2008 - 2009 Avusturya Düşünen Arkadaşlar Buraya
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 18
Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 1415161718 Sonraki SayfaSon Sayfa

avusturya 2008-09-20 (09:20)
Ali Yavuz (efe776)
Ali Yavuz (efe776)
öncelikle şule size hayırlı olsun ...darısı bekleyenlerin başına
arkadaşlar bende aed ile gidiyorum. ben geçen hafta aradığımda tam 8 kşinin kabul belgesi geldi dediler ama onların bölümüne başvuran az olduğu için erken geldi dedi. viyana ile viyana teknikte her yıl olduğu gibi bu yılda öok yoğun olduğunu söylediler tahmine ekimin 2. haftası gelmeye başlar dediler...
!!!! HARÇ !!! 2008-10-18 (14:20)
Ömer Akgüç (lydion)
Ömer Akgüç (lydion)
arkadaşlar bilen biri cwp versin HARÇLAR YARIYA İNDİ Mİ?????
2008-10-18 (15:54)
utkan42 demiş ki:
Ankaradaki Avusturya KonsoLosluğunu Orda Süs oLsun Ve ordaki çalışanlar amelelik yapsın gelen evrakları avusturyaya yoLLasınlar die açmadilar bize yollamasınlar VİZELERİ Ordan versinler die açtılar ßiraz kafanızı çalıştırın ve Burda adam gibi ßiLgi verin bilmıyorsanız SUSUN Ve Ben Bankaya 5100 Euro değiL 2000-3000 Euro arası bir para yatırcam bakın VİZEM Nasıl gelcek adamlar senden Para İstese eğer BLOKE Hesap isterler....

Arkadaşlar ben salzburg ünisinden kabul aldım ve öğrenci vizesine başvurdum.
Bana konsolosluk 4000€ yeter dedi ve o kadar yatırdım.Sonra salzburg belediyesi resmi yazıyla bana red verdi. Eksik evrak bile değil. Çünkü salzburg belediyesi 24yaşa kadar olanlardan min. 5700€ talep ediyor. Ben bizzat red aldığım için,para konusunda ne kadar titiz olduklarını biliyorum. Üstelik istanbuldaki konsolosluğun herşeyi kabul etmesine rağmen red verdiler.
2008-10-18 (15:56)
lydion demiş ki:
arkadaşlar bilen biri cwp versin HARÇLAR YARIYA İNDİ Mİ?????

Resmi olarak harçların yarıya indirdiklerini söylediler.Artık 700 küsür € senelik toplam harç yatırıyormuş yabancı öğrenciler.
2008-10-19 (16:52)
Ömer Akgüç (lydion)
Ömer Akgüç (lydion)
eyw özgür saol
A-L-D-A-N-M-A-Y-I-N 2008-10-19 (17:18)
Halil İbrahim Ucn (alcapone266)
Halil İbrahim Ucn (alcapone266)
Sizin başvurduğunuz şiretler sizin adınıza yollar gibi sadece postaya verip belgelerinizi yolluyorlar. Ben size başka bi öneri sunacağım ki o paranızda cebinize kalsın yazık değil mi?
Avusturya Kültür Merkezi var Ankara'da ve İstanbul'da. Hiçbir ücret talep etmeden size bu konuda yardımcı oluyorlar. www.austriakult.org.tr Buyrun adresi de verdim. Buda benden size armağan olsun. Giden arkadaşların ve gidecek arkadaşlar hepinizin de yolunuz da bahtınız da açık olsun. Uğurlar olsun.
2008-10-19 (20:36)
Tugce Baydar (tursum)
Tugce Baydar (tursum)
herkese slm!yaw blmıorum kım bana yardımcı olabılır ama mantıklı fıkırlerınıze ıhtıyacım var!!bu sene İstanbul Üni. İspanyol Dılı ve Edebıyatına gırdım.Vıyana unıversıtesı transkulturel komınıkasyon bolumune basvumak ıstıyorum fakat okula kayıt yaptırdıgım ıcın bana dıplomamı vermıyolar. =(( bıreysel olarak calısıyorum ama bırkac danısmanlıgın kapısını caldım.Bana okulu bırak dıyenler bıle olduu Tarafsız lıseye gıdıp ,unıversıtem benım dıplomamı kaybeymıs bana zorluk cıkartıyo mu desem dıye dusunuyorum ama lıseden,unıversıte tarafından yazılmıs belge ısteyebılırler..Parlak bı fıkrı olan benı aydınlatsın=(
2008-10-20 (01:26)
Cagri Yurt (chagrishim)
Cagri Yurt (chagrishim)
öğrenci belgesi alman yeterli benim bildigim yatay geçiş gibi yapıcaksınGöz kırpıyor
2008-10-20 (01:44)
Zaten lise diplomanı vermezler.Ancak yapacağın şey üniversitenden lise diplomanın fotokopisini çektirip onaylatmak.Üzerinde (genelde öğrenci işleri müdürünün) resmi kaşe ve resmi yetkilinin imzası olmalı.Aslına uygundur gibi birşey yazması lazım.Bundan sonrada lise diplomanın örneğini apostilletmen gerekiyor.
Ben evraklarımı yollarken öyle yolladım ve iki üniversiteye başvurmuştum ikisindende kabul aldım.
Haydi kolay gelsin

