AŞK CİNSELLİĞİN ÜZERİNE SERİLEN Bİ ÖRTÜ MÜDÜR??
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 7
12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa

AŞK CİNSELLİĞİN ÜZERİNE SERİLEN Bİ ÖRTÜ MÜDÜR?? 2008-07-24 (15:08)
Merve Merin (merin)
Merve Merin (merin)
SİZCE AŞK DOĞUŞTAN GETİRDİĞİMİZ BİR GÜDÜ MÜDÜR YOKSA DOĞDUĞUMUZDAN BERİ BİLİNÇLİ OLARAK AŞIK OLMAYA MI İTİLİYORUZ??
YANİ AŞK HAKKINDA DÜŞÜNÜYOR , GÜZEL AŞK HİKAYELERİ DİNLİYORUZ, OKULDA BİLE LEYLAYLA MECNUNUN AŞK HİKAYELERİNİ KONU OLARAK İŞLİYORUZ.YANİ BU BİZİ AŞIK OLMAYA MI İTİYO YOKSA AŞKI DAHA İŞTAHLI HALE GETİRİP. AŞKI BİZİM GÖZÜMÜZDE DAHA ÇEKİCİMİ KILIYO??

YADA FREUD'UN DEDİĞİ GİBİ DOĞUŞTAN GETİRDİĞİMİZ GÜDÜ CİNSELLİK OLUP, BİZ BU İSTEĞİ AŞIK OLMAKLA SÜSLÜ HALEMİ GETİRİYORUZ?

HER İKİ CİNSİYETİN DE HER VARLIKTA OLDUĞU GİBİ ÜREME AMACI VAR... VE BİZ İNSANLAR DUYGULARA SAHİP OLDUĞUMUZ İÇİN BU İÇGÜDÜYÜ ZAMANLA DEĞİŞTİRİP KULAĞA HOŞ GELEN AŞK KAVRAMINI MI OLUŞTURMUŞUZ????

YANİ SİZCE CİNSELLİK Mİ AŞKIN Bİ PARÇASI YOKSA AŞK MI CİNSELLİĞİN Bİ PARÇASIDIR?

YORUMLARINIZI BEKLİYORUM......
2008-07-24 (15:10)
Ercan Yıldırım (4EsKOBAR)
YADA FREUD'UN DEDİĞİ GİBİ DOĞUŞTAN GETİRDİĞİMİZ GÜDÜ CİNSELLİK OLUP, BİZ BU İSTEĞİ AŞIK OLMAKLA SÜSLÜ HALEMİ GETİRİYORUZ?

tamamen buna katılıyorum
... 2008-07-24 (16:00)
Eylül Şairi (eylulsairi)
Eylül Şairi (eylulsairi)
kısmen katılıyorum sorduğun ve yazdığın şeylere. ancak katılmadığım bazı noktalarda var. aşk cinselliğin üzerine serilen bir örtü olabilir bazen ama her zaman değildir bana göre. özellikle son yüz yıllarda yaşanan aşklar yada bize anlatılan bizim gördüğümüz özellikle medyada karşımıza çıkan aşk kavramları aşk tanımları yaşanan aşklar senin söylediğin şeylerle paralellik gösteren şeyler. ancak aşk her zaman cinsellik olarak algılanmamalıdır bence. çünkü Mevlana hiç aşık olmadığı halde aşk üzerine en güzel şeyleri yazmıştır. yada sezai karakoç aşk üzerine o kadar güzel şeyler yazmıştır ki bunu ne kadar istesekte cinsellikle bağdaştıramayız. lambada titreyen ateş üşüyor derken kim bilir hangi haleti ruhiye içindeydi sezai karakoç? bunu cinsellikle açıklayabilir miyiz ? tabiki hayır. ama baştada dediğim gibi bize öğretilen yada bize empoze edilen şeyler gerçek aşklar değil sadece aşk adı altında insanların kendilerini tatmin etmeleridir bence. senin yazıda bahsettiğin leyla ve mecnunun aşkında cinsellikle ilgili tek şey bulamazsın. ki en sonunda zaten ilahi aşka dönmüştür onun cismani aşkı. yani demek istediğim şey gerçek aşk cinselliğin üzerine serilen bir örtü değildir. sadece zamanımızda bize verilen bize kodlanan aşk o hale gelmiştir...
2008-07-24 (16:35)
Levent İkiyüz (levent200)
bir erkek başka bir erkeğe niye aşık olmaz? ya da bir kız başka bir kıza niye aşık olmaz?

