inşaat mühendisliği
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
inşaat mühendisliği 2008-07-23 (23:44)
Ümit Işık (mumo)
Ümit Işık (mumo)
arkadaşlar akdeniz inşaatta okuyanlara bir kaç sorum olacak acaba burada okumak o kadar zor mu, geçme notu kaç,yurt imkanları,yani bildiğiniz şeyleri yazar mısınız :d vb gibi durumlar hakkında bilgi alabilir miyim
tercih vermeyi düşünüyorum da

şimdi den tşk ederim
AKD. İNŞ. 2008-07-24 (12:55)
Bilge Kemancı (bdemirkale)
Bilge Kemancı (bdemirkale)
Merhabalar,

ben makine müh. 4 sınıfı bitirdim konuya kimse cevap yazmamıs bari ben elimden geldiğince yardımcı olmaya calısıyım.

öncelikle gecme notu 70 ama can sistemi var bu sistem söyle işliyor sınıfta en 16 kişi 30 ve üzerinde bir not alırsa can döner(yani ortalama hesaplanır ve buna göre not dagılımı yapılır) yoksa tabloya göre not dagılır onda da 70 CC(dersi normal gecmen için alman gereken min. not).70 in altında 50 ye kadar da kosullu gecersin bu da su demek ortalaman 2nin üstünde ise gecersin altında ise kalırsın.Bunları cok takma üni.de ögrenirsin.

sana kişisel söylemiyorum herkes aynı seyi yazmıs "burada okumak o kadar zor mu" böyle yapmayın üni.ye gelmeden en kebap nerden yırtıbaliriz gözüyle bakmayın burası lise değil ünide ne kadar cok donanım yaparsan mezun olduktan sonra sana maaş mevki vb. olarak yansır.

yurt olaylarını akdeniz üni. baslıgında acmıslar oradan okuyabilirsin kısaca ben sana söyliyim kampüsün içinde yurt var kredi yurtlar kurumunun gayet güzel bir yurttur emin ol Türkiyenin bir cok yerinden daha ii.Yedekteysen de idareten okulun cevresindeki yerlerde idare edebilir sonra sıran gelince yurda girersin.Büyük ihtimallede ya 2 sene sonra yurttan arkadaslarınla eve cıkarsın ya da yurtta bitirirsin.

gelelim inşaata benim okuyan arkadaslarım memnundu acıkcası ve mezun olanlardan acıkta olan yoktu maaş durumları kötü sayılmaz hatta ii denilebilir düzeyde ama ben o bölümde okumadıgım için tam olarak yorum yapamıyorum.

kolay gelsin...
tşk 2008-07-24 (13:34)
Ümit Işık (mumo)
Ümit Işık (mumo)
teşekkur ederim ... Gülümsüyor
2008-07-28 (14:12)
Zehra Yünt (zyunt01)
Zehra Yünt (zyunt01)
ben antalyada inşaat mühendisliği okuyorum hazırlık var ilk hafta sınava giriyorsun 70 alamazsan 1 yıl hazırlık okuyorsun ben okudum Gülümsüyor hazırlıkta da devam zorunlu her hafta quiz ayda bir vize yıl sonunda da final var yine geçme notu 70 .. bölümde de çan var seçmeli derslerde de 70 alman gerekiyo üni kolay değil yani ama çalışırsan oluyo ..ben bu sene 1 olacam işte ingilizce yine var zorunlu bilgisayar mat1-2 fizik1-2 teknik resim falan filann mühendislik zordur yurtta kampüsün içinde öğrenci yurdu var ya da kampüsün içinde apartlar var oteller genelde öğrenciye veriliyo yıllık ya da ev tutarsın ama kiralar biraz pahalı kampüs çevresi 500.. kampüsün içindede olbia diye çok güzel bi çarşı var yemekleri orda da yiyebilirsin fiyatları da uygun ..öyleişte ..