rapci , bol pantolan, kocaman bir zincir kolye, ucunda üc hilal, ya da bozkurt, yari almanca, yari türkce, birazda japoncaya benzeyen bir dil, cok farkli geliyor bana, ama bu kültürel farklilar cok sey katiyor bana, özellikle dil okulunda, dünyanin her yerinden insan taniyorsunuz, berlin birde yabancilarin ugrak sehri, gerek baskent, metropol bir sehir olusu, gerekse ucuzlugu gibi etkenler yabancilari cok cekiyor, zaten 10 kisiden biri türk alman istatistik kurumuna göre Berlinde 300.000 türk yasiyor, bunlara Alman vatandasligina gecmis olanlar dahil degil tabi, siz düsünün artik gerisini,

Ispanyola beni de benzettiler kardes ya
Ama hani o adamlarda esmer benzememiz normal italyan bi arkadasim var ilk gördügümde dedim bu adam kesin eminönünde isportacilik yapmis bi adam dedim sadece tip diil el kol hareketleri bakislari ayni türk Çok mutlu
neyse bu bizi ispanyola yada italyana benzetme olayi seyden kaynaklanio
Cogu gerizakali Türklerle Araplari ayni saniyor ve türk denildigi zaman kafasinda Arap görünümü olusturuo olay bundan ibaret bence Gülümsüyor
5 aydir burdayim simdiye kadar yamuk bi olay gelmedi basima cok sükür
2008-07-23 (22:13)
Mutlu Cebeci (plotonique)
Mutlu Cebeci (plotonique)
01physiker demiş ki:
güzel hikayeler var gercekten bu baslikta.. Çok mutlu ama sezer o yedigin cezalar dosyana falan islemiyor rahat ol Çok mutlu -- hatta yaninda varsa 40 euro ceza bile kesmiyorlar.. adamlara aksam bira parasi oluyr.. ceza kesilse bile kesinlikle dosyaya mosyaya gitmiyor , o konuda rahat ol Çok mutlu

almanlar hakkinda cok olumlu yorumlar da var.. olumsuzda-- genel olarak ben de cok memnunum.. cok yakin alman arkadaslarim var.. gercekten cok net ve kafa dengi cocuklar.. ama almanyada 3 senede bi kere irkcilikla karsilastim, onu da sanirim biraz hakettim.. Gülüyor trende arkadasla giderken elimde 10 cent vardi oynuyordum demir parayla, bi ara para elimden kaydi yere düstü yuvarlanarak trenin kapisinda ayakta bekleyen bi alman in ayaklarinin yanindan gecti adam 1 m parayi takip edip, alip 10 cent i cebine atti.. Gülüyor almanlar cok cimri ve belesi severler.. sonra bu hosuma gitti benim, bu sefer cikardim cebimden bi 5 cent yerden adamin ayagina dogru firlattim Gülüyor yine alsin diye... ama adamin yüz hali öyle bi degisti ki birden.. basladi bana zavalli yabancilar, buraya iki kurus kazanmak icin gelirsiniz onu da yeremi atiyorsunuz diye.. Şok olmuş pis türkler nolacak dedi.. Şaşkın o sirada trendeki diger almanlar bana sakin olmami isaret ettiler, ama durmuyor ki deli yürek Gülüyor " biz türkler sadaka vermeyi de cok severiz ama " dedim.. Gülüyor trende bunu duyan cok kisi bayagi bi güldü hatta cogu alman üstüne sacma sapan espri de yapti.. ama adamin o yüz hali hala gözümün önünden gitmiyor Gülüyor Gülüyor

Arkadas sen na garip bi adamsin ya yarim yarim yarildim varya okurken, manyak laflar dönmüs, saka maka almanda fena takmis aslinda lafi he, Gülüyor ulan ne adamsin ya
2008-07-23 (23:21)
Cihan Uçar (CihanUcar25)
Cihan Uçar (CihanUcar25)
Bir hikayede benden
23 Mayıs tarihinde vizeye girdim yani tam tamina 60 gün oldu hergün aradığımda farklı bişey söylediler vize bölümünde yalandan barkot numarası alıp işlmede işlemde
son dönemlerde eksikler varmış yollanmamış falan diyip geçiştirdiler.
Pazartesi günüde eksik belgeleri toplayın beni ilgilendirmez ben sadece telefonlara bakarım diyip yüzüme telefon kapattılar.Bugün yine aradım barkot numrasını söyler söylemez kadın daha yeni başvuru yapmışsınız diyince nevrim döndü.
Ne yenisi 60 gün oldu dedim şüphelerim doğru çıkıyor gibi sanki bunlar benim UPS ile gönderdiğim eksik dosyaları benim dosyanın arasına koymadılar yada kaybettiler falan daha yeni yaptılar.
Gerçi bu ırka artık güvenim kalmadı biz en üstün ırkız en azından yalancı diiliz. Birde kendini beğenmiş diiliz Gülümsüyor
Kadının bana telefonda son söyleidği dedimki bakın benden uni başvurusu istediniz yolladım 58. günde tekrar istiyorsunuz ve takdir edersinizki uni başvuru tarihleri geçti. Bu sebepten oraya gittikten sonra başvuru yapmaktan başka çarem yok orda başvuru yaparım.Cevap:
-Bu hiç inandırıcı gelmiyor beyfendi!
Yahu bunlar bizi ne sanıyor herkese potansiyel mülteci muamelesi yapma hakkını nerden aldılar?
Ben eşekmiyim burda gitcem mülteci olup 100 euroya ..k mu temizliycem.
Bu vize bölümünü herkesmi aradığında aynı tavırlar sergileniyor?
Yoksa banamı özel?
Sevgi ile kalın!
2008-07-23 (23:52)
Dniz Coskun (maniaturk)
Dniz Coskun (maniaturk)
gürkan reis saglam oturtmus. senden ders almak lazim haci Çok mutlu

cihan senin is cok kötü ama orada onlari sana söyleyenler türk ona ne dersin? ben hic aramadim konsoloslugu. ama sen hakkini ara derim. vizeyi aldigin gün dök icini... Çok mutlu
2008-07-26 (19:41)
hikayeler süper ya:)yaşamış kadar oldum.bakalım biz neler yaşicaz Şaşkın
2008-07-27 (01:34)
Can Niedlich (euro1299)
Can Niedlich (euro1299)
Herkes aynı tavırla karşılaşmıyor.
Ben de tüm belgeleri vs hazırladım ve vize başvurusuna gittim.(İstanbul).İçeriye girip biraz bekledikten sonra orda bulunan sarı saçlı,yaşlı bir hanım denk geldi.Espiri bile yaptı.

UPS ile vizenin gönderilmesi için gereken bir şey vardı,onu aldım yalnız camın altından belgelerimi verirken beraberinde vermemiştim.Bana dediği,
-İsterseniz onuda verin,onun için para ödediniz,oldu.
Birşey konuşmadan belgelere göz attı sonra 3 adet kefilimle ilgili özel ve önemli olmayan soru sordu.Kadın Tamam dedi,5 dakikayı geçmedi.
İlk hafta beni aradılar ve benden kalacak bir yer söylememi istediler.Bende oraya gittiğimde bakacaktım ve bunu söyledim.1 Hafta sonra vize geldi.
2008-08-21 (16:55)
Alp Alp (alp22)
Alp Alp (alp22)
abi napmıssın sen de ole.yaptıgını almana degil kime yapsan daha kotu tepki cekersin.aman istanbula gelirsen deneme.o zaman ırkcılıkla karsılastım yerine linc edildim die yazarsın.yine de gecmis olsun:)

01physiker demiş ki:
mavi34 demiş ki:
valla kimse kusura bakmasin biletimi almisim insanlik hali hayatta kacak binmedim yakalandim iki kez ikisindede bilet var mühür yok yani hem dosyana isliyo yedigin bu ceza yarin o bir gün mahkemeye ciktiginda önüne bile koyarlar almanyada kimseye koz veremem yani hem bilet al hemde gel ceza öde hemde dosyaya isle gec oo isi sen bu yasadigim dogru palavra degil tabi inanmak inanamak size kalmis ama tabi bu islerin hayatta sakasi olmaz tabi bunu yaptiktan sonra ewe gelip düsününce yani icin soguyunca diyosunki cüss ben ne yaptim ama is iste gecmis oluyor mesele yoksa 40 euro ode gec kimse olmez o paradan ama iste bir sekilde senin dosyana isliyolar mesele oo yani

2008-08-22 (01:51)
alp22 demiş ki:
abi napmıssın sen de ole.yaptıgını almana degil kime yapsan daha kotu tepki cekersin.aman istanbula gelirsen deneme.o zaman ırkcılıkla karsılastım yerine linc edildim die yazarsın.yine de gecmis olsun:)

01physiker demiş ki:
mavi34 demiş ki:

türkiye de yaptiklarini anlat diye bi baslik ac, orda yazayim istanbulda adana da yaptiklarimi, sonra bi daha karar ver Niyeti kötü Gülüyor Gülüyor
Sayfa / 5
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 Sonraki SayfaSon Sayfa