Mesaj Panosu

2008 - 2009 Avusturya Düşünen Arkadaşlar Buraya
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /10Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 678910

2008-08-26 (01:44)
serhatbey22
Bay
serhatbey22
Avusturya, Tirol
Leopold-Franzens-Universität Innsbruck, Innsbruck
utkan42 demiş ki:
Avusturya'da öğrenim görecek öğrenciler Avusturya'ya girebilmek için geçerli bir pasaporta ve vizeye sahip olmak zorundadırlar. Alınacak vize ülkede geçirilecek zamana bağlı olarak farklı tiplerdedir:

1. Avusturya'da en fazla 6 ay süre ile kalacak öğrenciler 90 güne kadar "Reisevisum C", 180 güne kadar ise "Aufenthaltsvisum D" almalıdırlar. Bu vizeler Avusturya konsoloslukları ya da büyükelçilikleri tarafından verilirler ve uzatılmaları mümkün değildir.

2. Avusturya'da 6 aydan daha uzun süre kalacak öğrencilerin "Aufenthaltserlaubnis für Studierende" adını taşıyan bir izin belgesi almaları gerekmektedir. Bu belge üniversiteye kabul belgesi (Zulassungsbescheid) alındıktan sonra Türkiye'deki Avusturya temsilcilikleri tarafından verilebileceği gibi Avusturya Üniversitesi tarafından yapılan kabul işlemleri sırasında da sağlanabilir.

- Bu belge için başvuru sırasında ekte pasaport fotokopisi, nüfus kaydı, finansman kaynakları ile ilgili belgeler ve üniversite kabul belgesinin kopyaları ve onaylı almanca çevirileri de gerekmektedir. Bu izin belgesinin verilmesi birkaç ay sürebilir ve ücrete tabidir. Bu nedenle gerekli belgeler elinize geçer geçmez hemen başvurmanız sizin yararınıza olur. İzin belgesinin gecikmesi durumunda ve dönem kaybı tehlikesi baş gösterirse, bazı özel durumlarda Avusturya temsilciliği tarafından Visum D verilir. Bu vize daha sonra Avusturya'da uzatılabilir.

- Avusturya'ya öğrenim amacı ile gittiğinizde kesinlikle turist vizesi (Touristenvisum C) ile giriş yapmayın, çünkü bu vizenin uzatılması mümkün değildir!

- Avusturya'ya öğrenim amaçlı giderken aile bireylerinizi de yanınıza almanız mümkündür. Ancak bu durumda herkesin kendi adına vize çıkartması gerekmektedir. Ayrıca, ailenin Avusturya'daki yaşam ve diğer giderlerinin finansmanın hazır olduğu belgelerle kanıtlanmalıdır

arkadasim daha once yazdigim gibi, su an ustte yazdiklarinla beni onaylamissin. sen bu ustte kendi yazdiklarindan bir sey anlamiyorsun. C ve D vizesi vardir. C vizesi kisa sureli geziler icindir ve turistlik amacla verilir. D vizesi ise 6 aya kadar verilir en fazla D vizesi alan kisi avusturyaya geldiginde oturum cikaracaktir. ya evlidir ya ogrenci vb... sen sunu karistiriyorsun, avusturyada oturum cikartmak ayri bir sey, konsolosluktan vize alip avusturyaya gelmek ayri bir olay. bu ikisinin farkini anlayamadigin surece bu olayi hic bir zaman cozemiyeceksin. simdi ogrenci olddugun icin avusturyada oturum cikartman gerekir, bu oturumu hangi universitede isen o universitenin bulundugu yerdeki valilik makamina basvuruda bulunman gerekir oturum cikartman icin. 9 eyaletteten 8 inde valilik lere basvurursun, viyanada valilik olmadigi icin oradaki sorumlu yetkili kurum viyana belediyesidir. her turlu oturum isine viyana belediyesi bakar. (MA 35) sen oturum icin basvurdugundan butun evraklarin MA35 dairesine gider, ve yurt disinda oldugun icin senin bulundugun ulkedeki avusturya konsoloslugundan bu basvuruyu yapman gerekir. avusturya konsoloslugu bir araci kurum olur oturum islemlerinde, asil isi oturum cikarttigin bolgedeki yetkili kurum yapar. yetkili kurum oturumunu cikarttigi zaman, bunu konsolosluga ve konsolosluk araciligi ile sana bildirir. sen de gidersin konsolosluga seyahat sigortasi ve ucak biletini verirsin ve avusturyaya gidebilmek icin vize alirsin, bu vizenin turu D dir. bu konsoloslugun verdigi giris vizesi ile avusturyaya gider ve avusturyaya geldikten sonra oturum islemlerinin gerceklestigi kurumdan oturum kartini alirsin. avusturya konsoloslugu sana giris vizesini avusturyadaki yetkili kurum tarafindan oturumun cikarildigi icin vermistir. aksi takdirde sana neden vize versin ? ustte yazdigin gibi bazi ozel durumlarda konsolosluk kendi hur iradesini kullanabilir, sana avusturyaya giris vizesi verir D kapsaminda. zaten en fazla 180 gun verebilir sana konsolosluk vizeyi. sen avusturyaya gelirsin avusturyada oturum icin yetkili kuruma basvurursun. eger dedigin gibi olsa konsolosluk oturumu verse, konsoloslugun elindeki yetki ile en fazla 180 gunluk vize verebilir. 180 gunun sonunda ne yapacaksin ? gayet acik ve net anlattigimi dusunuyorum bundan da bir sey anlamiyorsan hala iddaa ediyorsan avusturya konsoloslugunu ara sor, nasil olsa calisanlarin cogu turk.

Ing. Ugur Genc
2008-08-26 (01:47)
DAU KIBRIS
Bay
DAU KIBRIS
Avusturya, Wien
Universität Wien
serhatbey22 demiş ki:
avusturya konsoloslugunu ara sor, nasil olsa calisanlarin cogu turk.

Ing. Ugur Genc

adamların bır dovmedıgı kalıyor gecen gun konustuk delı ettıler benı ... Gülüyor Gülüyor
2008-08-26 (03:12)
serhatbey22
Bay
serhatbey22
Avusturya, Tirol
Leopold-Franzens-Universität Innsbruck, Innsbruck
utkan42 demiş ki:
Serhat tartışmak sadeece zaman kaybı senin Dediğin olsun ne diyeyim tercuman parasını vereemıycek arkadaşlarla ilgilen sen sevaba girersin DAU Kıbrıs sana geLince sorunun varsa özelden mesaj bana saygın yoksa burdakilere saygı göster oke millet faydalansın

arkadasim oyle bir konusuyorsun ki sanki burda herkes kafadan iskembeden salliyor, bir tek dogrulari sen biliyormussun gibi... tartismanin zaman kaybi oldugunu anladin, eger herkese cevap yazacagina biraz google da aratma yapmis olsaydin anlayacaktin bu islerin nasil oldugunu..

ama neyse ben avusturya icisleri bakanliginin sitesine baktim, hem de turkce aciklamalarida mevcut zaten dokumanlarin arasinda...

simdi birincisi ogrenci olan kisi avusturyada ikamet izni cikartmak zorundadir. (erasmus programi ile gelen misafir ogrenciler haric eger 6 aydan az kalacaklarsa- ogrenci derken yuksek ogrenim kastedilmistir.)
bu izinin orjinal adi : Aufenthaltsbewilligung - Studierender budur...

bu ikamet iznini icisleri bakanligi nezninde valilikler ve viyanada belediye verir. ilgili daire MA 35 yani Göç, Vatandaşlık ve Nüfus İşleri Dairesi verir.

http://www.wien.gv.at/verwaltung/personenwesen/einwanderung/index.html
federal icisleri bakanligi oturum vermek icin kurumlarin yetkilerini bir yonetmelik ile belirlemis.. asagida okuyabilirsin... ozellikle kurumlarin gorevsel yetkileri bolumunde buyukelciliklerin ve konsolosluklarin gorevleri nelerdir onlara dikkat etmeni istiyorum...

RESMI MAKAMLARIN GÖREVSEL VE YEREL
YETKI DURUMLARI
a) görevsel yetki:
Eyalet baskanı:
- Bütün oturma izinleri ve dokümantasyonlar için yetkilidir
içisleri bakanı:
- Temyiz makamı
- Sertifika veren makam (Egitim- ve Arastırma kurumları)
ilçe Yönetim Makamı:
- Ceza Makamı
Atanan temsilcilik makamı (Avusturya Büyük Elçilikleri ve Bas Konsoloslukları):
- Dilekçeleri teslim alır, bunların dogru ve eksiksiz olması için çalısır, yurt
içindeki makamlara iletir, vize verir (yurt içindeki makamlardan olumlu yanıt
geldikten sonra)
- Dilekçe veren talepçilere eksiklerini tamamlamaları için talimat verir
- Formel sebeplerden dolayı dava sürecini durdurur

b) yerel yetki:
yurt içinde:
- Yabancının ikamet ettigi veya edecegi yer
- ikamet yerinin bilimedigi durumlarda veya oturma izninin bitmesi durumunda
en son oturma izni veren makam veya su anda görevsel olarak yetkili makam
Yurt dısında:
- Yabancının ikamet yerine göre yetki belirlenir
- Dıs isleri Bakanlıgının talimatı üzerine her Avusturya Büyükelçiligi/Bas
Konsoloslugu yetkili kılınabilir

ayrica ikamet izni dedigimiz sey ehliyet biciminde verilmis bir karttir.
asagida ogrenciler icin verilen kartin bir ornek kopyasini gorebilirsin...

http://www.resimuploading.com/pictures/b5c66f12-2e2f-455e-9e4b-53e0d6ae7463.jpg

asagidada oturumun ciktiktan sonra konsoloslugun avusturyaya giris icin pasaportuna yapistirdigi vizenin bir ornegini buldum. ulke ismi farkli ornek uzerinde ama avrupa birligi standarti oldugu icin avusturya konsoloslugunun verdigi ile arasinda bir fark yok...

http://www.resimuploading.com/pictures/32d12c99-1b48-4763-8c10-b5bd05a00898.jpg

yukarida resimde gorebilecegin gibi D ve C yi birlikte vermisler. ve 3 aylik suresi var. bu uc ay icerisinde oturuma basvurabilir. oturum hakki varsa. D turu kapsaminida icerdigi icin. sadece D olsaydi ne olurdu, 5 gunden fazla diger Avrupa birligi ulkelerine giremezdi (pratik olarak bu sure asilabiliniyor.) en ustte dikkat ettiysen schengen de yaziyor. yani butun avrupada gecerli 3 ay baska ulkedede kalabilir. baslangic bitis tarihleri var. vize turu var zaten. multi yazan yer ise bu vize ile ulkeye ne kadar giris yapabilecegi avrupa birligi disindan. adama cok girisli vermisler yani boyle bir vizesi olan tr ye gidip gelebilir o 3 ay icerisinde vizesi olmez. verildigi yer filan var. ilk gordugun resim ustte bulunan o oturum kartidir. oturum yani ikamet cikaracak kisi onu almak zorunda, ama ulkeye ilk giris icin pasaport unda ikinci resimdeki gibi bir vize olacak. kartini aldiktan sonra avrupa birligi icerisinde pasaport un ve kartin yaninda olmak sartiyla 180 gune kadar kalma hakkin var bir yil icerisinde, ayrica tr ye gidip cikabilirsin...

Kaynak : http://www.bmi.gv.at/

Avusturya Federal Icisleri Bakanligi

Eger hala iddaa ediyorsan koy belgeleri ortaya konusalim.. oturdugun yerden bilmem kac defa vize aldim pasaport umu su kadar sene once aldim kac tane ulke gezdim demekle olmaz.

Saygilarimla...

Ing. Ugur Genc
2008-08-26 (14:58)
H4k4nn
Bay
H4k4nn
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Gazimağusa
Doğu Akdeniz Üniversitesi
Nereye gelmıs konu ya
ARAKDASLAR YARDIMCI OLURMUSUNUZ 2008-08-26 (23:53)
esmerrr06
Bay
esmerrr06
Türkiye, Sivas
Cumhuriyet Üniversitesi
BEN BU SENE AVUSTURYADA UNV KAYIT BELGELERIMI GONDERDIMMMM ACABA ORAYA BELGELER KAC GUNDE GIDER APG ILEEE IKINCI SORUM ISEEE
BU KAYITLAR NEZAMAN BITIO BEN 10 AYDA UNVDE OLMAK ISTIYORUM BELKI KABUL UZUN SURCEK AMA YAZ YADA KIS DONEMI IKISINDEN BIRI AMA 10. AYDAN SONRA OLMAK ISTIYORUMMMMM BENIM GONDERDIGIM BELGELER PAZARTESI ORDA OLSA AYIN BIRINDE SONMU KAYTLAR UZUYORMU YANI
YOKSA 16 SINA KADAR ZAMAN VARI MI?
EVRAKLARIMI GONDERDIM BUGUN YARDIMCI OLURMUSUNUZ
SIMDIDEN TESEKKURLER....
2008-08-27 (14:44)
DAU KIBRIS
Bay
DAU KIBRIS
Avusturya, Wien
Universität Wien
esmerrr06 demiş ki:
BEN BU SENE AVUSTURYADA UNV KAYIT BELGELERIMI GONDERDIMMMM ACABA ORAYA BELGELER KAC GUNDE GIDER APG ILEEE IKINCI SORUM ISEEE
BU KAYITLAR NEZAMAN BITIO BEN 10 AYDA UNVDE OLMAK ISTIYORUM BELKI KABUL UZUN SURCEK AMA YAZ YADA KIS DONEMI IKISINDEN BIRI AMA 10. AYDAN SONRA OLMAK ISTIYORUMMMMM BENIM GONDERDIGIM BELGELER PAZARTESI ORDA OLSA AYIN BIRINDE SONMU KAYTLAR UZUYORMU YANI
YOKSA 16 SINA KADAR ZAMAN VARI MI?
EVRAKLARIMI GONDERDIM BUGUN YARDIMCI OLURMUSUNUZ
SIMDIDEN TESEKKURLER....

deıklerındne tam olarak bısey anlamdıma ma anladıgım kadsrıyla yanıt vereyım

APG dedıgın aps sasanırım. avusturyay aps ıle 3-4 gunde gıdıyor evraklar. unı wınede evrakların dıkkate alınması ıcın ıkı gun gecmesı lazım.ayın 31 i son hıcbır sekıld euzamaz. ama dıyelım kı eksık evrak faln var sıze ret belgesıyle beraber 15 gun ek sure veıyolar.

10. ay mezuna gelınce sen bence 10. ay olyını unut. neden? cunku evraklarının kabul edıldıgını bıle varsaysak aylul sonu gelır kagıtların yurt bulmak zaten cok cok cok zor. hadı yurdu buldun dıyelım. bu seferde vıze ıcın 1-2 ay beklıcen. yanı ıs baya uzun bır sure alıcak.

Sayfa /10Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 678910

Ücretsiz Kayıt Ol