tursum demiş ki:
herkese slm!yaw blmıorum kım bana yardımcı olabılır ama mantıklı fıkırlerınıze ıhtıyacım var!!bu sene İstanbul Üni. İspanyol Dılı ve Edebıyatına gırdım.Vıyana unıversıtesı transkulturel komınıkasyon bolumune basvumak ıstıyorum fakat okula kayıt yaptırdıgım ıcın bana dıplomamı vermıyolar. =(( bıreysel olarak calısıyorum ama bırkac danısmanlıgın kapısını caldım.Bana okulu bırak dıyenler bıle olduu Tarafsız lıseye gıdıp ,unıversıtem benım dıplomamı kaybeymıs bana zorluk cıkartıyo mu desem dıye dusunuyorum ama lıseden,unıversıte tarafından yazılmıs belge ısteyebılırler..Parlak bı fıkrı olan benı aydınlatsın=(
2008-10-20 (01:51)
Halil arkadaşımıza kesinlikle katılıyorum.Arkadaşlar bende danışman madurlarından biriyim.Daha sonra uzun ve detaylı olarak maduriyetimi yazmak istiyorum ancak nereye yazacağımı bilemedim. Belkide yeni başlık açmalıyım. Danışmanlıklar ortalama 1200€ gibi paralar talep ediyorlar ve arkadaşlar emin olun maksimum masrafları 50€dur.Oda eğer belgelerinizi gerekli mercilere APS,UPS gibi hızlı posta servislerini kullanırlarsa.Danışman firmalarla insanlar bu işlerle uğraşmamak için anlaşıyor ancak daha sonra danışman firmaların peşinden koşmaya başlıyorlar ve değişen birşey olmuyor.Sadece biraz atak olup ve insanlardan yardım alarak(illa sitelerde forumlarda değil,yetkili resmi yerleri arı**** yüzyüze görüşerekte olabilir) bütün işlemlerinizi kendiniz halledebilirsiniz.Bu sayede paranızda boşuna gitmez.

alcapone266 demiş ki:
Sizin başvurduğunuz şiretler sizin adınıza yollar gibi sadece postaya verip belgelerinizi yolluyorlar. Ben size başka bi öneri sunacağım ki o paranızda cebinize kalsın yazık değil mi?
Avusturya Kültür Merkezi var Ankara'da ve İstanbul'da. Hiçbir ücret talep etmeden size bu konuda yardımcı oluyorlar. www.austriakult.org.tr Buyrun adresi de verdim. Buda benden size armağan olsun. Giden arkadaşların ve gidecek arkadaşlar hepinizin de yolunuz da bahtınız da açık olsun. Uğurlar olsun.
Sayfa / 18
Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 1415161718 Sonraki SayfaSon Sayfa