Türkiye mi Almanyami
Yeni Konu Aç
Sayfa / 13
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-07-26 (04:00)
arkadaşlar bilmiyorum neden herkes türkiyeyi kötülüyor anlam veremedim yani türkiyede almanyadaki birçok üniversiteyi ciddi anlamda sinek gibi ezecek okullar var,benim almanyaya gitmek isteme sebebim sadece ve sadece makina mühendisi olmamla alakalı o alakada almayanın özellikle de 2. dünya savasşı sırasında ve sonrasında sanayide çok ilerlemiş olmalar ve özellikle makina mühendisliği alanında mevcut en kabul görmüş ekol olmalarındandır.Daha önceki mesajımda da yazdığım gibi almanyaya gezi amaçlı ve birkaç gençlik projesi amaçlı olarak birkaç kez gittim ve az da sayılmayacak süre toplamda vakit geçirdim.Benim gitme amacım açıkcası iyi derecede bir almanca ve elde edebilirsem iyi bir firmada staj+tez +belki daha sonrasında 1 yıl kveya ne kadar olursa iş deneyimi kazanıp geri istanbula dönmektir,çok sağlam bir iş bulmadıktan sonra kalmam çok sağlam iş bulsam da geri dönerim mutlaka çünkü almanyadır hollandadır vs en kral eğlenceli dedikleri yerleri gittim gördüm istanbulun ortalama bir gününü değişmem hiçbirine,istanbul,izmir,ankara bunlardan birinde iyi denebilecek bi üniversitede,kampüs hayatı olan bir üniversitede okuyup,arkadaşlarınla öğrenci evinde kaldıktan sonra eğer okul bittiğinde ben hiç memnun kalmadım hiç eğlenceli değildi diyebilirsen ya asosyalsindir ya psikolojik sorunun vardır gerisini kabul etmiyorum.iş imkanları çok kötü diye birşey yok gerekli kıstaslar var işverenlerin aradığı ama atabi ki orda kazanabileceğin saat ücretini falan unutsan iyi olur şartlar farklı burda ama uluslararası bi şirkete girersen oturum moturumu bırak daha almanyaya gideceğini sanmam bi daha,öğrenciler üçe ayrılır inekler,tembeller,yolunu yordamını bilenler ben son gruptanım inekleri de dinleme bu konuda tembelleri de dinleme,almancan var iyi bi üniversite bitir ingilizcen de varsa iş bulursun bulamasan da gider almanyadan devam edersin,ha ben almanyada en iyi okulda okuyacam 3000 euro civarı paralarla işe başlayacam diyebiliyorsan orda kal ordan devam et senin bileceğin iş
2008-07-27 (17:23)
Cagda Dogan (cagda61)
Cagda Dogan (cagda61)
plotonique demiş ki:
Iste yeni bir almanci basligi.. hayirli olsun Çok mutlu

malesef senin istedigin gibi olmamış Çok mutlu
ama cvp olarak senin için tr iii olur derm Göz kırpıyor
slm 2008-08-04 (22:35)
Hülya Yesil (Hülya68)
Hülya Yesil (Hülya68)
bir arkadas fena sekilde almancilara laf atmis altta yazdigimi okuyun
beni cok sinirlendirdi
2008-08-04 (22:45)
Hülya Yesil (Hülya68)
Hülya Yesil (Hülya68)
Renovatio demiş ki:
sana sunu söylim, almanyada dogup büyüyen trde birşey yapamaz, trde hayat daha zor.bide alamancılardan bi cacık olmaz,bunun canlı örneğinide gördüm: istanbulda vize işlerimi hallederken, tercüme bürosuna bir almancı çocuk geldi, artistlik hareketler yaparak yürüyor filan, çocuk istanbula çalışmak için gelmiş ama çocukta ki mantelite şu ''ben almanyada dogdum yani avrupalıyım ve almancam süper beni istanbulda havada kaparlar'' çocuk istanbula gelince iş bulamamış ve en son bir firmada hammallığa başlamaış yani koca çuvallara mal filan koyup getir götür işleri filan, sonra çocuk bakmış günde 10 saat durmadan çalıştırıyorlar ve eline 2 kuruş para veriyorlar, burda daha dayanamam demiş ve almanyaya geri dönmeye karar vermiş...
diyecegim şu: alamancı arkadaşlar siz trden almanyaya gelirken bir hiçdiniz zaten, eğitim almadan , trde şehir görmeden almanyaya geldiniz, niye????çünkü trde vasıflı olarak kimse size iş vermedi,,lafın özü şu; nesil hala devam ediyor ama sizler hala geridesiniz, burda sizden bir cacık olmuyor trde hiç olmaz, boşuna macera aramayın.zaten hepinize kıl oluyorum.

