mavi34 demiş ki:
valla kimse kusura bakmasin biletimi almisim insanlik hali hayatta kacak binmedim yakalandim iki kez ikisindede bilet var mühür yok yani hem dosyana isliyo yedigin bu ceza yarin o bir gün mahkemeye ciktiginda önüne bile koyarlar almanyada kimseye koz veremem yani hem bilet al hemde gel ceza öde hemde dosyaya isle gec oo isi sen bu yasadigim dogru palavra degil tabi inanmak inanamak size kalmis ama tabi bu islerin hayatta sakasi olmaz tabi bunu yaptiktan sonra ewe gelip düsününce yani icin soguyunca diyosunki cüss ben ne yaptim ama is iste gecmis oluyor mesele yoksa 40 euro ode gec kimse olmez o paradan ama iste bir sekilde senin dosyana isliyolar mesele oo yani
güzel hikayeler var gercekten bu baslikta..

ama sezer o yedigin cezalar dosyana falan islemiyor rahat ol

-- hatta yaninda varsa 40 euro ceza bile kesmiyorlar.. adamlara aksam bira parasi oluyr.. ceza kesilse bile kesinlikle dosyaya mosyaya gitmiyor , o konuda rahat ol
almanlar hakkinda cok olumlu yorumlar da var.. olumsuzda-- genel olarak ben de cok memnunum.. cok yakin alman arkadaslarim var.. gercekten cok net ve kafa dengi cocuklar.. ama almanyada 3 senede bi kere irkcilikla karsilastim, onu da sanirim biraz hakettim..

trende arkadasla giderken elimde 10 cent vardi oynuyordum demir parayla, bi ara para elimden kaydi yere düstü yuvarlanarak trenin kapisinda ayakta bekleyen bi alman in ayaklarinin yanindan gecti adam 1 m parayi takip edip, alip 10 cent i cebine atti..

almanlar cok cimri ve belesi severler.. sonra bu hosuma gitti benim, bu sefer cikardim cebimden bi 5 cent yerden adamin ayagina dogru firlattim

yine alsin diye... ama adamin yüz hali öyle bi degisti ki birden.. basladi bana zavalli yabancilar, buraya iki kurus kazanmak icin gelirsiniz onu da yeremi atiyorsunuz diye..

pis türkler nolacak dedi..

o sirada trendeki diger almanlar bana sakin olmami isaret ettiler, ama durmuyor ki deli yürek

" biz türkler sadaka vermeyi de cok severiz ama " dedim..

trende bunu duyan cok kisi bayagi bi güldü hatta cogu alman üstüne sacma sapan espri de yapti.. ama adamin o yüz hali hala gözümün önünden gitmiyor