atoktay demiş ki:
Merhabalar
Bu sene Viyana Teknik Üni. Wirtschaftsingenieurwesen - Maschinenbau (033 282) bölümüne başvurmak istiyorum.
Ama ÖSS kazandı belgemi hangisi için alacağımı sormak için üniversiteye mail attığımda her ikisi (hem endüstri hem makina) içinde kazandı belgesi almam gerektiğini söylediler.
İkisini beraber alamayacağıma göre ne yapmam gerekiyor. Sadece endüstri müh. kazandı belgesi alırsam, istediğim bölüm için yeterli olabilir mi?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
arkadasım slm,
Ben turkiyede makina muhendisliği ogrencisi idim,
aynı senin gibi, tuwiende hem makina hemde, makine ve endustri bolumune basvurdum,
okula 2 adet basvuru formu verdim.
14 temmuz 2008 itibariyle, her iki bolumede kabul belgesi aldım,
okul her iki bolum için resmi yazı verdi bana.almacayı gectikten sonra hangisini okumak istiyorsam okuyoabilirim,
zaten iki bolumun tek farkı, endusti olanın 3 ve 4 sınıfta 4-5 kredilik ders fazlası var.
sonuc olarak TR de makina muhendisliği kazandı belgesi ile,
033 282 kodlu bolum için viyana teknik universitesinden kabul alabilrisiniz,
ben aldım, sende alırsin.
Burda onune gelen arkadas konu hakkında bilgisi olmadığı halde rahatca konusuryor, sen sadece sorunun muhataplarından ozelliklede hangi universitede okuyorsa, o universite ile iligi olan arkadasların cevaplarını ciddiye al derim,
yoksa kafam cok karısır, hevesin kırılır,belkide vazgecersin, yazık olur,
bu universitelerden mezun olmak, cok ama cok onemli, benim arkadasım Almanya FORD da muhendis olarak calısıyor, TR den mezun olsan calısabilirmisin.
Fakat burda sosyal bolum okuyanlar soluğu mezun olduktan sonra TR de almak zorundalar, Ama teknik mezunlar için bole bi sey gecerli değil, devlet kalman için elinden geleni yapıyor, hatta işini bile ayarlıyor.
benden solemesi,
kolay gele
TR