Yunus, yana yana yürüdü aşka,
Mevlana, döne döne.
İkiside cinselliği bir örtü gibi örtünmedi üzerine.
cinsellik ön planda olmasada çoğu aşkta mevcuttur ve zamanı geldiğinde illaki açığa çıkar
Evet aşk, insanın erginliğe ulaştıktan sonra cinsel hormonlarının aktive olmasıyla ihtiyacını duyduğu cinsel tatmin duygusunun rasyonelizasyonundan ibarettir.
İlkel insan bu duyguyu hakir görmüyordu, ama toplumsal hayat başladıktan sonra, cinsel ihtiyac, acıkınca yemek kadar kolay giderilen bir ihtiyac olmadı. Önüne gelenle cinsel iliskiye girmek toplumsal yasamda kabul görmedi. Evlilik kurumu olustu, insanlar namuslarını malı belledi. Cinsel iliskinin de sınırları oldu. Dolayısıyla, aşk, 1 erkeğin 1 kadını sevmesi gereğiyle şunu demiş oldu;
" 1 kadını/erkeği seveceksin, o halde o kadını/erkeği iyi tercih et"
Toplumsal hayat insan tabiatına aykırı gelseydi, aşk da olusmayacaktı; birbiriyle rastgele karsılasan kadın ve erkek birbirlerine sahip olabilecekti. Ancak insanın sosyal yetileri gelistikce toplumsal hayatı kabul etmeye, dolayısıyla sınırları da kabul etmeye basladı.
1 erkeğin, 1 kadını sevecek olması (ve tersi) cinsel ilişkide bulunulacak kişiye kriter konmasına sebep oldu; yani artık sırf cinsel iliski için değil, başka bir sürü amaç için de eş secimi yapılması gerekiyordu, çünkü toplumsal kurallar gereği, bu kişiyle büyük bir ihtimalle ömür boyu birlikte olunacaktı (ilkel insanın böyle bir derdi yoktu). O halde bu secim, ticari bir secim haline geldi, insanlar birbirlerini kendi belirledikleri kriterlere göre seçmeye ve onaylamaya basladılar buna da ask dendi.
Evlilik kurumu olmasaydı, aşk da olmayacaktı ama.
Nitekim platon'un ideal komün devletinde aşk yoktur; herkes herkesle birlikte olabilir. Erkeğin kadına bakmasına ve evine almasına, çocuğuna bakmasına gerek yoktur; çocuğa anneden doğduktan sonra devlet sahip cıkacaktır. Devletin görevlerinden biri de budur.
Ama bugun boyle bisey olmadığı icin aşk denen kavrama ihtiyac duyuluor. Kutsal olduğundan, ulasılamaz, tanımlanamaz vb.. seyler sacmalanıyor. Değil; aşk tanımlanır, kutsal da değildir; oldukca basit ve doğaldır.
venomscorpion demiş ki:
Yunus, yana yana yürüdü aşka,
Mevlana, döne döne.
İkiside cinselliği bir örtü gibi örtünmedi üzerine.
Kapak olsun cinsellik muhabbeti edenlere
"Dünyada iki şeyin sonsuzluğundan eminim, birincisi evrenin diğeri ise insanın aptallığı. Birincisinden de o kadar emin değilim"
Einstein
ilahi aşkın konuyla alakasını da çözemedim de işte laf olsun torba dolsun
levent200 demiş ki:
bir erkek başka bir erkeğe niye aşık olmaz? ya da bir kız başka bir kıza niye aşık olmaz?
mesela, bir erkek 100 metre öteden gördüğü başka bir erkeği çok güzel bir kız olarak algılasa, sonra onun kız olmadığını anlayınca aynı dürtüler devam eder mi?(eşcinselleri ayrı tutuyorum tabi)
erkeği kıza, kızı da erkeğe iten etken nedir?bence bu sorunun cevabını bulursak sonuca ulaşmış oluruz..burada cinslere göre değişen bir estetik kaygı mı var?..ya da alışılmış değerlerden dolayı mı böyle?ya da kaçamak bir cevap olacak ama insanların fıtratında mı var bu?
bana göre aşk cinselliğin bir parçasıdır..farkında olmasak da böyle yani...
tabi sadece cinsellik düşünen tipleri kastetmiyorum burada...işin içinde de muhakkak duygu da var..
katılıyorum levent güzel yazmışsın

bazı aşklar yaşandığında cinsel istismar oluşmaz ama bu tarz aşkları ben artık şu yaşadığımız çevrede görmüyorum,yani olsa bile artık istisna olacak kadar azaldı,bilmiyorum bizden önceki nesillerde aşk nasıldı,tabii ilahi aşk ı kastetmiyorum o ayrı bir konu onu hiç karıştırmayalım derim

ben çevremde görüyorum o kadar aşık oldum diyen adamı 1-2 gün sonra kolunu kızın boynuna takıyor yürüyor öpüşüyor.... sonra 1-2 ay bilemedin 6-7 ay sonra ayrılıyorlar ve ayrılırken yıkılmış oluyorlar aynı adam ayrıldıktan sonra başka bir kızla çıkıyor falan filan aynı sorunlar oluşuyor,peki bunların hangisi nin sonucu evlilik oldu????demin bahsettiğim tarzda aşk yaşayan birçok kişiyle konuştum bir tanesi bana şu ana kadar çıktığım kızların sayısı 20 yi geçti dedi

peki sizce böyle bir ilişki evliliğe doğru gidiyormudur

öyle kaç kişi hem psikolojik hem de fiziksel darbe aldı acaba

MB69 demiş ki:
bazı aşklar yaşandığında cinsel istismar oluşmaz ama bu tarz aşkları ben artık şu yaşadığımız çevrede görmüyorum,yani olsa bile artık istisna olacak kadar azaldı,bilmiyorum bizden önceki nesillerde aşk nasıldı,tabii ilahi aşk ı kastetmiyorum o ayrı bir konu onu hiç karıştırmayalım derim

ben çevremde görüyorum o kadar aşık oldum diyen adamı 1-2 gün sonra kolunu kızın boynuna takıyor yürüyor öpüşüyor.... sonra 1-2 ay bilemedin 6-7 ay sonra ayrılıyorlar ve ayrılırken yıkılmış oluyorlar aynı adam ayrıldıktan sonra başka bir kızla çıkıyor falan filan aynı sorunlar oluşuyor,peki bunların hangisi nin sonucu evlilik oldu????demin bahsettiğim tarzda aşk yaşayan birçok kişiyle konuştum bir tanesi bana şu ana kadar çıktığım kızların sayısı 20 yi geçti dedi

peki sizce böyle bir ilişki evliliğe doğru gidiyormudur

öyle kaç kişi hem psikolojik hem de fiziksel darbe aldı acaba

Bu insanların yaşadığı aşk değil de ondan. Birliktelik farklı şey, gerçek anlamda aşk farklı şey. Yalnız biryerde sanırım hata yaptın, " sonra 1-2 ay bilemedin 6-7 ay sonra ayrılıyorlar ve ayrılırken yıkılmış oluyorlar" diyerek.
Bu tip ilişkiler yaşayan insanlar yıkılmazlar. En azından 2 taraf aynı anda yıkılmaz. 20 kişiyle aşk yaşadığını iddia eden kişi, ayrılmaya alışmıştır. Yıkım, eğer varsa bu 20 kişiden ancak birine, ikisine duyulan gerçek birşeyler sonucu olur. Yoksa kazanovaların ve eksik eteklerin yıkıntısı, aşka nasıl hızlı başlamışlarsa, aynı derecede hızlı ve kısa sürede de biter. Bu bir tarzdır.
dediğin gibi o insan ayrılığa alışmış birisi ama onun bunca süren aşk yaşayan birisi olarak,yada aşk yaşadığını iddia ettiği sürede psikolojisi nin normal olduğunu zannetmiyorum her ne kadar dışardan öyle görünse de,ama birliktelik farklı aşk farklı diyorsun artık o kadarını bilemiycem,ama senin deyiminle şu anda yaşadığımız ortamda hele sitede aşk yaşadığını zannedip birliktelik sağlamaya çalışan çok kişi var

neyse konu sapmasın..
kesinlikle cinsellik askın bir parcası...bi arkadasım cok güzel bi cümle kurmustu''ASK OLMADAN OLMUYOR''