Türkiye mi Almanyami
Yeni Konu Aç
Sayfa / 13
12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa

Türkiye mi Almanyami 2008-07-25 (11:30)
Hülya Yesil (Hülya68)
Hülya Yesil (Hülya68)
Ben kararimi verdim Türkiye
insallah nasip eder Allah
2008-07-25 (11:43)
Dniz Coskun (maniaturk)
Dniz Coskun (maniaturk)
Hülya68 demiş ki:
Sizce Türkiyedemi okumaliyim Almanyadami
sunu göz önünde tutmanizi isterim
Almanyada hayat yok kosullari sartlari cok zor sonunda rahat edeceksin ama yine birsey anlamiyacaksin almanlarin icinde almanlarla... ne kadar anlassan bile kültür farki arada sogukluk din farki. ekmekte domuz yagi var yiyeme sekerde domuz var yiyeme .... herseyde domuz var aslinda... ramazani bayrami ne kadar güzel olsa bile trdeki gibi degil
Türkiye ise vatanim en güzel günler üniversite günleri günlerimi dolu dolu yasamayi isterim sonucta bu günler bi daha gelmez... üstelik ilerde Türkiyede is bulamasam bile geri gönder almanyada üniversiteyi bitiririm bu benim icin sorun olmaz...
ama ben kendime güveniyorum aslinda simdiye kadar istedigim herseyi basardim Türkiyede Üniyi okuyup bitirsem mutlaka is bulurum
tabi Allah izin verirse

ama ne olur yinede akil verin bana
tecrübeliler konusursa süper olur Çok mutlu

üniversite icin son yilin ise tahminen benim bacim yaslarindasin. Bak kardes benden sana tavsiye TÜrkiye her seyiyle cok güzel ama sen burada dogup büyümüssün (en azindan büyümüssün) yani üniversiteyi **** disini burada bitir sonra dön güzel ülkene derim. Buradan alacagin diploma ile TÜrkiye'de daha rahat edersin. Yani tr de okuyup tekrar buraya dönüp okuyacagina en iyisi burada oku sonra tr ye git calis.

Üniversite yasami TÜrkiye'De daha iyi. Karsilastirilamaz ama verilen diplomanin gecerliligi ve ismi icin ALmanya derim.

