AMERİKANIN GUNEYİNDE UNİVERSİTE EGİTİMİ ALMAK İSTİYORUM.YOK DENKLİGİ OLAN UNİVERSTELER HANGİLERİ? İNGİLİZCEM YOK. İLK ONCE DİL OKULUNA GİDİP İNGİLİZCE OGRENMEM GEREKİYOR VE YILLIK HARCAMALARIM NE KADAR TUTAR OKULLAR COK PAHALIMI İŞ İMKANLARİ NASIL HİÇ İNGİLİZCEM YOK AMA ÇALIŞMAM ŞART BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.
Merhaba Nightkin,
Öncelikle adım adım ilerlemekte fayda var. Hangi alanda eğitim almak istediğin çok önemli. Denklik, birtakım standart sınavları (TOEFL ve SAT, ACT gibi) aldıktan sonra pek sorun olmayacaktır. Aynı zamanda ortaokul ya da ilköğretim ve lise notlarının ortalaması da önemli. Birden (GPA ) fazla okula başvuruda bulunmanda fayda var. Ola ki birine kabul edilmedin, bir seçeneğinin olması gerekir. Bütün bunların dışında okulun yabancı öğrencilere tanıdığı burs imkanlarını araştırmalısın. Amerikan vatandaşı olmadığın sürece oradaki federal burslardan yararlanman mümkün olmayacaktır. Bunun için okul kitapçığı ve başvuru formunu talep ederken aynı zamanda Financial Aid Formu'nu da talep etmen gerekiyor. Yaşam her yerde olduğu gibi Amerika'da öğrenciler için pahalı. Ben 4 işte birden çalışmak zorunda kalmıştım. Legal olarak haftada ancak 20 saat kampus içerisinde çalışabilirsin. Belki staj imkanı bulursan bunun şartlarını okulun uluslararası öğrencilerle ilgilenen departmanına danışarak öğrenebilirsin
Yardımcı olabileceğim ya da cevaplamayı unuttuğum bir konu olursa tekrar konuşuruz.
hprz