sürmenedeki yurtlar
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
sürmenedeki yurtlar 2008-07-23 (16:15)
Görkem Kara (görkem kara)
ben ktü gemi inşaatı ve gemi makinelri müh. yazmayı düsünüyorm.yurtlar hakkında bilgim yok.fakülte sürmenedeymiş ve sürmenede de yurt var ama yinede fakülteye arabayla mı gidiliyor.ve yurtların durumu nedir yardımcı olursanz cok sevinecem çünkü adanadan gelicem oraya cok önemli bir karar benim için. simdiden tsk..
2008-07-27 (16:06)
Mustafa Öztürk (abruzzi3232)
arkadasım ben o bölümde okuyorum 3.sınıf öğrencisiym.sürmenede 2 tane devlet yurdu var.1 tanesi klasik yurt sürmenede polis merkezinin yanında dieris ise sürmenin merkezinde anadolu lisesi var onun yanındaki yokustan yukarı cıkarak gidiyorsun fiziksel özellikleri acısından daha iyi bi yurt ancak yemekhanesi fln işlemiyor genelde aç kalma riskin fazla orda kalan arkadaslarım marketlerden alışveriş yapıp stok yapıyorlardı aç kalmamak için:D gidip gelmeside zor bi yol.aksamları cıkmak ölüm anlıcan.benim sana tavsiyem sürmene merkezdeki özcan kırali yurdunda kal ancak sana bi uyarım var bu sene 2 yıllık fakültede acıldıı için yurtlar azına kadar dolcak die haberler alıyoruz bizim zamanımızda odalar 4 kişilikti yurt dolmadığı için 2 kişi fln kalıyorduk odalarda rahattık anlıyacağın.okulda sürmene merkezde diil sürmenin çamburnu beldesinde okula gitmek için minibüse yada otobüse binmen lazım.daha fazla bilgi istiyorsan burdan dvm et sormaya.
.. 2008-07-27 (16:18)
cok saol ilgilendiiğin için.ben bikaç şey daha sorucam;bölümün zorluğu,iş bulma drumu(bi gidersen ömrün denizde geçer diolar),dediğn yurt(özcan kirali) olumsuz yanları varmı,rahat ders calışma,su sorunu vb..,bide ulaşım hakkında biraz bilgi verirsen cook sevinecem.mesela hergün mecburen otbüse binecem.aylık ortalama masrafım aileme ne olur.bu da cok önemli.ya kusura bakma cok şey sordum ama geleceğimi belirleyeceğim için önemli.gercekten cok saoll=)
2008-07-27 (16:42)
bölüm dersleri kişiden kişiye deişir okumak için gelceksen gel bizim bölüme ortamıcılık yapmaya calısırsan zor biter bizim bölümÇok mutlu.genellikle makina mühendisliğinden hocalar geldiği için dersler makine mühendisliği kadar zordur hatta makineden gelen hocalarla yaptığımız muhabbetlerde makinacılardan daha zor soru sorduklarını belirtiyorlar:D o yüzden bölümü 4 senede bitiren kişi sayısı 30 kişilik sınıfta 15in üzerine cıktımı basarı sayılır.İş bulma imkanına gelince o olayı hiç kafana takma mezun olur olmaz hatta okurken bile(okulu uzatırsan yani 5.seneye fln girersen sadece sınavlara git gel yapıp istanbul tuzla tersaneler bölgesinde çalışabilirsin) iş bulabilirsin tabi diplomaya sahip olunca maaşın belirgin bi şekilde yükseliyor ama mezun oldun 4 senede direk 1500-2000 lira arasında bi ücretle başlarsın çalışmaya.ömrünün denizde geçmesi gibi bi durum senin isteğine kalmış.normalde bizim bölümden mezun olanlar tersanelerde gemi yapımı,dizaynı ve tamiri üzerine çalışır.ancak bizim bölüm mezunlarının geminin makina dairesinde çarkçı bası olarak calısma imkanıda var.bazı fark derslerini vererek gemi adamı olup gemiye cıkabilirsin.ama bunu yapman için denize aşık olmak lazım kimse istemez 6 ay sefere gitmeyi anlıcaan.özcan kırali yurduna gelince merkez kampusteki yurtlardan cok daha iidir ben bu sene marta kadar yurtta kaldım bomboştu yurt odada 3 kişi kalıyordu ama dediğim gibi 2 yıllık fakülte acıldığı için yurdun azına kadar dolucağını sölüyorlardı yani odada 6 yada 8 kişi kalabilir ranza usulunde kalınabilir(bizim zamanımızda ranza usulü yoktu).yurtlarda bence rahat ders calısma imkanı yok ben eve cıkınca cok daha ii oldu derslerim mesela yinede kişiden kişiye deişir.yurtta duş sorunu flnda yok mrk etme sıcak su belirli saatlerde hep mevcut.okula ulaşım meselesine gelince yurdun önünden sürekli minibüsler geçiyor sürmene çamburnu arası öğrenci fiatı 1.250 lira,otobüste 800 kurus,minibüs öğrenciye pahalıya geliyor ama gelince görürsün çoğu öğrenci otostop çekerek okula gidiyor halkıda alışkın olduğu için öğrencileri almaktan çekinmiyorlar.okulla sürmene arasındaki mesafede yaklasık 10 km.ailene masrafın sadece okula git gel ders calıs tarzında bi hayatın varsa ve devlettende öğrenim kredisi alıyorsan (160 liradır öğrenim kredisi),öğrenim kredisiyle birlikte 400-450 arası olur.
2008-07-27 (17:22)
tamamdır.bu bilgiler benim için süper oldu.bi gün senin de adanayla ilgili bi durum olursa her türlü yardımcı olurum.orda olmazsam sana kolay gelsin allah yardımcın olsun.tekrar saol..