siz diyorsunuz... yani sen kendi milletini kendi canindan kanindan olani, Nazilerin türklere yaptigi gibi disliyorsun öylemi... bizden adam olmazda senden mi olur... bosuna türkiyede almanci almanyada yabanci demiorlar... Havasi varsa o oglanin kendi kibirliginden gururundandir Almanyada doguyup büyüdügünden degildir. karekter neyse odur, isterse fizanda olsun isterse Amerikada.. Bunu genelleyip bir ülkeye mal etmen ne kadar olgunlasmamis ve cahil oldugunu gösterir... simdi sen benim türkceme laf edip alay edecek kadarda kücülürsün ama bu beni ilgilendirmez. Hamallikta yapabilir o kisi portakalda soyar, o ülkesini Türkiyeyi secmis...belkide gururunun ve kibirliginin kurbani olmustur ama senin su yaptigin ne, sen böyle yaparak, ondan daha alcaliyorsun, simdi ben siz Türkiyedekileri diye baslasam olurmu? Sen böyle daha güzel yerleremi gelecegini saniyorsun... hic birsey karsiliksiz kalmaz.. herkezin yaptigi söyledigi düsünceleri kendinedir.. ben senden Fikir istedim bizi alcaltmani degil... kimse kimseyi saten kücültemez, kendi davranislariyla herkez kendi seviyesini gösterir

sana ne o almancidanda düstügü durumdan mutlu oluyorsun oda Türk degil mi yada Türk olarak görmiyecek kadar milliyetci degilmisin Siz sahip cikmazsaniz bize, Almanlar nasil ciksin
pehhhhhhhhhhhhhh
slm 2008-08-04 (23:01)
Hülya Yesil (Hülya68)
Hülya Yesil (Hülya68)
a
2008-08-04 (23:28)
Onur Albayrak (Renovatio)
Hülya68 demiş ki:
a

gecicen o isleri once bir gecmisine bakican, niye zamaninda turkler almanyaya geldi????
cehaletten, niye??cunku onlara kimse trde is vermedi...neden???cahil insani kim isverir ki??
bide senin turkcenle niye alay edim...bilmemek ayip degil ogrenmemek ayip diyicem, sen diyicen ne alaka, ben diyicem atamiz demis, sen diyicen o kim.....ondan bu laf uzar gider...
sana sadece birsey soylicem, sen turkiyeyi korumaya ya da ben turkum demeyi filan birak, sizlerin trye hic bir faydasi olmadi , olmazda...hatta turk pasaportunu bile bir cirpida sildiniz, vatandasliktan ciktiniz, zamaninda atalarimin bu topraklar icin akittigi kani silip atamam ben, zaten aramizdaki en buyuk fark....
ben suanda memleketim istanbulda tatildeyim birak beni rahat, tatilimi yapim, sen de sunun bir anlamini dusun...

Bastığın yerleri „toprak“ diyerek geçme, tanı!
Düşün, altında binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı;
VERME, DUNYALARI ALSAN DA, BU CENNET VATANI
slm 2008-08-05 (00:54)
Hülya Yesil (Hülya68)
Hülya Yesil (Hülya68)
sen bir zavallisinki
kendi milletine sen die hitap ediorsun biz demek sen demek degilmi.
biz bir millet bir toplum degilmiyiz nerde olursak olalim
sen cok sacma gereksiz bir insansin biri kuyruguna dokunmus nereye köpürecegini ne diyecegini ne sacmaliyacagini bilmiosun sadece gülüncsün sen
bu kafayla sen coooooooooooooooooooooooooooook yanarsin cokkkkkkkkkkkkkk dikkat ette büyük laflarin yolnua gelmesin Almanyaya muhtac olup almanya türküsü cagirmazsin
o gurursuzluk sizindir deyip gecme sen bunu diyecek kadar alcak ve gurursuzsan almancilarin ayaginida öpersin... sende bol hava var ama ici bos
herkese selam 2008-08-05 (01:07)
Tuğsan Gürman (trabzonlu1987)
Tuğsan Gürman (trabzonlu1987)
Renovatio demiş ki:
Hülya68 demiş ki:
a

gecicen o isleri once bir gecmisine bakican, niye zamaninda turkler almanyaya geldi????
cehaletten, niye??cunku onlara kimse trde is vermedi...neden???cahil insani kim isverir ki??
bide senin turkcenle niye alay edim...bilmemek ayip degil ogrenmemek ayip diyicem, sen diyicen ne alaka, ben diyicem atamiz demis, sen diyicen o kim.....ondan bu laf uzar gider...
sana sadece birsey soylicem, sen turkiyeyi korumaya ya da ben turkum demeyi filan birak, sizlerin trye hic bir faydasi olmadi , olmazda...hatta turk pasaportunu bile bir cirpida sildiniz, vatandasliktan ciktiniz, zamaninda atalarimin bu topraklar icin akittigi kani silip atamam ben, zaten aramizdaki en buyuk fark....
ben suanda memleketim istanbulda tatildeyim birak beni rahat, tatilimi yapim, sen de sunun bir anlamini dusun...

Bastığın yerleri „toprak“ diyerek geçme, tanı!
Düşün, altında binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı;
VERME, DUNYALARI ALSAN DA, BU CENNET VATANI

Hocam bu kadar sert eleştirmeye gerek yok.Hepimiz Türküz ve kardeşiz.Kardeş kardeşe böyle yapmaz.Cahil diyerek genelleme yapmaya da gerek yok. Sonuçta bu gidenlerin içinde lise mezunlarıda var.O zamanın şartlarına göre lise mezunun ne demek olduğunu anlatmaya gerek yok burdaki herkesin o kadar kapasitesi var çok şükür.Benim de amcam lise mezunuydu o da Alamanya'ya ilk gidenlerden.Türkiyede işi de vardı ama Türkiye'nin ekonomisi belli.Babaları küçükken vefat edince mecbur gitmek zorunda kaldı.Amcam oraya çalışmak için gitmese ne benim babam okuyabilirdi nede diğer amcamlarım ve halalarım.Benim babam öğretmen olduysa ve bende bugün üniversitede okuyorsam bu amcamın sayesindedir.O yüzden Alamanya'ya gidenler hakkında konuşurken bu tarafınıda düşünmek lazım.Hem atalarımız da demiş doğduğun yer değil doyduğun yer diye nankörlük etmeye gerek yok.Bu anlattığım sadece bir örnekti kim bilir bunun gibi durumla hayatı değişen kaç kişi vardır.Neyse başlığı açan arkadaşım sana benim tavsiyem ordaki üniversiteden diploma alman yönünde olacaktır.Sonra istersen Türkiye'ye gelebilirsin çalışmaya.Benim kuzen ordan aldı diplomayı buraya geldi çalışmaya istanbulda özel bi şirkette işe girdi.Cumartesi çalışıyolardı arada pazar günüde calısıyolardı ağır geldi çalışma saatleri Almanya dan iyi bir iş teklifi gelince oraya döndü tekrar şimdi gayet iyi maaşı var çokta mutlu.Yinede son karar senindir kafana göre takıl hayat senin hayatın. Çevreye verdiğim rahatsızlıktan ötürü özürdilerim.Tüm arkadaşlarıma iyi geceler.
2008-08-05 (01:42)
Nord Ost (mika-kimi-heikki)
Nord Ost (mika-kimi-heikki)
ne istedigine bagli...hayattan beklentilerine bagli...Almanya tam anlamiyla sosyal bir devlet.Türkiye de öyle görünürde ama ben daha bunun kistaslarinin uygulabilirligini Türkiyede maalesef göremedim...Insan gibi yasamak istiyorsan Almanyayi secmen yerinde olacaktir.Yabanci dahi olsan,emin ol sana senin yurttaslarindan daha iyi davranirlar.Yasalarin uygulandigini Almanyada görüyorsun.Yani en basit bi olaydan tutta,en karmasik olayina kadar cok fark var.Eee tabiki bunlarin hepsi senin mutlu olmana yeterli sebep degil..
universite kalitesi olarak dersen gene almanya derim...acik ara hemde...Türkiyedeki sistem cidden berbat.Burda prof a yaa hocaa su sinavdan gecir beni be ya falan diyecek haddi bulamazsin kendinde...prof kimseyi tanimaz zaten.Adam gibi dersini anlatir,sinavi gectin gectin,gecemedin kaldin...bilen gecer bilmeyen kalir...Türkiyede yarim yamalak ögrenerek,iste bu cocuk 6.senesinde hadi gecirelim olaylari olmaz.Ögrenmedende gecemezsin zaten.Ezber falanda olmaz.Eger mühendislik falan okuyacaksan pratiktede birseyler ögrenirsin.Yani universite olarakta Almanya cok daha iyi...

ama dedim ya hayattan beklentilerine bagli...
2008-08-05 (14:07)
sen bizim milletten misin?turkiye cumhuriyetine bir faydan var mi?
ben almanyada master imi bitirdikten sonra kendi ulkeme donucem, cunku kendi ulkeme hizmet etmek istiyorum.
basbakan bile ne diyo???egitim icin yurtdisina giden vatandaslarimiz egitim sonrasi trye geri donsunler diyor ama almancilardan bahsetmiyor...niye????
almanlar niye turkleri sevmiyor????sizin yuzunuzden, adamlarin canina taketmis turkler si.tirsin gitsin diyolar bizim ulkemizden...niye????
senin gibi asalaklarin ne trye faydasi ne almanlara faydasi var...
adamlarda sizi istemiyor bizlerde.
YAPSINLAR BIR ANKET BAKALIM
ALMANLAR SIZLERIISTIYOMU ULKELERINDE
TURKLER SIZI ISTYOR MU TRDE
deniz kilit vur su konuya su hulya gibi asalak ve ezik bir insanla tartisilmiyor.
Hülya68 demiş ki:
sen bir zavallisinki
kendi milletine sen die hitap ediorsun biz demek sen demek degilmi.
biz bir millet bir toplum degilmiyiz nerde olursak olalim
sen cok sacma gereksiz bir insansin biri kuyruguna dokunmus nereye köpürecegini ne diyecegini ne sacmaliyacagini bilmiosun sadece gülüncsün sen
bu kafayla sen coooooooooooooooooooooooooooook yanarsin cokkkkkkkkkkkkkk dikkat ette büyük laflarin yolnua gelmesin Almanyaya muhtac olup almanya türküsü cagirmazsin
o gurursuzluk sizindir deyip gecme sen bunu diyecek kadar alcak ve gurursuzsan almancilarin ayaginida öpersin... sende bol hava var ama ici bos
Sayfa / 13
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa