almanyada ingilizce international relations,international management,political science ve benzeri bölümleri okuyabileceğim bir üniversite varmı.kızmazsanız sevinirim :)malum forumdaki bazı arkadaşlar biraz asabi.benimde bir hatam varsa kusura bakmayın
Evet international business vb. gibi bazı bölümler ing. olabiliyo ama zor ing. olanını bulmak. Çoğunlukla dil almanca bu bölümlerde, adına kanmamak lazım.
Ben sana başvurduğum bölümü söliyim. Nürnberg Hochschule international business bölümü ing. mesela. Bakabilirsin..
ipeksm demiş ki:
Evet international business vb. gibi bazı bölümler ing. olabiliyo ama zor ing. olanını bulmak. Çoğunlukla dil almanca bu bölümlerde, adına kanmamak lazım.
Ben sana başvurduğum bölümü söliyim. Nürnberg Hochschule international business bölümü ing. mesela. Bakabilirsin..
ben senin dedigin yere baktim 2 tane programi var o universitenin
http://www.daad.de/deutschland/studienangebote/international-programmes/07535.en.html?iplevel=2&ipterm=&ipfield=&ipsubject=&iptypehei=&iptownhei=N%25FCrnberg&iphei=&iplangdistribution=&ipenter.x=131&ipenter.y=15
ve 18 bin euro filan gibi manyak bi rakam
zaten almanyada kendi okudugun bolumun uzerine yuksek lisans karsilanabilir, mba ler cep yakiyo kul ediyo
Hayır naptın yani o harcı bende karşılayamam..Dur ben sana tam adresi veriyim. Normal harç paraso ödüyosun 500€
Gerçi başvurular artık bi dahaki 15 hazirana..
http://www.ohm-hochschule.de/seitenbaum/home/fakultaeten/betriebswirtschaft/studiengaenge/international_business/page.html
1 defa değiştirildi
En Son: 2008-07-24 09:11:44
eger gmatden 580 alicaksan helal olsun, sartlari agir geldi bana. adamlar alman ogrenciler icin benzeri bi lisans programini bitirmis olmasini, yabanci ogrenciler icin de test istiyolar
http://www.ohm-hochschule.de/seitenbaum/home/fakultaeten/betriebswirtschaft/studiengaenge/international_business/ib_master/requirements/page.html
Sonuçta iyi bi bölüm,şartlar o yüzden ağır olabilir. Ben lisansına başvurdum, gmatla işim olmadı yani. Gerçi Toeflla oldu ama...
50 tane öğrenci alıyolar ve baya bi çoğunluğunu yurt dışına yolluyolar. Ayrıca bmw, siemens, deutsche bank vb. iyi yerlerde staj imkanı var.
Almanyada master yapıcaksan ing. için ya iyi bi para bayılacaksın, yada almanca öğreniceksin bi sene, 3 sene en az master yapıcaksın, yani zor demişsinde şartları olsun o kadar bence..
Şimdi baktım da master için Dsh düzeyinde almanca bilmesi gerekiyo diyo
ee yuh yani:]
ne gerek varsa..
ipeksm demiş ki:
Sonuçta iyi bi bölüm,şartlar o yüzden ağır olabilir. Ben lisansına başvurdum, gmatla işim olmadı yani. Gerçi Toeflla oldu ama...
50 tane öğrenci alıyolar ve baya bi çoğunluğunu yurt dışına yolluyolar. Ayrıca bmw, siemens, deutsche bank vb. iyi yerlerde staj imkanı var.
Almanyada master yapıcaksan ing. için ya iyi bi para bayılacaksın, yada almanca öğreniceksin bi sene, 3 sene en az master yapıcaksın, yani zor demişsinde şartları olsun o kadar bence..
yok benim demek istedigim eger kendi bolumunun uzerine ingilizce yuksek lisans yapicaksan cogu yer sadece toefl istiyor (3 veya 4 donemde bitiyo max) ve almanca bilmeni on sart kosmuyor. ben makine muhendisligi uzerine yuksek aradim 28 bolum buldum sadece ing isteyen. ve 20 si 500 euro harc istiyo yani para bayilmana gerek yok. bi yerde calisip gecim harcamalarini karsilayabilirsin.
1 defa değiştirildi
En Son: 2008-07-24 18:15:54
Jacobs University Bremen:
International Relations: Global Governance and Social Theory(master)
Fulda University of Applied Sciences:
International Management (master)
Deggendorf University of Applied Sciences:
International Management (bachelor)
Reutlingen University:
International Management (German - American)(bunun German-X olarak başka kombinasyonları da var) (bachelor)
MBA olarak bir sürü okulda bir sürü bölüm var uluslararası ilişkiler göremedim alakalı bölümler çok senin istediklerinle ama ne kadar alakalı ne kadar değil DAAD de bakman lazım
dostum daad.de sayfasına gir, oraya hangi dil hangi bölüm nerelerde istedigini yaz hepsi cıkar.
ing. program cok var, yani ipeksm hanımın dedigi kadar zor degil