Viyana Üniversitesi hakkında birkaç soru...
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Viyana Üniversitesi hakkında birkaç soru... 2008-07-24 (15:02)
Serhat None (Cyberless)
Serhat None (Cyberless)
Arkadaşlar merhaba ben viyana üniversitesinde psikoloji eğitimi görmek istiyorum. 2008 ÖSS sonucunda istanbul'da okan üniversitesinin psikoloji bölümüne puanım yetiyor oraya tercih yapıp ÖSYM tarafından yerleştirildikten sonra geçiş yapmam gerekiyormuş.

Bu arada Önümüzdeki Kış Dönemine kayıt yaptırcam

Sorularım sırasıyla şöyle:

1.) Kayıt için gerekli diploma, transkript ve iki öğretmenden referans mektubu alma belgelerini tamamladım. Bunları almancaya çevirmek gerektiğini biliyorum ve apostil olayı nedir apostil hangi belgeler için gereklidir?

2.) ÖSYM sonuç ve ÖSYM tarafından yerleştirilme belgem ortalama ne zaman gelir? Gelmesi için başvuru yapmam gerekiyor mu yoksa kendiliğinden geliyor mu? Bu belgeleri almancaya çevirmek gerekiyor mu? Apostil vurdurmak gerekiyor mu?

3.) Üniversite kayıt başvuru kağıdını nerden temin edebilirim? Bu kağıtta tam olarak neler doldurmam gerekecek?

4.) Bu belgeleri viyana üniversitesine nasıl ulaştıracağım? Posta ile ise bu konuda posta adresi ve postada neler yazağı konusunda ayrıntılı bilgi verebilir misiniz?

Şimdilik sorularım bunlar şimdiden teşekkür ederim.
2008-07-25 (17:56)
Tuğba Özkan (twobaa20)
Tuğba Özkan (twobaa20)
arkadaşım ben de bu yıl viyana üni.ne geçiş yapıyorum.. yazdıın bazı belgelere gerek yok... bak ben sana neler hazırlaman gerektiğini yazaım.. yüzde yüz güvenebilirsin çünkü kendim de başvuru yaptım üni nin benden istediği belgeler bunlar...

1 - lise diploması (bulunduğun yerin kaymakamlığından apostille yaptırıcaksın - sen kaymakamlığa gidip apostille yaptırıcam dersen onlar hallediyolar ücret almadan.)

2 - ÖSYM sonuç belgesi (valilikten apostille yaptırıyorsun. sen ösym ye tel et.. onlar sana fax ve banka nosu vericek o noya 3YTL yatırıp faxlıyorsun 1 hafta içinde geliyor belge)

3 - Öğrenci belgesi ( valilikten apostille yaptırıosun bunu da)

4 - Transcript (valilikten apostille )

5 - nüfus cüzdanı fotokopisi (noterden aslı gibidir diye tastik ettiriyorsun)

6 - CV (şu ana kadar ki gittiğin okulları yazıosun tarihleriyle)

7 - sabıka kaydı

8 - 2 adet vesikalık fotoğraf

bunları yaptıktan sonraa bu belgeleri yeminli tercümana götürüyorsun ve çevirilerini yaptırıyorsun.. bunları yaptıktan sonraa direkt viyana üni. ne gönderebilirsin... kabul geldikten sonra vize işlemlerini yaparsın zaten.... danışmak istediğin birşey olursa msn adresim

tugba.cagri@windowslive.com
2008-07-25 (19:53)
Serhat None (Cyberless)
Serhat None (Cyberless)
tam ümidimi kesmiştim ki bu başlıktan senin mesajın hayat verdi resmen teşekkürler tuğba Gözlerini yuvarlıyor

Merak ettim sen hangi bölümde okuyacaksın viyana üniversitesinde Gözlerini yuvarlıyor
=) 2008-07-25 (20:02)
Tuğba Özkan (twobaa20)
Tuğba Özkan (twobaa20)
ümidini şimdiden kesersen yurtdışında ne yaparsın =) ama bak ben sana bi tavsiyede daha bulunaım bi danışmanla bu işleri götürürsen çok daha rahat olur.. mesela ben AUD le götürüyorum işlerimi. daha garantili.. 2 milyara yakın bi fiyat karışılığı bütün her türlü işlemlerini onlar yapıolar tercüman işeri falan baya tutuyo zaten kendin yaptırırsan, danışman olursa tercüme işlerinii,vizeyi, kalacağın yeri, üni. ile ilgili işlerini .... onlar yapıolar...

ben orda matemak okucam... Göz kırpıyor
2008-07-25 (20:07)
Serhat None (Cyberless)
Serhat None (Cyberless)
AUD çok alıyormuş bende ELT ile yapmayı düşünüyorum onlar kayıt işlemlerini tamamen kendileri yapıyorlar sana kalan gerekli belgeleri tamamlayıp kendilerine iletmek =) Bunun için sadece 450 € alıyorlar =)

Tavsiyelerin için teşekkür ederim belgeleri halletmek aslında düşündüğüm kadar zor bir iş değilmiş bunu görmek beni baya bir rahatlattı Gözlerini yuvarlıyor

Matematik bölümünü Almanca görecek olman çok garibime gidiyor açıkçası Çok mutlu Çok mutlu

Kendimi hayal bile edemiyorum Almanca olarak matematik eğitimi görürken Şaka yapıyor
2008-07-25 (20:36)
Tuğba Özkan (twobaa20)
Tuğba Özkan (twobaa20)
=) walla benm de acayibime gidioo ama yapıcazz napalım ... hadi hayırlsı olsun Gülümsüyor
2008-07-25 (20:47)
Serhat None (Cyberless)
Serhat None (Cyberless)
Almanca öğrenmek için yaptığın birşeyler var mı banada tavsiye edebileceğin? biliyorum çok soru sordum bugün ama napiim Yüzü kızarıyor
2008-07-26 (00:13)
twobaa20 demiş ki:
arkadaşım ben de bu yıl viyana üni.ne geçiş yapıyorum.. yazdıın bazı belgelere gerek yok... bak ben sana neler hazırlaman gerektiğini yazaım.. yüzde yüz güvenebilirsin çünkü kendim de başvuru yaptım üni nin benden istediği belgeler bunlar...

1 - lise diploması (bulunduğun yerin kaymakamlığından apostille yaptırıcaksın - sen kaymakamlığa gidip apostille yaptırıcam dersen onlar hallediyolar ücret almadan.)

2 - ÖSYM sonuç belgesi (valilikten apostille yaptırıyorsun. sen ösym ye tel et.. onlar sana fax ve banka nosu vericek o noya 3YTL yatırıp faxlıyorsun 1 hafta içinde geliyor belge)

3 - Öğrenci belgesi ( valilikten apostille yaptırıosun bunu da)

basvuru ıcın sadece bunlar yetıyor. resım vs. gerek yok.
2008-07-26 (11:59)
DAU KIBRIS demiş ki:

basvuru ıcın sadece bunlar yetıyor. resım vs. gerek yok.
<<<saçmalık

ALLAH AŞKINA SİTE BUNA KULAK ASMAYIN KENDİNİ AVUSTURYA BAŞ KONSOLOSU OLARAK GÖRÜYOR VE SAÇMALAMAKTAN BAŞKA BİRŞEY YAPMIYOR...
2008-07-26 (12:00)
http://www.turkstudent.net/board/topic/70062 << bu başlığada bak derim ok yardımcı olur sana...