Mesaj Panosu

Arkdaşlar Viyanada okumak için öss baraj puanı yetiyor, seneye bu imkanı kaldırıyorlar
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Arkdaşlar Viyanada okumak için öss baraj puanı yetiyor, seneye bu imkanı kaldırıyorlar 2008-07-21 (15:28)
helpfullboy
Bay
helpfullboy
Türkiye, İstanbul
Beykent Üniversitesi
Arkadaşlar sırf viyana için degil avusturyanın tüm üniversitelerinde, Avusturya ile Türkiyenin, Osmanlı döneminden süregelen bir anlaşmasından dolayı baraj puanını aştıgınız an eiğitim için hak kazanıyorsunuz. Türkiyede olan bolumlerın %95 karşılıgı var.

İlk şart olarak bize barajı geçip özel ya da normal veyahut kıbrıs fark etmeksizin bir universiteye yerleştirilmek olmak gerekiyor. Bu turkiyede yerleştirilen universiteye kayıt yaptırmak da mecburi degil. işin en iyi yanı burası aslında..

Ben de bu yolla 4 yıl önce gittim ama avusturyadaki duyumlara göre bu anlaşmayı avusturya hükümeti gelecek sene kaldırıyor. Düşünüyorsanız elinizi cabuk tutun..

Kısaca ben bildigim şartlarını söyliyeyim universite kabulü için;

öss 4 yıllık bir uniye yerleştirme

en büyük şart. onun dışındaki şartlar her türk gencinde var zaten.

universite harcı; dönemlik 740 eu
aylık harcamalar: yurt mutfak gideri her gider dahil aşagı yukarı 500-600 eu

yalnız almancası olmayan arkadaşlar zorluk çekebilirler işlemler için..
seve seve yardımcı olurum.

mailden ulaşabilirsiniz: rhadamanthyss_ss@yahoo.de

kolay gelsin!!
ilk kez duyuyorum 2008-07-24 (00:13)
chagrishim
Bay
chagrishim
Türkiye, Ankara
Yenimahalle Gaziçiftliği L.(Y.D.A.)
sonrakı seneler için sorun olur mu peki??
2008-07-29 (13:27)
helpfullboy
Bay
helpfullboy
Türkiye, İstanbul
Beykent Üniversitesi
evet gelecek sene tehlikede kesin gibi bi şey bu imkanın bitmesi
2008-07-29 (16:14)
DAU KIBRIS
Bay
DAU KIBRIS
Avusturya, Wien
Universität Wien
helpfullboy demiş ki:
Arkadaşlar sırf viyana için degil avusturyanın tüm üniversitelerinde, Avusturya ile Türkiyenin, Osmanlı döneminden süregelen bir anlaşmasından dolayı baraj puanını aştıgınız an eiğitim için hak kazanıyorsunuz. Türkiyede olan bolumlerın %95 karşılıgı var.

İlk şart olarak bize barajı geçip özel ya da normal veyahut kıbrıs fark etmeksizin bir universiteye yerleştirilmek olmak gerekiyor. Bu turkiyede yerleştirilen universiteye kayıt yaptırmak da mecburi degil. işin en iyi yanı burası aslında..

Ben de bu yolla 4 yıl önce gittim ama avusturyadaki duyumlara göre bu anlaşmayı avusturya hükümeti gelecek sene kaldırıyor. Düşünüyorsanız elinizi cabuk tutun..

Kısaca ben bildigim şartlarını söyliyeyim universite kabulü için;

öss 4 yıllık bir uniye yerleştirme

en büyük şart. onun dışındaki şartlar her türk gencinde var zaten.

universite harcı; dönemlik 740 eu
aylık harcamalar: yurt mutfak gideri her gider dahil aşagı yukarı 500-600 eu

yalnız almancası olmayan arkadaşlar zorluk çekebilirler işlemler için..
seve seve yardımcı olurum.

mailden ulaşabilirsiniz: rhadamanthyss_ss@yahoo.de

kolay gelsin!!

sen kimle kafa buluyosun lan !osmanlıymış. osmanlıyla yapılan anlaşmaların hepsi kadük oldu. osmanlı diye bir devlet var mı?
:S:S 2008-07-29 (23:30)
chagrishim
Bay
chagrishim
Türkiye, Ankara
avusturyada turkıye gibi deil unıversite harcı artarsa kaçıncı sınıfta olursan ol o zamdan etkılenırsın o yuzden elımızı çabuk tutsak bile sonrakı seneler o apralar feci girer zaten.Elini çabuk tutmanın faydası yok yani...
2008-07-29 (23:32)
chagrishim
Bay
chagrishim
Türkiye, Ankara
[/quote]

sen kimle kafa buluyosun lan !osmanlıymış. osmanlıyla yapılan anlaşmaların hepsi kadük oldu. osmanlı diye bir devlet var mı?[/quote]

katılıyorum
2008-08-01 (11:58)
guneyy
Bay
guneyy
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
arkadaslar benim adım güney,
istanbul üniversitesi işletme fakültesi işletme bölümünü 4 üzerinden 3.45 ortalama ile bitirdim aynı zamanda istanbul üniversitesi hukuk fakültesi 4. sınıf ögrencisiyim(çift anadal yapıyorum) ancak ben bu senenin sonunda yani hukuk fakültesi bittikten sonra avusturya viyana üniversitesinde master yapmak istiyorum ancak benim anladıgım ben burda bu iki okuluda bitirsem orda yüksek lisansa değilde üniversite bitrimeye devam edeceğim sanırım çünkü avusturyada üniversite eğitimi magister düzeyinde bu durumda benim burda üniversite bitirmem orda yüksek lisans olarak kabul görmemi saglıyormu yardımcı olursanız sevinirim
bu soruyu sormamın en önemli nedeni benim tecilim ağustos 2009 da dolacak viyana üniversitesinden 2009-2010 dönemi için kabul almam(zulassungbrief)askerliği burdan tecil edip avusturyaya varmamı sağlar mı daha net soracak olursam viyana üniversitesi beni kabul ettikten sonra o kabul belgesi benim burda tecilimi uzatmama yetiyormu
cevapladığınız için şimdiden tesekkürler
2008-08-01 (21:59)
HASviyana
Bay
HASviyana
Avusturya, Wien
Technische Universität Wien
arkadaslar arkadasin söyledikleri hurafeden ileri gidemez... seneye kabul edilmicekmis diye hic bir sey duymadim.. bide merak ettigim neden mail adresini yazmis bana ulasin demis.. biraz aklinizi kullanin kanmayin bunlara
Ücretsiz Kayıt Ol