mesela, bir erkek 100 metre öteden gördüğü başka bir erkeği çok güzel bir kız olarak algılasa, sonra onun kız olmadığını anlayınca aynı dürtüler devam eder mi?(eşcinselleri ayrı tutuyorum tabi)

erkeği kıza, kızı da erkeğe iten etken nedir?bence bu sorunun cevabını bulursak sonuca ulaşmış oluruz..burada cinslere göre değişen bir estetik kaygı mı var?..ya da alışılmış değerlerden dolayı mı böyle?ya da kaçamak bir cevap olacak ama insanların fıtratında mı var bu?

bana göre aşk cinselliğin bir parçasıdır..farkında olmasak da böyle yani...

tabi sadece cinsellik düşünen tipleri kastetmiyorum burada...işin içinde de muhakkak duygu da var..
... 2008-07-24 (16:38)
Eylül Şairi (eylulsairi)
Eylül Şairi (eylulsairi)
bence bu insanın fıtradında olan birşey. karşı cinse aşık olması durumu. ama bence cinsellik aşkın üzerine örtülen bir örtü değil sadece aşkın bir parçasıdır.
2008-07-24 (16:41)
eylulsairi demiş ki:
bence bu insanın fıtradında olan birşey. karşı cinse aşık olması durumu. ama bence cinsellik aşkın üzerine örtülen bir örtü değil sadece aşkın bir parçasıdır.

BENCE insanlar cinsel isteklerinin kölesi olmayı kabul etmedikleri içn işi duygu yoluyla bastırıyorlar sadece cinsel istek amaclı yapılan eylem AYIP'I DOĞURDUĞU İÇİN olay duygusalığa giriyo
2008-07-24 (17:25)
Ager Saver (agersaver)
Ager Saver (agersaver)
eylulsairi demiş ki:
kısmen katılıyorum sorduğun ve yazdığın şeylere. ancak katılmadığım bazı noktalarda var. aşk cinselliğin üzerine serilen bir örtü olabilir bazen ama her zaman değildir bana göre. özellikle son yüz yıllarda yaşanan aşklar yada bize anlatılan bizim gördüğümüz özellikle medyada karşımıza çıkan aşk kavramları aşk tanımları yaşanan aşklar senin söylediğin şeylerle paralellik gösteren şeyler. ancak aşk her zaman cinsellik olarak algılanmamalıdır bence. çünkü Mevlana hiç aşık olmadığı halde aşk üzerine en güzel şeyleri yazmıştır. yada sezai karakoç aşk üzerine o kadar güzel şeyler yazmıştır ki bunu ne kadar istesekte cinsellikle bağdaştıramayız. lambada titreyen ateş üşüyor derken kim bilir hangi haleti ruhiye içindeydi sezai karakoç? bunu cinsellikle açıklayabilir miyiz ? tabiki hayır. ama baştada dediğim gibi bize öğretilen yada bize empoze edilen şeyler gerçek aşklar değil sadece aşk adı altında insanların kendilerini tatmin etmeleridir bence. senin yazıda bahsettiğin leyla ve mecnunun aşkında cinsellikle ilgili tek şey bulamazsın. ki en sonunda zaten ilahi aşka dönmüştür onun cismani aşkı. yani demek istediğim şey gerçek aşk cinselliğin üzerine serilen bir örtü değildir. sadece zamanımızda bize verilen bize kodlanan aşk o hale gelmiştir...

tebrik ederim arkadaşım yorumun çok güzel, birde ben seni tanıyormuyum acaba.
... 2008-07-24 (17:27)
Eylül Şairi (eylulsairi)
Eylül Şairi (eylulsairi)
tşk ederim arkadaşım. valla bilemiyorum tanıyıp tanımadığını sen bilirsin ben bilemem Gülümsüyor ama ben seni tanımıyorum sanırım Gülümsüyor
2008-07-24 (17:40)
Alessandro Gamberini (kemaleruygur)
Alessandro Gamberini (kemaleruygur)
fıtratla alakası yok aşk tapınmadır bir bakıma...oscar wilde da uzun yıllar heteroseksüel olarak yaşadıktan sonra erkek olmasına rağmen bir erkeğe aşık olmuştur...fıtratla alakası yok ama aşk
kendiliğinden gelişen tapınma hayran olma benimseme gibi duygularla o insana sahip olma isteğidir...
2008-07-24 (19:35)
iyi de birader bir kişiden yola çıkarak genel bir kanıya varamazsın ki..bunun biyolojik bir açıklaması vardır muhakkak..hormonlarla alakalı bir durum..bazı hormonlar ağır basınca bu tür durumlar ortaya çıkar bildiğim kadarıyla...oscar wild'de de aynı durumlar olmuştur muhakkak..

tapınma meselesine gelince, tabi saygı duyarım fikirlerine ama biraz ağır kaçıyor o kelime bana göre...

ben bir insana tapma aşamasına gelene ahmak gözüyle bakarım bu da benim fikrim..
Sayfa / 7
12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa