almanyada üniversite(bachelor) okuyup ingilterede master nasil olur???
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
almanyada üniversite(bachelor) okuyup ingilterede master nasil olur??? 2008-07-25 (02:00)
Dilhun Sitare (dilhun)
Dilhun Sitare (dilhun)
selam,
gördügüm kadariyla ingiltereden cok arkadas yok malesef, cevap bulma ihtimalim düsük de olsa sansimi denemek istedim:)
türkiyeden almanyaya üniversite okumak icin geldim, su an bitirmek üzereyim ama hala burdan nefret ediyorum, ingilterede master yapmayi düsünüyorum, gerci oranin insanlari da burdan sogukmus duyduguma göre, sizce de öyle mi..? master yalnizca 1 sene sürüyormus dogru mu? bizim burdaki oturum gecerli degilmis, sifirdan (türkiyeden geliyormus gibi) vize basvurusu mu gerekiyor? hic kimseden yardim almadan tek basina calisip okunabilir mi???

cevap verebilenlere simdiden tesekkürler..
2008-07-26 (03:57)
Jack Bauer (www2)
Jack Bauer (www2)
Merhaba,
Bu eylulde kismetse Ingiltere'ye MSc icin gidiyorum.Sanirim sorularina yanit verebilirim.
Evet UK'de master bir yil.Eger basarili bir sekilde bitirirsen bir yil sonunda diplomani aliyorsun.
AB vatandasi oldugum icin vize durumunu bilemiyorum ama muhtemelen Turkiye'den UK vizesi alman gerekir. Eger bir okuldan kabul alirsan bunun bir sorun olacagini sanmiyorum. UK'de iyi elle tutulan, ad yapmis okullarin egitim ucreti genelde 10000 ile 13000 pound arasinda. Bu TC vatandaslari icin uygulanan tarife (overseas student).
Okurken evet part time calisma imkanin var. Ama buna guvenme. Bu degil okul ucretini yasam masraflarini bile karsilamaz. Sadece kendine biraz destek olursun.
Insanlarin davranislarina gelince, ona bakarsan bana da Turkiye'deki insanlar itici geliyor. Senin icin samimiyet olan sey bana gore lackaliktir, sana soguk gorunen sey ise bana gore ciddiyettir. Yani bu biraz karakter meselesi.
2008-07-29 (13:35)
Dilhun Sitare (dilhun)
Dilhun Sitare (dilhun)
son paragrafa kadar verdigin bilgiler icin tesekkür ederim..
son paragrafa gelince sanirim kavram karmasasi yasiyorsun. samimiyet farklidir, lackalik farklidir. ciddiyet baskadir, sogukluk baskadir. insan, sicak ve pozitifken de isinde ciddi olabilir. hem benim kastim arkadaslik ortami idi daha cok, devlet dairelerindeki davranis bicimi degil..
kendi insanimizin itici gelmesi üzücü bi durum tabi.. dogdugun degil, doydugun degil, mutlu oldugun yer önemli olan; ben bunu ariyorum, dilerim sen de bulursun..