AYrica yazindan anladigin kadari ile Türkce nde pek iyi degil. Sen en iyisi burada oku derim... Gülümsüyor
2008-07-25 (12:38)
almanyada okul okumadım daha,okuyacam nasipse ama almanyaya birkaç kez gitme ve gezme imkanım oldu açık söylemek gerekirse aşırı derecede sıkıcı buldum sadece okumaya giderim yani kendi adıma,herneyse eğer üniversite yıllarım iyi geçsin eğleneceğim iyi dostluklar kuracağım ve yıllarca unutmayacağım günler olsun diyorsan bir saniye bile düşünmeden türkiyeyi seçmeni öneririm ama okula da bağlı,kampüs üniversitesi olması çok önemli ve şehir de çok önemli ben okulu geçen sene ekimde bitirdim ama gerçekten çok eğlenceli güzel yıllardı o şekilde hatırlayacağım ben,senin gibi almanyadan hollandadan fransadan falan gelen birçok gurbetçi de vardı bizim okulda onlar da gayet memnundu,bu benim görüşüm,ayrıca doğma büyüme almanyalıysan doğal olarak anadilin gibi almancan da vardır burda rahat iş bulursun ama almanyayı bilemem sen daha iyi bilirsin o kısmı.
2008-07-25 (12:55)
Onur Albayrak (Renovatio)
Onur Albayrak (Renovatio)
sana sunu söylim, almanyada dogup büyüyen trde birşey yapamaz, trde hayat daha zor.bide alamancılardan bi cacık olmaz,bunun canlı örneğinide gördüm: istanbulda vize işlerimi hallederken, tercüme bürosuna bir almancı çocuk geldi, artistlik hareketler yaparak yürüyor filan, çocuk istanbula çalışmak için gelmiş ama çocukta ki mantelite şu ''ben almanyada dogdum yani avrupalıyım ve almancam süper beni istanbulda havada kaparlar'' çocuk istanbula gelince iş bulamamış ve en son bir firmada hammallığa başlamaış yani koca çuvallara mal filan koyup getir götür işleri filan, sonra çocuk bakmış günde 10 saat durmadan çalıştırıyorlar ve eline 2 kuruş para veriyorlar, burda daha dayanamam demiş ve almanyaya geri dönmeye karar vermiş...
diyecegim şu: alamancı arkadaşlar siz trden almanyaya gelirken bir hiçdiniz zaten, eğitim almadan , trde şehir görmeden almanyaya geldiniz, niye????çünkü trde vasıflı olarak kimse size iş vermedi,,lafın özü şu; nesil hala devam ediyor ama sizler hala geridesiniz, burda sizden bir cacık olmuyor trde hiç olmaz, boşuna macera aramayın.zaten hepinize kıl oluyorum.
2008-07-25 (17:01)
Mutlu Cebeci (plotonique)
Renovatio demiş ki:
sana sunu söylim, almanyada dogup büyüyen trde birşey yapamaz, trde hayat daha zor.bide alamancılardan bi cacık olmaz,bunun canlı örneğinide gördüm: istanbulda vize işlerimi hallederken, tercüme bürosuna bir almancı çocuk geldi, artistlik hareketler yaparak yürüyor filan, çocuk istanbula çalışmak için gelmiş ama çocukta ki mantelite şu ''ben almanyada dogdum yani avrupalıyım ve almancam süper beni istanbulda havada kaparlar'' çocuk istanbula gelince iş bulamamış ve en son bir firmada hammallığa başlamaış yani koca çuvallara mal filan koyup getir götür işleri filan, sonra çocuk bakmış günde 10 saat durmadan çalıştırıyorlar ve eline 2 kuruş para veriyorlar, burda daha dayanamam demiş ve almanyaya geri dönmeye karar vermiş...
diyecegim şu: alamancı arkadaşlar siz trden almanyaya gelirken bir hiçdiniz zaten, eğitim almadan , trde şehir görmeden almanyaya geldiniz, niye????çünkü trde vasıflı olarak kimse size iş vermedi,,lafın özü şu; nesil hala devam ediyor ama sizler hala geridesiniz, burda sizden bir cacık olmuyor trde hiç olmaz, boşuna macera aramayın.zaten hepinize kıl oluyorum.

Gülüyor Gülüyor gayet gercekci...
2008-07-25 (17:31)
Iste yeni bir almanci basligi.. hayirli olsun Çok mutlu
2008-07-25 (19:13)
Selcen Çevik (ceviks)
Selcen Çevik (ceviks)
orada doğup büyüdüysen elbetteki orada bitir derim. birkaç arkadaşımda tr'e uni okumaya geldiler tabi sadece keyfi aldılar bu kararı,ve yapamıyorlar evet bi şekilde mezun olacaklar ama okadar verdikleri emeğe rağmen almanyaya döndüklerinde yüksek okul mezunu olmayacaklar ve çok pişmanlar benden söylemesi sende pişman olma ihtimalini düşün,en önemlisi denkliği göz önünde bulundurmak sanırım sonunda keyfin bilir canın isterse dönersin vatanına kapı gibi diplomanla Göz kırpıyor hadi kolay gelsin
2008-07-26 (00:32)
Gürkan Yalçın (01physiker)
Hülya68 demiş ki:
Sizce Türkiyedemi okumaliyim Almanyadami
sunu göz önünde tutmanizi isterim
Almanyada hayat yok kosullari sartlari cok zor sonunda rahat edeceksin ama yine birsey anlamiyacaksin almanlarin icinde almanlarla... ne kadar anlassan bile kültür farki arada sogukluk din farki. ekmekte domuz yagi var yiyeme sekerde domuz var yiyeme .... herseyde domuz var aslinda... ramazani bayrami ne kadar güzel olsa bile trdeki gibi degil
Türkiye ise vatanim en güzel günler üniversite günleri günlerimi dolu dolu yasamayi isterim sonucta bu günler bi daha gelmez... üstelik ilerde Türkiyede is bulamasam bile geri gönder almanyada üniversiteyi bitiririm bu benim icin sorun olmaz...
ama ben kendime güveniyorum aslinda simdiye kadar istedigim herseyi basardim Türkiyede Üniyi okuyup bitirsem mutlaka is bulurum
tabi Allah izin verirse

ama ne olur yinede akil verin bana
tecrübeliler konusursa süper olur Çok mutlu

almanya da hayat sartlari zor , peki türkiye de ne derece de kolay?? ilk önce bu soruyu bi daha sormak gerekiyor.. ama olayi alman kültürüne olan yabanciliga dayanarak degerlendirirsen haklisin... olaya gercekten cok enteresan bi acidan bakmissin, özellikle ramazan bayrami kutlamalarina Çok mutlu tr de cok güzel bi uni hayati yasayacagin kanisina nasil vardin gercekten cok ilginc.. tr de cok özgür bir ortam vardi da bizler mi farkedemedik Gözlerini yuvarlıyor .. her iki ülkede de uni okuyan birisi olarak sunu söyleyebilirim ki, hic bisekilde gerek egitim kalitesi olarak gerekse de uni deki ortam veya uni den sonra is bulma olanaklari acisindan her ikisini de karsilastiramazsin bile... türkiye de uni yi okuyup kesin is bulurum demissin, peki issiz uni mezunlarinin sayisindan haberin var mi senin?? ya da uni mezunlarinin tr de okul bittikten sonra sadece %35 nin kendi bölümü ile ilgili bi is bulabildigini biliyormuydun?? Çok mutlu hade bitirdin diyelim, kpsss gibi bi sinava girip bilmem kacbin kisiden ilk 60 a 70 e girip bi is bulabilmek icin siyasi kadrolasmis birimlerde bi torpil bulma sansin ne kadar?? bi de isin almanya kismina bakalim, bu saydiklarimin hangisini burda gördün?? Göz kırpıyor
2008-07-26 (00:39)
plotonique demiş ki:
Renovatio demiş ki:

Gülüyor Gülüyor gayet gercekci...

ikinizi de almancilar öpsün laa Gülüyor Gülüyor olm ne alaka simdi kizin tr de okumak istemesiyle buraya gelen almancilarin cok vasifsiz bi ise yaramaz insan olduklariyla orayi anlamadim.. caninizi bayagi yakmis bu almancilar anlasilan sizin Çok mutlu almanya da mühendislik okuyup tr de cok iyi kariyer yapan insanlari da taniyorum.. buraya sadece bavulu ile gelip, yillarca emek harcayip isveren olmus insanlarin islerini tr de nasil devam ettiklerini ve kendi ülkesinde binlerce insana is olanagi sagladiklarina da sahit olabiliyorz.. türkiye de hayat sartlari daha zor ama yapabilecegine inaniyorsa neden yapamasin?? öyle bi kural mi var, burdaki almancilar tr de kesin basarisiz olmak zorunda diye yane Çok mutlu laa su almancilara olan ön yargilarinizi degistirin biraz.. hepsine degil ama Gülüyor
2008-07-26 (03:36)
Tekin Tekin (FuNdeRSchatteN)
Tekin Tekin (FuNdeRSchatteN)
Tr de okumak isteMeN özleM olsa gerek diyoruM çünkü hep bi şikayet etmişsin almaNları.Domuz eti bayramalr soğukluk vs.. ama uNutma ki orasıda oNların ülkesi we seN orada bir yaBancısın her ne kadar doğup büyüseNde yabaNcısıN we alManların aNawataNındasıN tabiki birçok farklılıklar olacak bizim ülkemizde yaşayaN yabancıları göz öNüne al biz oNlara değil oNlar bize ayak uyduruyorlar.Bu soN derece doğal..Neyse TR okuma isteiğiNi beN hewes olarak görüyoruM eğer burada izine gelip şeN şakrak wakit geçirdiyseN haklısındır ama birde düşüN yukarıda arkadaslarda yazmı burada ki üniversite mezuNlarının kaçı keNdi istediği bölüMde okuyamıyor weya en basiti bizler neden yabancı bir üniversitede okumak istiyoruz?TawsiyeM orada istediğin bölümü rahatça oku artı master yap we gel o zmaan ülkeNe paşalar gibi iş ara ama sakın almanyadaki oturum hakkını iptal ettirme..Ne olur ne olmaz geNe burası Türkiye Çok mutlu
Sayfa / 13
12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa